FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - SEPSI

CRONICĂ DE GEORGE NISTOR O repriză a fost de ajuns! Victorie fără emoții pentru Dorinel Munteanu

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 23:01 / Actualizat vineri, 30 august 2024 23:23

Oțelul Galați s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 în fața celor de la Sepsi, în meciul care a deschis etapa a 8-a a Superligii, după un joc net superior, în care a dominat fizic și psihic, de la un capăt la celălalt.

Covăsnenii au ajuns la a patra înfrângere la rând și cad pe locul 11 în clasament, cu doar 8 puncte acumulate. „Dubla” lui Alexandru Pop, reușită în prima repriză, a fost decisivă.

Năzdrăvănia de la Galați, surprinsă de neamțul sadea

La Galați, în ultima vinere din august, s-au întâlnit „Neamțul” și germanul într-o partidă care a început cu o poveste desprinsă parcă din povestirile lui Ion Creangă, dacă lui „bădia” i-ar fi plăcut să lovească bășica.

De o parte, Dorinel Munteanu, de cealaltă, Bernd Storck, fixistul sadea din Renania de Nord-Westfalia. Partida a început cu o mică întârziere, din cauza dimensiunii reduse a uneia dintre porți, observată din ochi de antrenorul celor de la Sepsi.

Cu o precizie neaoșă, descătușată din încheietură de gălățean și dos de secure din oțel turnat la poalele orașului, s-a trecut la săpat și priponit noua poartă, cu dimensiunea regulamentară de 2,41 metri înalțime, cu cinci centimetri mai mult decât cea inițială, manevrată.

Superliga, în toată splendoarea ei, dincolo de branding, note muzicale și culori țipătoare.

Zivulic la furnal, Pop cu golurile

Pe fundal de tobe aprig bătute în ritmuri de vikingi ai Dunării, căci cei ai Mării Nordului au apus demult, Oțelul a început curajoasă, gata să distrugă orice apetit ofensiv al oaspeților.

Gălățenii nu doar că au combinat neîntrerupt, ci au și trimis constant mingi în proximitatea careului advers, populat de o apărare măcinată de neîncrederea redată de trei înfrângeri consecutive și multe conflicte interne.

Atacul din primele minute s-a desfășurat pe axa Cisotti - Zivulic, de tipul „creator - călău”. Așa a apărut și prima ocazie a duelului (5') în care mijlocașul defensiv a trimis periculos pe poarta lui Niczuly, portarul respingând în corner.

Pentru că a funcționat, croatul născut la Rijeka a continuat să atace adâncimile, creând astfel spații pentru aripile Maciel și Pop.

Cinci minute mai târziu, Alexandru Pop trage semnalul de alarmă printr-un șut trimis nu foarte mult peste poartă, din cădere. Extrema stângă a dunărenilor nu a mai ratat (22') după incursiunea lui Cisotti în flancul drept, la care Niczuly nu a putut face mai mult decât să prelungească balonul până în gheata marcatorului.

Pe finalul primei părți, faza se repetă aproape la indigo. Servit excelent de către puștiul David Maftei, cu o centrare pe jos, același Pop dublează avantajul, din doi metri.

Sepsi, lentă și când nu mai are ce pierde

La revenirea de la cabine, covăsnenii au părut treziți, însă nu și energizați cât să schimbe soarta meciului. I-a convenit și Oțelului, una dintre specialistele contraatacului în competiția internă, care a preferat să se adăposteasacă, în unele momente, pe două linii, în propria jumătate, așteptând erorile.

În minutul 52, Florin Ștefan, poate cel mai activ jucător din formația lui Storck, a executat lung o lovitură liberă, de la centrul terenului, la căpătul căreia s-a aflat Gabriel Debeljuh.

Atacantul lui Sepsi a reluat din cădere, oarecum surprins că a fost găsit de minge, însă Iustin Popescu a întâmpinat fără probleme.

Tot Ștefan a fost cel care a inițiat faza la care Cosmin Maftei, găsit cu pasă din banda stângă, a șutat în transversală (58'), dintr-o poziție cu un culoar favorabil.

