FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Noua Stea » Cum ar putea arăta echipa lui Laurenţiu Reghecampf la primul meci oficial din acest an

Piovaccari a părut izolat în cele mai multe momente în atacul Stelei
Piovaccari a părut izolat în cele mai multe momente în atacul Stelei

Articol de - Publicat miercuri, 05 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 23:24

Reghe vrea să implementeze o schimbare de sistem, după plecarea lui Bourceanu, să treacă de la modulul cu doi închizători la un elastic 4-1-4-1.

Steaua primăverii 2014 poate să devină mai ofensivă, dar şi mai fragilă în apărare. La ultimele două amicale din Spania, cînd a început într-o formulă asemănătoare cu cea pe care vrea s-o trimită pe teren pe 14 februarie, contra Chiajnei, Reghecampf a mers pe un nou modul, 4-1-4-1.

Forţat de plecarea lui Alexandru Bourceanu, căpitanul şi unul dintre pilonii zonei centrale a campionilor, dar şi de recuperarea întîrziată a celui ce-i va urma ca lider, Mihai Pintilii, tehnicianul a ales să renunţe la un închizător în partidele cu Lokomotiv Plovdiv (1-2) şi cu Korona Kielce (3-1).

Gazeta Sporturilor îţi spune cum va arăta Steaua la începutul primăverii.

Plusuri
- Echipa va avea mai multă mobilitate în joc şi ar trebui să se ajungă la o mai bună circulaţie a balonului, ceea ce s-a întîmplat în partida cu polonezii.
- Nicuşor Stanciu şi Cristi Tănase, care ar putea face pereche în zona centrală a liniei mediane, sînt jucători tehnici, care ştiu cu mingea şi pot da randament mai bun în noile posturi.
- Împreună cu Chipciu, se poate forma un trio exploziv la mijloc, care, prin pase rapide şi cu tehnica individuală, poate destabiliza apărările adverse. Fotbalistul de 24 de ani este complet refăcut după accidentarea din vara trecută şi aduce un plus ofensiv clar Stelei.

Minusuri
- Steaua are un scut mai subţire şi mai penetrabil în faţa apărării, lucru ce s-a observat prin numărul mare de goluri încasate de o defensivă ce era greu de atins. Fără cei doi închizători care se completau perfect, Szukala şi Gardoş au fost prinşi de cîteva ori pe picior greşit.
- Se constată "disensiuni" între mijlocaşi, tehnici şi combinativi, şi unicul vîrf, fie că e Piovaccari, fie că e Kapetanos. Aşa cum a observat şi grecul, foarte puţine baloane utilizabile ajung la cei doi, care au multe momente moarte în meci.
- Rezervele nu produc aceeaşi consistenţă în joc comparativ cu cei care par să formeze primul 11 al momentului. Transferul iernii pentru campioni, Keşeru, munceşte, însă e lipsit de eficienţă.

Observaţiile unui antrenor rival
Dinamovistul Flavius Stoican a urmărit live ultimele două meciuri ale Stelei şi-n perspectiva celor trei Derby-uri de România din primăvară, primul fiind programat pe 1 sau 2 martie.

Tehnicianul de 37 de ani şi-a luat notiţe, iar ieri a acceptat să-şi dezvăluie cîteva opinii pentru GSP:

- "Contrar aparenţelor, Steaua arată foarte bine, iar noile schimbări cred că vor produce rezultate. A plecat Bourceanu? OK, dar roş-albaştrii au fotbalişti de calitate cu care să poată umple golul lăsat"

- "Pericolul, cînd joci contra Stelei, nu vine doar de la un singur jucător. Nu poţi să zici: «Pun un om tare la Tănase sau la Chipciu şi l-am închis!». Trebuie să fim atenţi la toţi jucătorii, mai ales la fazele fixe"

- "Trebuie să evităm să oferim lovituri libere din preajma careului! Stanciu execută foarte bine, cred că şi Keşeru"

- "Iau în calcul şi eventuala sosire a lui Sînmărtean la Steaua, ceea ce ar duce la creşterea tehnicităţii echipei".

- "Am observat şi lucruri pe care le putem specula în meciurile directe. Nu le detaliez acum, pentru că, oricum, se mai pot schimba multe în trei săptămîni".

