Articol de Andra Mocanu - Publicat joi, 13 aprilie 2023 11:06 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 12:01
Invitatul de gală al lui Ovidiu Ioanițoaia, Mircea Lucescu, la „Prietenii lui Ovidiu”, a dezvăluit cum a contribuit la transferul lui Loți în Ghencea și a făcut o comparație între Craiova '83, Steaua '86 sau Dinamo '89
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Mircea, s-au făcut de curând 40 de ani de la succesul fabulos al Craiovei cu Kaiserslautern. Cum era Craiova Maxima?
- O echipă fantastică! Am fost prieteni cu ei, fiind de vârstă apropiată. Am făcut ce-am putut până la un anumit punct. Am vrut să aduc jucătorii din provincie care erau la echipa națională spre echipele care se luptau pentru titlu. Pentru mine, un jucător mare este cel care luptă pentru titlu, nu pentru a nu retrograda.
- Încercai să-i iei din provincie să-i aduci la echipe mari, cu pretenții.
- Lucrul ăsta l-am făcut cu Coraș, cu Boloni... Eu am fost cu Boloni la Steaua și am stat în fața stadionului Ghencea până a semnat! El m-a pus să intru cu el înăuntru, dar eu n-am vrut. Am stat la poartă! Întâi am vrut să-l duc la Craiova, dar mi-au zis că au echipă și n-au nevoie. Nu s-a putut nici la Dinamo, apoi a venit Steaua pentru că aveam o relație bună cu Valentin. Loți a fost un catalizator al echipei.
- Craiova '83, Steaua '86 sau Dinamo '89?
- Toate erau frumoase pentru că au obținut performanțe! Era mai ușor să ajungi în semifinale atunci pentru că erau foarte puține meciuri. Acum, Ajax a trebuit să joace 17 meciuri ca să ajungă în finala Champions League. Sunt de apreciat că toate aceste echipe, plus Argeșul lui Dobrin, au făcut meciuri fantastice! Era foarte mare interes pentru fotbal, din partea tuturor. Dar în special a conducătorilor de partid ai județelor. Pe lângă rivalitate, performanțele suporterilor din punctul de vedere al economiei erau extraordinare. La Faur (n.r. - Uzinele "23 August"), când câștiga echipa, a doua zi se muncea cu entuziasm, se depășeau planurile!