FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

IOANIȚOAIA LA ZI „Naționala ar fi un cadou pentru Mutu” » Ioanițoaia a tranșat, în direct, cele mai tari subiecte: „Să vă spun de ce a refuzat Hagi naționala”

Ovidiu Ioanițoaia, director GSP
Ovidiu Ioanițoaia, director GSP

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 13:35 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 14:00

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a abordat în cadrul ediției de azi a emisiunii GSP Live cele mai importante subiecte ale momentului.

De la triumful istoric al lui David Popovici, până la refuzul lui Gică Hagi de a prelua echipa națională, iată ce a spus Ioanițoaia:

Ovidiu Ioanițoaia, despre David Popovici: „Declarația lui, cuceritoare”

Veteranul presei de sport elogiază performanța lui David Popovici, cel care, ieri, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice în proba de 200m liber.

„Performanța lui David Popovici e cu adevărat uluitoare. Nu există adjective, există superlative. La înot, e cea mai mare performanță din istoria participării olimpice masculine românești la Jocurile Olimpice.

Merită felicitați cei din jurul lui David Popovici: antrenorul său, Adrian Rădulescu, kinetoterapeutul său, Dragoș Luscan, părinții lui David, care i-au asigurat nu numai un program de pregătire, dar și un confort mental.

Este cuceritoare declarația lui: «Eu sunt un băiat obișnuit, care înoată mai repede». Trebuie să ne gândim câte ore și ce program strict, care începe la șase dimineața, se ascund în spatele acestei performanțe.

Dacă va câștiga, cum sperăm, și proba de 100 de metri, așa, făcând o glumă proastă, David Popovici se poate lăsa de înot de la 19 ani, pentru că și-a făcut datoria cu prisosință. Am trăit și aseară cursa cu sufletul la gură, pentru că n-a început foarte bine, însă a terminat-o fabulos, fantastic. Acum, poate că asta era strategia antrenorului, să aibă un finiș irezistibil. Noi am avut emoții pentru că n-a fost primul decât în ultima parte a cursei. Noi sperăm să câștige și la 100 de metri. Dacă nu câștigă, oricum și-a făcut datoria”, a precizat Ioanițoaia.

Ovidiu Ioanițoaia: „Hagi a refuzat naționala din cauza crizei de la Farul”

Directorul GSP e de părere că Hagi a declinat propunerea Federației Române de Fotbal, întrucât „Regele” nu a dorit să abandoneze Farul într-o situație dificilă:

„Mărturisesc că nu mă așteptam ca Hagi să refuze oferta naționalei. Am și vorbit cu Marica încercând să aflu mai multe amănunte. Marica părea atras de ideea că Hagi va accepta. După care a venit refuzul lui, un refuz care se justifică până la un punct. În sensul în care el rămâne la Farul, Farul e invenția lui, e copilul lui. E greu să se rupă de acolo.

Dacă ar fi venit la echipa națională, ar fi fost măcar la început un conflict de interese, rezolvabil în timp. Începea discuția și cu Ianis. Să nu uităm că Hagi a declarat la un moment dat că, dacă ar fi antrenorul lui Ianis, ar începe echipa cu el.

Eu cred că inclusiv actuala situație a Farului, care e ultima clasată în campionat, cu un singur punct acumulat după trei meciuri în SuperLiga, a contat. Situația Farului l-a determinat pe Hagi să refuze oferta Federației. Se zice că atunci când o navă este în pericol să se scufunde, căpitanul pleacă ultimul de pe navă. Eu îmi imaginez că lui Hagi i-a fost imposibil să se rupă de Farul acum, în situația în care Farul, repet, este ultima în clasamentul SuperLigii. Ar fi părut, cred eu, un act de lașitate ca Hagi să o lase pe Farul tocmai acum. Dacă Farul era undeva în partea de sus a clasamentului, poziția lui Hagi ar fi fost alta”.

„Adrian Mutu la națională? Ar fi un cadou pentru fostul mare jucător”

Ioanițoaia nu e încântat de varianta Adrian Mutu, antrenorul aflat acum în pole position să preia naționala României.

„Înțeleg că acum oferta se va îndrepta către Mutu. Sigur, aici îmi permit să am unele rezerve, dincolo de respectul față de cariera de fost mare fotbalist a lui Mutu. A fost un mare fotbalist, e posibil să devină și un mare antrenor, dar în momentul de față mă îndoiesc că e.

La echipa națională nu vii ca să înveți, la echipa națională vii să predai, trebuie să fii profesor, de-aia am și lansat chiar în emisiunea ta, Alex, varianta cu Chivu și Mircea Lucescu.