Fiecare secundă lasă impresia că sufocă atacurile echipei din Covasna, chiar dacă ploaia din sudul Moldovei pare că oxigenează.

Motiv numai bun pentru ca Dorinel Munteanu să ceară mai multă temporizare pentru a-și amorți adversarul. Îi și iese.

În ultimele minute, jocul își mută greutatea în zona neutră, de acolo de unde răsar câteva ocazii șterse, dar și fragmentările căutate de gazde și sparte doar de transversala lui Marius Coman (90+3') la care goalkeeper-ul Popescu s-a întins din toate articulațiile.

Se termină 2-0, iar Oțelul trece pe locul secund în clasament, cel puțin pentru o zi, în timp ce pentru Storck bat clopotele presiunii. Doar un „mucenic” în 8 etape este puțin chiar și pentru cel mai bonom brutar din Sfântu Gheorghe.

FINAL. Oțelul - Sepsi 2-0

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în sezonul regular precedent, când au remizat la Sf. Gheorghe (1-1, marcatori P. Safranko / Al. Pop), apoi covăsnenii s-au impus în retur, la Galaţi, cu 3-2 (F. Maciel, G. Cîrjan / C. Matei, M. Ştefănescu, D. Ciobotariu).

Oțelul - Sepsi, echipele de start

Oțelul: I. Popescu - D. Maftei, Cisse, Stefanovic, Tomasevic - Cisotti, Zivulic, Lameira - Maciel, Juric, A. Pop
Rezerve: Kovalov, Adăscăliței, Zhelev, I. Neagu, A. Tănasă, Chira, Duric, Teles, Gomes, A. Rus, N. Roșu, M. Cojocaru
Antrenor: Dorinel Munteanu

Sepsi: Niczuly - Oteliță, Bardea, Ciobotariu, F. Ștefan - Alimi, Kecskés, Mino, Kallaku - C. Matei, Debeljuh
Rezerve: D. Moldovan, Gyenge, K. Varga, Breij, M. Coman, Oberlin, Hajdin, Oroian, Siger, Drăghiceanu, Neskovic
Antrenor: Bernd Storck

Stadion: Oțelul
Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş)
Asistenți: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), Bojan Cosmin (Târgu Mureş)
Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti)
Asistent VAR: Trandafir Cristina (Bucureşti)

23 de jucătoriau evoluat pentru gălăţeni în cele şase partide jucate în ediţia curentă, dintre care şapte au început titulari în fiecare meci.

În timp ce cei de la Sepsi s-a bazat pe 22 de fotbalişti, Denis Ciobotariu, Florin Ştefan şi Isnik Alimi fiind integralişti.

VIDEO. Dorinel Munteanu, conferință de presă înainte de meci

VIDEO. Concluziile lui Bernd Storck înainte de Oțelul - Sepsi

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (10)
dansy
dansy  •  31 August 2024, 11:40

OSK a avut un penalty nevăzut de arbitrii când ,la o centrare în careu,fundașul Oțelului l-a luat de cap pe jucătorul covasnean.Era în ultimul sfert de oră al meciului și se puteau întâmpla multe!Otelul o echipă de cotonogari!

dansy
dansy  •  31 August 2024, 11:40

OSK a avut un penalty nevăzut de arbitrii când ,la o centrare în careu,fundașul Oțelului l-a luat de cap pe jucătorul covasnean.Era în ultimul sfert de oră al meciului și se puteau întâmpla multe!Otelul o echipă de cotonogari!

Vardy.Party
Vardy.Party  •  31 August 2024, 03:52
Postat de talpaiadului pe 30 August 2024, 23:06

Otelul castiga pe merit o partida pe durata careia si-a dominat in mod clar adversara, felicitari suporterilor otelari.

Lasă Mr. Talpai, că e timp de sorcove mai incolo. Si eu sunt iute ca Otelu’, da’ cine sā ridice problema din țătână…?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează