Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat joi, 18 mai 2023 07:02 / Actualizat joi, 18 mai 2023 10:34
Fotbaliștii de la FCSB sunt și peste starurile lui Inter Milano la kilometri alergați. Darius Olaru bate toți mijlocașii finalistei din Liga Campionilor.
FCSB a revenit în lupta pentru titlu și pare în momentul de față echipa cu cea mai bună formă. Atât sportivă, având cel mai mare punctaj de când s-a intrat în play-off, cât și fizică.
În afara lui Edjouma, are toți jucătorii valizi, lucru care nu se întâmplă nici pe departe la rivalele ei. CFR a fost decimată de accidentări în parte a doua a sezonului, când Deac, Camora, Manea, Bârligea, Boateng și Krasniqi au acuzat probleme.
La fel și la Farul, care nu mai departe de ultima etapă, la Craiova, nu s-a putut baza pe aproape jumătate dintre titulari: Larie, Mihai Popescu, Băluță și Mazilu.
FCSB, 2,5 km peste CFR
Forma fizică deosebită în care se află FCSB nu e o surpriză, însă la meciul cu CFR, de duminică seara, câștigat de roș-albaștri cu 1-0, trupa antrenată de Pintilii și Charalambous și care îl are preparator fizic pe neamțul Thomas Neubert a făcut o adevărată demonstrație. Mai ales împotriva unui adversar a cărui principală calitate în toți acești ani în care a dominat Liga 1 a fost tocmai forța și pregătirea deosebite.
Roș-albaștrii au avut aproape 2,5 kilometri în plus față de clujeni. Totalul distanței parcurse de Șut și compania a fost de 113,7 kilometri, în timp ce ardelenii au adunat 111,2 kilometri. Diferența a fost făcută atunci când s-a acumulat cea mai multă oboseală, adică în repriza secundă. La pauză, echipele alergaseră practic aceeași distanță: 59,7 kilometri FCSB - 59,5 km CFR!
Ovidiu Popescu peste Barela
În partea a doua însă, care s-a jucat aproape în întregime la scorul de 1-0, FCSB a reușit să-și păstreze o potență bună și a atins 54 de kilometri parcurși. Adică o scădere față de prima repriză de sub 10%. În schimb, CFR a părut să se sufoce și să nu mai aibă energie suficientă. A bifat doar 51,7 kilometri. O scădere față de primele 45 de minute de peste 13%.
În privința jucătorilor, luați individual, FCSB nu doar că a stat bine, raportat la nivel din Liga 1, dar are cifre senzaționale chiar și într-o comparație cu ceea ce a fost în returul primei semifinale din UEFA Champions League, Inter - AC Milan 1-0. Raportul dintre FCSB și Inter Milano în privința fotbaliștilor care au evoluat tot meciul arată că roș-albaștrii au fost superiori din punct de vedere fizic.
Numărul 1 din tabăra FCSB nu a fost Darius Olaru, ci un fotbalist care pe parcursul actualului campionat a fost out aproape o jumătate de an, din cauza unei accidentări crunte: ruptură a grefei care îi înlocuia ligamentul genunchiului. E vorba despre Ovidiu Popescu, care a parcurs cu CFR 11,5 kilometri.
Maratonistul lui Inter marți seară a fost un fotbalist care îndeplinește la trupa lui Simone Inzaghi rolul jucat de Ov. Popescu la FCSB: inter la mijlocul terenului. Dar Barela a atins doar 11,06 kilometri. Raportul se păstrează și în comparația Olaru vs Calhanoglu: 11,3 km vs 11 km.
COMPARAȚIE FCSB vs INTER
- cifrele jucătorilor de la FCSB sunt conform firmei InStat
- cifrele fotbaliștilor lui Inter au fost oferite de producătorul TV al transmisiunii meciului de marți
Risto, egalul lui Theo
În afara celor 5, FCSB a mai avut un fotbalist care a stat pe teren tot meciul, fundașul stânga Radunovici. La Inter însă, cel care face întreaga bandă stânga, Di Marco, a fost înlocuit în minutul 66. În schimb, Radunovici poate fi comparat cu fundașul lui AC Milan, Theo Hernandez, considerat la ora actuală între primii 2-3 apărători lateral stânga din lume.
9,9 kilometria fost distanța alergată de Radunovici în meciul cu CFR, 9,9 kilometri a parcurs și Theo Hernandez în returul cu Inter din UCL
Șut l-a surclasat pe Krunic
Un alt maratonist al FCSB e și Adrian Șut. El a fost schimbat în minutul 83, dar cu toate acestea a fost al 3-lea în topul distanțelor: 10,8 kilometri, nivel pe care și l-ar fi dus chiar spre 12 kilometri dacă ar fi jucat toate cele 90 de minute, dar și cele 3 minute adiționale.
Al 3-lea mijlocaș central al lui Inter, Mikhtaryan, a ieșit accidentat în minutul 44, înlocuit de Brozovici. În schimb, Krunic a bifat tot jocul, dar bosniacul de 29 de ani al lui AC Milan a alergat chiar mai puțin decât Adrian Șut: doar 10,7 kilometri.
Meci / Parametru | Șuturi pe poartă | Șuturi la poartă | Cornere | Faulturi | Ofsaiduri |
FCSB - CFR 1-0 | 4-0 | 11-11 | 8-4 | 15-20 | 0-0 |
Inter - Milan 1-0 | 4-1 | 10-4 | 5-3 | 15-22 | 1-0 |
Olaru aleargă, Coman sprintează
O comparație extrem de interesantă e între modul în care fac distanțele în timpul meciului doi jucători cu profil diferit din echipa FCSB-ului: Olaru și Florinel Coman. Primul e mai degrabă un fotbalist de anduranță, cu o energie mare, în vreme ce Coman e vital în regim de mare viteză, având o distanță de aproape două ori mai mare parcursă în regim de sprint decât Darius. În meciul cu CFR, Olaru a stat pe teren toate cele 90 de minute, Fl. Coman a bifat doar 70.
Cine sunt viteziștii FCSB-ului
În confruntarea cu CFR, fotbalistul roș-albaștrilor care a dezvoltat cea mai mare viteză a fost Sorescu. A atins cel mai mult 9,14 metri pe secundă, ceea ce înseamnă aproape 33 kilometri pe oră. Imediat lângă el a fost Florinel Coman, după care toți ceilalți jucători au alergat cu sub 32 km/h. z
VIDEO. Gigi Becali, despre absența lui Alibec din meciul cu FCSB: „Greu să ne bată fără el” + Ce spune despre arbitraj: „Vor să lase o impresie bună”
Citește și alte știri despre FCSB:
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”