Steaua, în prima etapă a primăverii
Tătăruşanu - G. Matei, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase, Chipciu - Piovaccari

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Să nu plîngem după Bourceanu!"
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, crede că roş-albaştrii n-au pierdut mult după vînzarea lui Bourceanu în Turcia: "Să nu facem nici o dramă din plecarea lui pentru că au fost jucători foarte mari care au plecat de-a lungul timpului, Hagi sau Dumitrescu. Cred că din acest moment trebuie să uităm că Bourceanu a fost la Steaua şi să ne axăm pe jucătorii pe care-i avem. Era un gol mare dacă pleca şi Tătăruşanu, dar faptul că va sta pînă în vară e un avantaj pentru că avem nevoie de experienţa sa".

Laude pentru noul căpitan
Petre Grigoraş, antrenorul care l-a pus pe Mihai Pintilii să joace ca mijlocaş central, are numai cuvinte bune despre noul căpitan al Stelei: "Îl apreciez foarte mult pe Pintilii. Cuplul Bourceanu-Pintilii a făcut meciuri foarte bune, atît în Liga 1, cît şi în cupele europene. Celor de la Steaua le va fi greu să găsească înlocuitori pentru cei doi, atunci cînd şi Mihai va pleca de la echipă. Pintilii este un exemplu pentru ceilalţi, am lucrat cu el şi pot să spun sigur că nu am văzut alt jucător care să se dăruiască atît de mult la un antrenament".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Stiri extrasport
Cine este Călin Georgescu, candidatul-surpriză care speră la accederea în turul 2 al alegerilor prezidențiale » Ce sport extrem practică
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Stiri extrasport
Momente ca în peluză, imediat după apariția exit poll-ului pentru prezidențiale: „Demisia, demisia!” » Stupoare la sediul partidului
Cum arată numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta LIVE dintre Ciolacu, Georgescu, Lasconi și Simion
Stiri extrasport
Cum arată numărătoarea parțială a voturilor de la alegerile prezidențiale: lupta LIVE dintre Ciolacu, Georgescu, Lasconi și Simion

Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”

Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?


Comentarii (21)
romeverest
romeverest  •  05 Februarie 2014, 19:33

Unde ati invatat carte fratilor ?? Cine v-a invatat sa spuneti "noua Stea", cand numele echipei este Steaua si in mod corect si gramatical ar trebui sa se spuna "noua Steaua" ?? Este ca si cum ai spune "noul Petrol"......in loc de "noua Petrolul" !!!

mana_neagra
mana_neagra  •  05 Februarie 2014, 11:04
Postat de speedy73 pe 05 Februarie 2014, 10:54

da, cu faulturile e chiar enervant...e drept, multi adversari sunt, pur si simplu, mult mai puternici decat el, e forta disproportionata, dar...ala nu e fault. nici messi nu e vreun hercule...sau ribery, sau robben sau lahm...

Pai atunci daca fizicul nu te ajuta, ce faci? Compensezi cu alte abilitati, nu?! Driblig de exemplu...Aproape toti fotbalistii mai scunzi sunt mingicari, exemplele nu le dau ca le stie toata lumea...dar el nu si nu :))))...mingea in fata, capul in pamant si ce-o fi o fi...

speedy73
speedy73  •  05 Februarie 2014, 10:54
Postat de mana_neagra pe 05 Februarie 2014, 10:50

Nici eu nu vreau sa se inteleaga ca as avea ceva personal cu el, dar, ceea ce am scris mai jos se reflecta in prestatiile sale din ultima perioada. Nu poti sa dai mereu mingea in fata si sa alergi ca bezmeticul dupa ea...Trebuie sa fie un pic mai cerebral atunci cand are mingea la picior, ...sa ridice in primul rand capul din pamant..., sa exerseze mai mult centrarile, sa nu mai cerseasca faulturi mereu. Steaua are nevoie de el, dar trebuie sa constientizeze ca trebuie sa munceasca mai mult...mult mai mult decat pana acum..

da, cu faulturile e chiar enervant...e drept, multi adversari sunt, pur si simplu, mult mai puternici decat el, e forta disproportionata, dar...ala nu e fault. nici messi nu e vreun hercule...sau ribery, sau robben sau lahm...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează