FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL GALAȚI

Mutarea lui Dorinel Munteanu despre care nimeni nu vorbește » Cel mai riscant pariu pare marele câștig: din rezervă în Liga 2, pe podiumul Superligii

Dorinel Munteanu i-a dus pe „oțelari”i pe podiumul ligii 1 / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați
Dorinel Munteanu i-a dus pe „oțelari”i pe podiumul ligii 1 / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 18:17 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 04:19

Oțelul Galați, cea mai bună defensivă din Superligă, cu doar trei goluri încasate în opt meciuri, e „securizată” de un goalkeeper care pierduse contactul cu primul eșalon în ultimele două sezoane. Cel mai riscant pariu făcut de Dorinel Munteanu în vară, Iustin Popescu (31 de ani), se dovedește a fi de bun augur pentru „oțelari”.

Dorinel Munteanu, antrenorul formației neînvinse în acest sezon, a recurs la o decizie importantă în pauza competițională. S-a despărțit de cei doi goalkeeperi care au apărat în majoritatea meciurilor din campionatul trecut, titularul Eduard Pap și rezerva Relu Stoian.

Primul a ajuns la FC Botoșani, cel de-al doilea a semnat zilele trecute cu CS Universitatea Craiova.

Iustin Popescu, din negura „matineului” pe podiumul Ligii 1

Cum s-a regrupat Oțelul? Înregimentând un portar „prizonier” în ligile secunde în ultimii ani, Iustin Popescu, și pe ucraineanul Maksym Kovalyov, ultima oară în Bulgaria, la Pirin Blagoevgrad.

În lotul lărgit se mai află Cosmin Dur-Bozoancă, și el cu 14 meciuri la activ în ediția anterioară, dar care s-a accidentat în iarnă și nu a mai evoluat în niciun meci pe durata acestui an calendaristic.

Astfel, Oțelul a început noul sezon mizând pe Iustin Popescu, iar portarul de 31 de ani e integralist în primele opt runde, gălățenii având și o restanță.

Mutarea lui Dorinel Munteanu despre care nimeni nu vorbește » Cel mai riscant pariu pare marele câștig: din rezervă în Liga 2, pe podiumul Superligii
Iustin Popescu / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați

Șase „clean sheet-uri”

A dat roade pariul lui Dorinel? Cifrele spun că da! Popescu a încasat doar trei goluri, terminând șase partide cu poarta intactă! Vorbim despre un restart nebănuit al portarului care trecea în urmă cu aproape 10 ani și prin curtea lui Dinamo, fără să devină însă o piesă importantă la „câini”.

Popescu a venit la Galați de la Chindia, club pentru care evoluase la „matineu” în sezonul 2023-2024. Cu un an înainte, fusese legitimat la Concordia Chiajna, însă era mai mult rezervă la clubul din Ilfov, pentru care a bifat doar patru meciuri într-un sezon întreg.

Oricum, Iustin Popescu pierduse contactul cu prima ligă în 2023, odată cu retogradarea celor de la CS Mioveni. Petrecuse nu mai puțin de trei sezoane la argeșeni, după alți ani consumați prin ligile inferioare, la Chindia, Unirea Tărlungeni, Petrolul, Berceni, cluburi unde Dinamo îl trimitea sub formă de împrumut aproape în fiecare pauză competițională.

Sub contract cu roș-albii din Ștefan cel Mare a fost între 2015 și 2018, perioadă în care n-a bifat decât cinci apariții oficiale. Una în campionat, două în Cupa României și alte două în Cupa Ligii.

Dorinel Munteanu l-a reinventat

Iustin Popescu e craiovean în buletin și a fost crescut în Școala de Fotbal Gheorghe Popescu, apoi a făcut trecerea spre Chindia, club unde a debutat în fotbalul mare. Până să ajungă la Dinamo, a evoluat o perioadă și pentru defuncta Fortuna Poiana Câmpina.

Portarul a experimentat ipostaze complicate în ultimii ani, a fost pe culmile disperării la Mioveni, s-a certat cu suporterii Chindiei și nu-și mai găsea locul nici la Concordia. Dar Iustin Popescu s-a reinventat la Galați și e indiscutabil omul numărul #1 în poarta gălățenilor, după ce Dorinel Munteanu a riscat să mizeze pe el.

Iustin Popescu vorbea în momentul sosirii la Galați despre ipostaza de a lucra cu Dorinel Munteanu:

„Este o bucurie să fiu la Oțelul, revelația anului recent încheiat în Superligă.

Este o provocare să lucrez cu domnul Dorinel Munteanu, dar și să joc în fața unui stadion plin meci de meci, așa cum am văzut că este la Galați. Sper să reușim un sezon pe inima tuturor suporterilor noștri!”.

1,88 me înălțimea lui Iustin Popescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
ViorelParvu
ViorelParvu  •  15 Septembrie 2024, 19:17

Nu la reinventat Dorinel Munteanu, mai omule. Iustin a fost întotdeauna un portar foarte bun care a fost ținut pe banca de rezerva de regula "Under-ilor". Echipele prefera sa bage în poarta un U21 și sa aibă la dispoziție în câmp toată echipa. Nu e nicio invenție, stați liniștiți. Acest portar a fost mereu unul foarte bun. În ultimul sezon de L2 a fost titular meci de meci în poarta Chindiei, dar la alte formații pe unde a mai fost a trebuit sa lustruiasca banca de rezerve. Dacă la L1 trebuie sa ai în teren tot timpul un U21, la L2 e mai rău, ca trebuie sa ai mai mulți. Bravo lui Dorinel ca a știut sa-si acopere eficient gaura din echipa, dar nu a reinventat el un portar care e foarte bun de fel.

_Van_Basten
_Van_Basten  •  15 Septembrie 2024, 18:49

Ochi de antrenor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează