Articol de GSP - Publicat joi, 23 mai 2019 15:25
Ionuț Chirilă, antrenorul care în urmă cu câteva zile s-a propus la FCSB în direct la GSP LIVE, a trimis o scrisoare deschisă către Gazetă. Chirilă e deranjat de conținutul unui articol de pe GSP.ro, articol care sumariza cariera sa în fotbalul românesc, la echipe de juniori și seniori.
Citește aici articolul de la care a plecat totul
„ Scrisoare deschisă către conducerea Gazetei Sporturilor
Domnului Cătălin Tolontan și Domnului Cătălin Țepelin,
Stimați Domni,
Ca urmare a emisiunii GSP LIVE din data de 20.05.2019 unde am vorbit despre starea precară a fotbalului românesc, din ce în ce mai sufocat de incompetență și de aranjamente subterane, în publicația GSP la nici zece minute după înceheirea transmisiei a apărut un un articol care trece în revistă în mod tendențios, subiectiv și cu jumătăți de adevăr activitatea mea profesională într-o manieră care are mai degrabă legătură cu stilistica pamfletului decât cu acuratețea știrii sau măcar seriozitatea jurnalismului de opinie.
Sunt abordate pe fugă diverse etape din viața mea profesională sau personală într-o compilație de tip tabloid menită să atragă atenția superficial (publicul trebuie să consume, nu să gândească) asupra unor elemente “explozive” și care nu fac decât să trimită în derizoriu comentariile mele de pe marginea competențelor din fotbalul românesc.
În opinia jurnalistului (care bine-nteles nu se semneaza) “oferta” mea publică făcută unui club de top din România (prin care îmi asum o resposabilitate financiară concretă) în emisiunea sus menționată justifică însăilarea unui articol care prin omisiuni și retorică agresiv-ironică aruncă o umbră nemeritată asupra realizărilor mele ca antrenor. Încă un articol bun de consumat în fugă între două cafele sau șaorme și care subestimează inteligența cititorului GSP. Deși trăim vremea crucificărilor la minut și a jurnalismului fără responsabilitate cred că se impun niște precizări.
Sunt unul dintre puținii antrenori din România momentului care a parcurs toate etapele profesionale (pitici, juniori, tineret, seniori) înțelegând astfel dinamica dezvoltării unui fotbalist și a unei echipe. Poate că ar merita ca Gazeta Sporturilor să facă o trecere serioasă în revistă a competențelor și modului de acces la postul de antrenor principal în România. Și ar constata că “profesionalizarea” nu mai este de actualitate în fotbalul românesc.
Foști fotbaliști devin antrenori fără licență pe băncile unor echipe istorice sau din topul clasamentului. Antrenori cu doar câteva luni la juniori, preparatori fizici sau fotbalisti care nu au antrenat nici măcar o echipă de juniori sau pur și simplu fotbaliști care au doar meritul de a-și fi încheiat activitatea ajung astăzi antrenori la echipe importante din Liga 1. Nu am văzut niciodată o analiză GSP a acestui fenomen. Nu are cum să nu fie vexant pentru mine să mă văd târât în compuneri “jurnalistice” subțiri în condițiile în care CV-ul meu acoperă o perioadă plină de o muncă serioasă și onestă.
Eu cred că am un CV relevant, în timpuri irelevante pentru CV.
Cu stima,
Ionuț Chirilă”