FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Kopic a făcut radiografia sezonului la Dinamo » De ce nu a transferat jucătorii doriți la echipă: „Astea sunt motivele”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Imago Images
Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 30 mai 2024 12:15 / Actualizat joi, 30 mai 2024 12:58

Zeljko Kopic rămâne la Dinamo și a făcut o radiografie a perioadei de când a ajuns la echipa roș-albă și până la finalul sezonului.

Croatul semna cu Dinamo pe 1 decembrie și venea atunci în locul lui Ovidiu Burcă. Obiectivul lui a fost să salveze echipa de la retrogradare, ceea ce a și reușit, în urma barajului cu Csikszereda, 2-0 la general. Din acest motiv, contractul lui s-a prelungit automat.

Într-o conferință de presă la final de sezon, Kopic a vorbit despre principalele 3 probleme avute la Dinamo. S-a referit în special la transferurile din iarnă și a dat 3 motive pentru care bucureștenii s-au chinuit să convingă jucători să semneze.

Zeljko Kopic sună adunarea la Dinamo pentru 10 iunie. Ce plan are tehnicianul până atunci
DINAMO
Zeljko Kopic sună adunarea la Dinamo pentru 10 iunie. Ce plan are tehnicianul până atunci

Zeljko Kopic: „Sunt 3 motive pentru care Dinamo s-a chinuit să convingă jucători”

„Am avut 22 de meciuri în campionat (n.r. - sezon regular plus play-out), am avut o medie de 1,31 puncte pe meci. Suficient cât să fim la jumătatea clasamentului. Am jucat și aceste două meciuri pentru rămânerea în prima ligă și un meci de Cupă.

Vreau să vorbesc despre transferurile din iarnă. Prima problemă a fost reprezentată de regulile FRF, în legătură cu numărul de străini din lot. Dar era clar că aveam nevoie de întăriri. Prima decizie grea a fost să rupem contractele cu unii jucători, pentru a avea loc pentru alții.

În acel moment vorbeam cu unii jucători români, dar mulți nu au vrut să riște, poziția noastră în clasament era proastă. Alții aveau pretenții financiare mari. Străinii aveau calitate, unii dintre ei au demonstrat. Pavicic, Milanov, Velkovski și Gnahore au fost foarte importanți. Edgar Ie și Selmani au avut probleme cu adaptarea, au venit mai târziu decât ceilalți. Au fost și accidentați.

Railean și Neagu nu au prins minute. Când vorbim de acest mercato de iarnă, aveam jucătorii propuși de la scouting și de la agenți.

Mulți nu au vrut să vină pentru că nu credeau că Dinamo va rămâne. Apoi, era problema cu insolvența, unii nu știau dacă vor fi plătiți. Și nici nu cunoșteau prea multe despre Superliga, echipa, orașul. Astea sunt cele 3 motive pentru care ne-am fost greu să aducem jucători”, a declarat Zeljko Kopic.

Kopic: „Meritam să rămânem în Superliga”

„Despre a doua parte a sezonului, jucătorii veniți nu jucaseră de mult timp, iar din cauza dezechilibrului din echipă nu am început bine, apoi ne-am stabilizat, am avut meciuri bune, niște victorii. Am avut probleme cu accidentările, presiunea creștea, iar ceea ce ne-a costat multe puncte sunt goluri primite pe finalurile de meci.

Ce e important, din ultimele 17 meciuri am pierdut doar 4. A fost bine pentru o echipă care se bătea la retrogradare. Am avut probleme și am făcut multe egaluri din cauza greșelilor de pe finalurile de meci.

În primul meci cu Csikszereda am fost mult mai buni, am avut multe ocazii. În al doilea meci nu am jucat la un nivel bun, Dinamo nu ar trebui să joace așa. Până la urmă, meritam să rămânen în Superliga judecând după ce s-a întâmplat din decembrie încoace”, a mai declarat croatul de pe banca lui Dinamo.

VIDEO. Andrei Nicolescu le răspunde fanilor: „Dinamo nu este o afacere. A fost o perioadă în care alții au câștigat din acest club, dar nu se întâmplă asta acum”

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024! Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024! Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (4)
istet10
istet10  •  30 Mai 2024, 20:50

Pai si acum ce s-a schimbat? Insolventa ramane, liga ramane, orasul ramane, lotul slabut ramane. Cu ce i-ar seduce pe jucatorii buni, daca conditiile care ii speriau anul trecut nu se modifica?

alindc
alindc  •  30 Mai 2024, 13:42

Sper ca acest om să rămână antrenor. Chiar a făcut minuni. Conducătorii să nu se gândească la experimente . Tot respectul pt. fostii dinamoviști dar nu mai e cazul să îi ia din nou pe toți la rând. Kopic e un profesionist, lăsați-l să-și facă treaba. Are și ochi la fotbaliști, ce a adus el sunt jucători de valoare. Lăsati-l să facă lotul pt. anul viitor , sper să nu să bage vreun conducător, l-am auzit pe Nicolescu dându-si cu părerea pe la Digi despre anumiți jucători, cine pleacă , cine rămâne etc. sper să înceteze

calinescu_
calinescu_  •  30 Mai 2024, 13:08

Kopici lasa-ne ....!!! Pleaca repede ca esti la fel ca BURCA ....!!!! Nicolescu are iar mana libera din partea actionarilor ....???? Asta ia deciziile pentru a distruge DINAMO ...!!! Suporterii vor ceda si nu vor mai sustine un club care nu are nimic de-a face cu DINAMO. Plecati cu totii ....!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close