Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 09:40 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 10:44
Ediția de marți dimineață a emisiunii GSP Live și-a propus să analizeze criza fără precedent din arbitrajul românesc, într-un moment de răscruce: în primele 18 etape, arbitrii au comis nu mai puțin de 75 de erori, conform unei analize realizate de Gazeta Sporturilor.
Invitat la emisiunea moderată de Costin Ștucan, jurnalistul GSP Vlad Nedelea a făcut dezvăluiri în premieră despre arbitrul Marian Barbu, cel care a favorizat-o pe FCSB în confruntarea cu UTA de duminică (2-1), în care a inventat două penalty-uri în favoarea roș-albaștrilor.
Vlad Nedelea, jurnalist GSP: „Marian Barbu e extraordinar de arogant!”
„(...) Au apărut două personaje, domnul Radu Petrescu și domnul Marian Barbu. L-am văzut pe Marian Barbu la două meciuri ale lui FC Voluntari. El are și o gravă problemă de autoritate. El nu știe să vorbească cu jucătorii, nu știe să vorbească cu antrenorii, e extraordinar de arogant. Pot aduce jucători care să spună chestia aceasta!
Are un stil atât de prost de a vorbi și de a se adresa încât devine enervant. Automat, nervozitatea aceasta intră și în jocul echipelor.
Nu răspunde nici când este întrebat pe tunel, la finalul partidei, când e pus să explice unele decizii pe care le ia. În teren, fie nu le răspunde jucătorilor, fie are același stil de a se adresa precum Istvan Kovacs, cu «Dispari!»”, a spus Vlad Nedelea despre arbitrul Marian Barbu, la GSP Live.
Greșelile arbitrilor sunt constante în ultimii ani. Nu sunt nici mai multe, nici mai puține. Ce e mai grav e că arbitrii români iau decizii bune doar la auturi sau faulturi la jumătatea terenului. Când e vorba de o decizie importantă, se greșește! Dacă deciziile importante le ratezi, ce fel de arbitru ești?
- Vlad Nedelea, jurnalist Gazeta Sporturilor
Bilanț neverosimil: 75 de greșeli în 18 etape
Arbitrii români continuă să afecteze rezultatele și clasamentul, în vreme ce până și campionate mici din jurul nostru au reușit să implementeze sistemul VAR și să reducă erorile care falsifică ierarhiile.
Greșelile dese ale arbitrilor au atins punctul culminant în weekend, când FCSB și CFR, favoritele la câștigarea campionatului, s-au acuzat reciproc pentru că ar beneficia de erorile brigăzilor.
Statistica arată că erorile nu sunt cu mult mai multe decât erau în sezonul trecut, brigăzile viciau și atunci clasamentul cu hotărârile lor greșite. După 18 etape s-au strâns 75 de greșeli ale arbitrilor, cu 3 în plus față de același moment din stagiunea precedentă.
Citește și alte știri despre criza arbitrilor din Liga 1:
Nu vor sau nu sunt capabili? De ce întârzie implementarea sistemului VAR în România