FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO

Notele GSP, după Poli Iași - Dinamo: Mulți jucători, câțiva fotbaliști și unii „comisari”

Notele GSP +13   FOTO
Notele GSP

Articol de - Publicat marti, 13 august 2024 00:23 / Actualizat marti, 13 august 2024 00:23

Poli Iași - Dinamo s-a încheiat cu remiză, scor 2-2, după un meci cu schimbări de rezultat. "Câinii" au început furtunos, penalty secunda 20, apoi gol Selmani, după care moldovenii au revenit cu o superexecuție a lui Bordeianu și cu golul din prelungirile primei reprize al lui Samayoa.

Care-și răscumpără o parte din greșeala din debutul meciului. Dinamo n-a cedat, a trecut într-o altă eră, nu-i mai tremură picioarele de la orice, chiar dacă a pierdut jucători importanți, accidentați, precum Abdallah și Politic.

Dinamo a scos un punct cu autogolul caraghios al lui Todoroski. A lovit mingea defectuos. Bordușanu a nimerit bara, Selmani a mai avut o ocazie mare, s-a încheiat cu remiză.

Notele primite de fotbaliștii lui Poli Iași din partea GSP:

Poli Iași (4-1-4-1)

- J. Fernandez (nota 7) * Are prestații sigure împotriva lui Dinamo, l-a blocat pe Politic impecabil. La penalty nu (prea) a simțit nimic. La autogolul colegului său ce să facă? El a scos ce a avut.

- Todoroski (nota 3) * Incredibil cât de prost a lovit mingea în minutul 57, a ieșit un tontogol care i-a dezamăgit pe ieșeni. Și a reaprins speranțele "câinilor".

- Samayoa (nota 6) * A comis-o grav după câteva secunde de la startul partidei, a făcut o greșeală cât Iașiul de mare! Iar Selmani l-a pedepsit. Dar apoi s-a redresat și a încheiat ca un erou repriza începută dezastruos. A ajutat Iașiul să întoarcă scorul fix înainte de pauză, cu o reluare de atacant. Așa cum Selmani l-a păcălit pe el, la rândul său Samayoa a făcut-o cu Boateng.

- C. Silva (nota 6) * Aproximativ cel mai sigur apărător al Iașiului, în condițiile în care doi dintre ei au fost "comisari".

- Atanaskoski (nota 5) * Pe partea lui au atacat cei de la Dinamo în partea secundă.

- Gouet (nota 6) * Aprig la intrări. A încercat să ordoneze jocul echipei sale.

- Gheorghiță (nota 5) * A făcut destul de multe faulturi și Colțescu a fost permisiv cu el.

- Bordeianu (nota 8) * Ce ghiulea! OK, a avut și șansa că mingea șutată de el de la 30 de metri a fost deviată de Gnahore, dar golul a fost superb, în minutul 13.

- A. Roman (nota 6) * I-a stors de vlagă pe adversari în prima parte a meciului

- Tailson (nota 4) * Nimic.

- Kamberi (nota 5) * Ratangiu. Din stânga, apoi din dreapta, n-a nimerit ținta, în prima repriză. Și-a mai revenit în partea secundă, dar Golubovici i-a ghicit intențiile. Măcar a alergat mult.

Antrenor Tony da Silva (nota 7) * Echipa lui a atacat, a vrut, a pus și suflet, și forță fizică (atât cât are) în meci, dar două greșeli individuale uriașe au aruncat la gunoi tot ceea ce restul a făcut bine.

Au mai jucat:

- V. Gheorghe (nota 5) * A intrat în minutul 63 în locul lui Tailson. Subțire!

- Ștefanovici (nota 5) * A intrat în minutul 63 în locul lui Gheorghiță. A produs puține lucruri utile.

- Ispas * A intrat în minutul 87 în locul lui Atanaskoski.

- Harrison * A intrat în minutul 87 în locul lui Kamberi.

