FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACTE

Nu vor contracte de muncă şi asigurări » FRF şi LPF ezită să aplice noile norme stabilite de Comisia Europeană, UEFA și FIFA

În cazul accidentărilor grave, de multe ori jucătorii sînt abandonați de cluburi
În cazul accidentărilor grave, de multe ori jucătorii sînt abandonați de cluburi

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2015 00:00

Fotbalul românesc riscă sancţiuni, o comisie a celor două foruri internaționale urmînd să verifice pe 21 mai dacă au fost implementate respectivele cerinţe minime.

Pe 30 aprilie expiră termenul de implementare în România a acordului semnat în urmă cu doi ani de Comisia Europeană, UEFA, FIFA şi FIFPro cu privire la condiţiile minimale ce trebuie acordate jucătorilor de fotbal, printre care contractul cadru de muncă şi asigurările medicale.

Cu toate acestea, deocamdată FRF şi LPF nu au făcut nici un demers în acest sens, iar pe 21 mai va sosi la Bucureşti o inspecţie de monitorizare din partea UEFA, FIFA şi FIFPro, pentru a verifica dacă aceste măsuri au fost luate.

"Ne lovim de refuzul cluburilor de a le face contracte de muncă fotbaliştilor. Nu vor să intre în legalitate, a rămas la latitudinea lor dacă fac contracte sau convenţii civile. Nici de asigurări nu vor să audă, deşi le-am propus o variantă în care jumătate din sume să fie suportate chiar de către jucători. Pînă acum însă, FRF şi LPF nu au făcut nimic. Urmează să mai avem o întîlnire cu reprezentanţii acestora şi, probabil în Comitetul Executiv din 11 mai, să se ia o decizie", a spus Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, sindicatul fotbaliştilor din România.

Se tem de răspunderea penală

Surse din lumea fotbalului au explicat pentru Gazetă că "era de aşteptat ca şefii cluburilor să nu accepte contractele de muncă fiindcă dările către stat sînt mult mai mari.  În plus, dacă faci contracte şi nu achiţi datoriile, asta atrage răspunderea penală, în timp ce în cazul convenţiilor civile pedepsele sînt mult mai blînde, e vorba de cel mult nişte amenzi".

"Chiar dacă Legea sportului de la noi prevede că se poate opta între contracte de muncă şi convenţii civile, UEFA şi FIFA cer implementarea acestor noi norme. FRF şi LPF trebuie să le aplice, fiindcă sîntem afiliate acestor foruri"
Emilian Hulubei, preşedinte AFAN

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (6)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  24 Aprilie 2015, 18:19

Sper din tot sufletul ca U.E.F.A si F.I.F.A. sa faca curatenie in mocirla noastra,numita fotbalul romanesc.O sanctiune meritata ar fi macar un an suspendare din toate competitiile!Timp necesar,pentru a reorganiza totul si a porni de la kilometrul zero. * Sint convins ca NUMAI EI POT redresa situatia actuala!

blaustein
blaustein  •  24 Aprilie 2015, 17:05

Nici fotbalistii nu stiu daca sunt de acord, pentru ca ar insemna venituri mai mici.

ph81luc
ph81luc  •  24 Aprilie 2015, 10:00

Mai bine un fotbal sarac, dar cu oameni cinstiti, care sunt platiti corect in functie de legile in vigoare. Se poate asa ceva, numai ca sefii de cluburi nu vor. Unii pentru ca nu mai pot fura, altii pentru ca n-au cum sa concureze cu ceilalti care nu respecta legea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează