Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 11:33
GSP.ro a intrat în posesia unor imagini care arată cum erau ținute acum un an cele mai prețioase trofee din istoria clubului Steaua. Aruncate pe jos, ca niște vechituri oarecare, într-o cameră a stadionului supranumit cândva “Templul fotbalului românesc”, acum părăsit.
CONTEXT:
MapN duce un război total cu clubul condus de Gigi Becali, pe care speră să-l deposedeze într-un final de tot ceea ce a avut din 2003 până de curând: emblemă, culori, palmares, loc în Liga 1, bani. Tot! Cel care contează cel mai mult pentru suporteri este palmaresul.
Care este continuarea legală a istoriei grandioase? Steaua nou-înființată de Ministerul Apărării și care va porni din Liga a V-a? Sau Steaua lui Gigi Becali, cea care joacă acum în Liga 1? Câștigătoarea oficială a acestui război va dobândi, probabil, și susținerea majoritară a suporterilor.
Cele mai prețioase trofee din istoria Stelei sunt Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. Cum le-au îngrijit cele două entități care declară peste tot că iubesc și respectă istoria clubului?
Câteva fotografii făcute acum aproape un an, dar puse abia recent la dispoziția redacției de sursele GSP, dezvăluie o imagine dezolantă: “puiul” Cupei Campionilor Europeni, “puiul” Supercupei Europei, dar și alte trofee, plus imagini de arhivă înrămate sau tricouri din meciurile istorice ale Stelei, zăceau aruncate de-a valma, pe jos ori îngrămădite pe scaune, într-un colț al tribunei oficiale din Ghencea.
VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO (aici)
58 de trofeeare Steaua în palmaresul “comun”, din perioada 1947 – 2016. Este vorba despre 26 de titluri, 22 de Cupe ale României, 2 Cupe ale Ligii, 6 Supercupe (record național la toate capitolele), o Cupă a Campionilor Europeni și o Supercupă a Europei
Arena e închisă de aproape un an, mai exact din 22 martie 2015, când s-a jucat Steaua – Viitorul 4-1. Niciun eveniment sportiv nu a mai avut loc acolo în această perioadă și totul e într-o accelerată stare de degradare. Dar se speră că stadionul va fi renovat complet în următorii ani, pentru EURO 2020.
Când MApN a pus lacăt pe stadion, cei de la clubul patronat de Becali nu au mai putut intra în Ghencea, pentru a recupera lucrurile lăsate în urmă. Printre obiectele rătăcite, uitate sau pur și simplu ignorate se află și trofeele, care până în 2010 fuseseră expuse în muzeul clubului.
Din martie 2015 până în primele luni ale lui 2016, MApN a lăsat și ea trofeele să zacă aruncate pe jos. Ulterior, susține Ministerul, obiectele de patrimoniu au fost adunate din stadion și băgate într-un depozit al clubului. Ascunse de ochii fanilor care iubesc Steaua fix pentru acele trofee!
Armata avertizează GSP.ro să nu publice imaginile de acum 1 an! Iată, mai jos, răspunsul complet venit prin intermediul Clubului Sportiv al Armatei:
- "Ca urmare a aprobării CNI de începere a lucrărilor de reconstrucție a stadionului de fotbal pe concept de modernizare, în vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a meciurilor contând pentru EURO 2020, toate materialele și obiectele ce fac parte din inventarul Tribunei Oficiale au fost retrase și relocate, eșalonat, către depozitul central al CSA “STEAUA BUCUREȘTI”, motiv pentru care situația prezentată, (situație desigur temporară) este generată de derularea procesului de transport și înmagazinare.
- Apreciem interesul permanent arătat activității Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, dar, în spiritul colaborării instituționale, vă facem cunoscut faptul că, fotografierea fără acord în interiorul unei unități militare este strict interzisă, motiv pentru care vă recomandăm să manifestați o rezervă decentă în ceea ce privește folosirea imaginilor astfel dobândite.
3. Mai mult, din analiza internă efectuată, reiese faptul că, probabil fotografia trimisă prin atașament de dumneavoastră reprezintă un cadru realizat cu aproximativ un an în urmă, motiv pentru care situația actuală pe care o semnalați nu poate fi de actualitatez"
2010este anul în care s-a închis muzeul Stelei, amenajat chiar la stadionul Ghencea. Gigi Becali a decis, după doar 2 ani de funcționare, să tragă obloanele expoziției pentru fani, motivând că "marketingul nu aduce bani"
Până la ora publicării articolului, niciun conducător de la FC Steaua București nu a vrut să comenteze imaginile cu trofeele aruncate prin stadion.