E păcat să nu folosim extraordinara experiență a lui Mircea Lucescu, cu atât mai mult cu cât am înțeles de la el că, dacă ar veni la Federație, ar veni să lucreze pro-bono, n-ar avea nevoie de bani, cum îl acuză unii, că nu se mai satură Lucescu de atâția bani.

Rednic, Dan Petrescu, Reghecampf, Șumudică, toți cei vehiculați la națională, sunt mai recomandați de cariera de antrenor decât este Mutu. Din punctul meu de vedere, această ofertă pentru Mutu este un cadou pe care i-l face Federația.

Pe de altă parte, mă tem că Burleanu și echipa lui preferă un selecționer obedient, care să nu aibă prea multă personalitate. Mutu are personalitate, a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului nostru, dar ca antrenor ar urma să confirme. El, deocamdată, e, după opinia mea, la stadiul de promisiune, nu de certitudine. Cred eu că e prea devreme pentru el să i se încredințeze echipa națională. Dar poate că eu greșesc, poate că, dacă se va ajunge la un modus vivendi, Mutu se va descurca mai bine decât îmi imaginez eu”, a punctat Ioanițoaia.

„Există varianta că Lennon nu prinde paltonul la Rapid. Vom vedea”

De asemenea, Ovidiu Ioanițoaia a analizat situația la zi din Liga 1, inclusiv ultimul meci al etapei cu numărul 3, Petrolul - Rapid 1-0.

„Avem un început de campionat atipic aș zice, în care echipele cotate ca favorite se descurcă greu, se chinuie, în timp ce, surprinzător, nou-promovatele Slobozia și Buzău joacă mai bine decât ne așteptam. Hai să zicem că inclusiv FCSB și, dacă vreți, CFR Cluj, până la un punct și Craiova, deși Craiova e lider în momentul de față, au justificări, în sensul în care au trebuit să meargă pe mai multe drumuri și să joace și în cupele europene.

O explicație care nu e valabilă în cazul Rapidului. Acum, la Rapid, s-a schimbat nu numai efectivul, se încearcă să se schimbe și mentalitatea. Neil Lennon mai degrabă decepționează, Rapid pierzând și meciul de aseară de la Ploiești, în fața unui Petrolul care pare o echipă fragilă în acest început de campionat.

Dar e un campionat, repet, atipic, pentru că Rapid are două puncte. FCSB, campioana en-titre, are două puncte, ambele sunt fără victorie, în timp ce tocmai Slobozia, Buzău și Botoșani reușesc să câștige. Parcursul echipelor mari este perturbat un pic de participarea în cupele europene.

Nici asta nu înțeleg eu - de ce după două-trei etape de campionat ajungi, pentru meciurile din cupele europene, să-ți menajezi șapte, opt titulari. Sezonul e abia la început, jucătorii n-ar trebui să fie obosiți și să acuze uzura.

Neil Lennon trebuie să demonstreze, există o oarecare reticență față de șansele unui tehnician britanic de a se adapta în fotbalul nostru. Până acum, Lennon a făcut niște modificări în formația Rapidului, unele îndrăznețe din punctul de vedere al unora, eșuate din punctul de vedere al altora.

Există, știți bine, această variantă, această formulă, că Lennon nu va prinde paltonul, expresie de peluză, dar e încă prea devreme să ne dăm cu părerea. Scoaterea lui Săpunaru din echipă a perturbat, probabil, vestiarul. Ne vom lămuri, e încă devreme”, a încheiat Ovidiu Ioanițoaia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (15)
o_bic
o_bic  •  31 Iulie 2024, 10:52

Nea Ovidiu,ce profesori au fost Radoi sau Contra? Asta ca sa nu dau decât 2 exemple

dragan
dragan  •  30 Iulie 2024, 23:15

sa inteleg ca, daca Farul avea azi- dupa trei etape- 7 puncte si era in locul Craiovei pe un provizoriu prim loc in clasament, Gica Hagi ar fi acceptat oferta stoichito-burlaneasca? incredibil!

dragan
dragan  •  30 Iulie 2024, 22:16
Postat de birdibel pe 30 Iulie 2024, 14:25

Aurul lui David Popovici nu este doar cea mai bună performanță din istoria olimpică a înotului nostru masculin. Este cea mai importantă victorie din istoria olimpică a sportului masculin romanesc. Dacă atletismul este sportul rege al Jocurilor, înotul - practicat peste tot în lume, nu doar în 8, 17, sau 26 de țări - este prințul moștenitor care domină prima jumătate a JO. Patzaichin, Rotman, Linca, Sârbu, Dramba, etc, au fost uriași. Prin greutatea specifică a sportului practicat, Popovici devine cap de listă.

ho cu tata, tristule: lasa-l pe Ivan Patzaichin in (si la) Mila Lui!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează