Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat sambata, 26 februarie 2022 14:56 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 14:58
Justin Ștefan, secretarul general al LPF, refuză să dezvăluie ce salariu încasează, dar crede că cele peste 2 milioane de euro, partea LPF din drepturile TV, „sunt perfect justificate”. 20.000 de euro e suma dezvăluită de GSP că reprezintă salariul lunar pe care Justin Ștefan îl are la LPF.
- Gazeta Sporturilor a publicat vineri, în exclusivitate, prima parte a interviului cu secretarul general al LPF, Justin Ștefan.
- Domnul Iftime a declarat de curând că nu i se pare normal să nu știe ce salariu aveți la LPF.
- Probabil că ar trebui să știe ce salariu are toată lumea de la Ligă. Dacă ne gândim că bugetul de salarii e aprobat de Adunarea Generală, nu cred că ar trebui să fie nicio problemă.
E posibil ca dânsul să nu știe salariul meu, dar dacă sunt întrebat îi răspund cu mare drag.
- Salariul e secret?
- Nu, dar e confidențial. Dar e clar că e mai mic decât cel pe care l-ați scris voi în Gazetă!
E o poveste confidențială, pe care o pot discuta oricând cu reprezentanții cluburilor și cam acolo se încheie discuția, cel puțin din perspectiva mea. Și, evident, ca oricare dintre noi, dorim ca pe viitor, peste 10-15 ani, să ajungem la salariile despre care vorbiți voi.
- Dumneavoastră știți salariile fotbaliștilor din Liga 1. Sunteți în media acestora sau peste ea?
- Nu cred că este o discuție relevantă. Cei care suntem aici am generat bani cu ajutorul cărora se plătesc toate salariile jucătorilor din Liga 1.
Justin Ștefan: „Dacă nu era confidențial, vi-l spuneam cu dragă inimă”
- Nu vă acuză nimeni că nu v-ați merita banii!
- Nu, nu, dar este confidențial. Dacă nu era confidențial, vi-l spuneam cu dragă inimă. Dacă vorbeam de veniturile mele din avocatură, aș fi răspuns fără probleme pentru că nu eram legat de un contract cu o instituție.
- Suma pe care o oprește Liga din drepturile TV, 2 milioane de euro, cum vi se pare? E mult prea mare?
- Este aprobată prin lege și prin deciziile cluburilor.
- Întrebarea e dacă e prea mare.
- Raportat la veniturile pe care le-a adus Liga de-a lungul vremii mi se pare justificată. Vorbim de o lege care spune clar că în privința Ligii Profesioniste toate veniturile sunt ale acesteia.
Conform legistației din România deținem în patrimoniu drepturile de televizare, le valorificăm și cea mai mare parte din ceea ce încasăm ducem către cluburi.