Notele primite de fotbaliștii lui Dinamo din partea GSP:

Dinamo (4-3-3)

Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
Poli Iași - Dinamo, foto: Ovidiu Minea
+8 FOTO

- Golubovic (nota 5) * A avut mult de muncă, s-a achitat de unele, a mai pierdut altele. Probleme mari la cornere, al doilea gol al adversarului venind dintr-o astfel de fază. La supergolul lui Bordeianu are scuza că mingea a fost deviată. La cel al lui Samayoa n-avea ce face, adversarul scăpase din marcaj.

- Sivis (nota 6) * El a livrat centrarea din care Todoroski și-a înscris în propria poartă. Dar încă mai are de recuperat fizic.

- Boateng (nota 4) * Toată munca lui s-a dus pe apa Bahluiului când l-a scăpat din marcaj, ca un începător, pe Samayoa, iar adversarul a dat gol.

- Homawoo (nota 6) * Chiar dacă ieșenii n-au uitat ce i-a făcut lui Luca Mihai și i-au transmis doar "de bine" pe durata partidei, apărătorul dinamovist și-a păstrat echilibrul.

- Opruț (nota 6) * A avut de lucru, a mai avut și șansă, s-a scos.

- Bordușanu (nota 5) * A nimerit doar bara dintr-o poziție în care putea da gol. A avut și timp de șut, a avut și spațiu. Dar nimic.

- Cîrjan (nota 6) * S-a implicat mai mult, mai ales în condițiile ieșirilor premature ale lui Abdallah și Politic. Încă poate mai mult!

- Gnahore (nota 6) * A avut mult de furcă la centrul terenului. A deviat nefericit, involuntar, mingea la execuția lui Bordeianu.

- Abdallah * S-a rupt în startul meciului, a prins doar 8 minute.

- Selmani (nota 8) * L-a pedepsit pe Samayoa când de-abia începuse meciul, apoi a executat cu ciudă lovitura de la 11 metri. Responsabilitatea atacului a căzut, ulterior, exclusiv, pe umerii lui, după accidentările lui Abdallah și Politic. Merită evidențiat și modul cum s-a pus apoi în slujba echipei, chiar și atunci când a fost epuizat fizic.

- Politic (nota 6) * Și-a făcut bine o minge, în stilul său, și a șutat bine, dar Fernandez i-a citit intențiile. Din păcate, căpitanul "câinilor" n-a rezistat nici jumătate de ceas pe teren, ieșind accidentat, după două contacte dure.

Antrenor Zeljko Kopic (nota 7) * A dus Dinamo la seria de 4 meciuri la rând fără eșec, însă a plătit scump prețul. Echipa are ofensivă, asta salvează "haita", apărarea a rămas hai-hui în multe momente. Abdallah, Politic și Neagu au ieșit accidentați, de văzut dacă va fi refăcut vreunul până duminică pentru derby-ul din Giulești.

Au mai jucat:

- Neagu (nota 6) * A intrat în minutul 11 în locul lui Abdallah. A intrat cu atitudine, dar s-a accidentat și el. A dus meciul cât a putut, decent și un pic mai mult.

- Bani (nota 4) * A intrat în minutul 31 în locul lui Politic. Până la "galbenul" luat după finalul meciului, s-a evidențiat puțin.

- Costin (nota 6) * A intrat în minutul 62 în locul lui Sivis

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
creeperno534
creeperno534  •  13 August 2024, 22:38

Doamne fereste sa-si fii rupt Abdallah tendonul!

parpalache
parpalache  •  13 August 2024, 11:58
Postat de gelpri pe 13 August 2024, 10:34

Parpalache ,daca baietii au rupturi musculare asta inseamna ca i-au rupt iesenii ?

Cine-a zis ca au rupturi musculare?Stai sa vina rmn-ul!Cel puțin Abdalah a fost avariat de congolezul ala de pe partea lui,iar Politic in urma unor„contacte”cu adversarul!Bine ca nu l-au avariat și pe Cirjan,cu toate ca l-au tavalit destul!

gelpri
gelpri  •  13 August 2024, 10:34
Postat de parpalache pe 13 August 2024, 08:02

Dar arbitrii?Ca le-au permis celor de la Iași sa-i rupa pe cei ai lui Dinamo?

Parpalache ,daca baietii au rupturi musculare asta inseamna ca i-au rupt iesenii ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează