FOTBAL  »  Superliga  »  BAC

BAC-ul nu joacă fotbal: paradox sau regulă? Cum arată duelul dintre Tavi Popescu și elevul rapidist de 10 din Liga 1

Octavian Popescu (19 ani) a ocolit examenul de Bacalaureat și în 2022, începutul testării suprapunându-se cu perioada în care se afla în cantonament la națională.
Octavian Popescu (19 ani) a ocolit examenul de Bacalaureat și în 2022, începutul testării suprapunându-se cu perioada în care se afla în cantonament la națională.

Articol de , , - Publicat sambata, 25 iunie 2022 15:08 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 15:09

Octavian Popescu (19 ani) a ocolit examenul de Bacalaureat și în 2022, începutul testării suprapunându-se cu perioada în care se afla în cantonament la națională. Totuși, nivelul fotbalistic arătat de el în sezonul trecut a fost unul foarte bun, ce a contrastat izbitor cu cel al rapidistului Ștefan Pănoiu (19 ani), care în vara lui 2021 a luat 10 pe linie la matematică, limba română și chimie.

Octavian Popescu a terminat liceul în vara anului trecut, dar nu are nici până acum absolvit examenul de Bacalaureat. Nici în 2022 nu s-a prezentat pentru a susține probele, după ce procedase la fel și în cele două sesiuni din 2021. 

Regulă marca FCSB: ești gonit după prezentarea de la Palat » Dawa, următoarea victimă?
FCSB
Regulă marca FCSB: ești gonit după prezentarea de la Palat » Dawa, următoarea victimă?

Acum, primele teste pe care ar fi trebuit să le susținută, cele orale, au fost programate între 6 și 8 iunie, perioadă în care fotbalistul de la FCSB s-a aflat la națională, chiar în mijlocul campaniei care a deschis actuala ediție a Ligii Națiunilor. Primele jocuri, în care Popescu a și fost folosit pe final, au fost cele cu Muntenegru (4 iunie) și Bosnia (7 iunie), ambele disputate în deplasare.

L-ar putea da în august, dar FCSB are nevoie de el

Popescu va avea posibilitatea de a da Bacalureatul în luna august, a doua sesiune pentru cei care au picat în această lună sau pentru cei care n-au participat deloc acum. 

În august însă e o lună extrem de plină pentru FCSB. Sunt programate 4 etape de campionat, iar dacă echipa se va califica în Conference League, atunci va disputa "dublele" din turul 3 și din play-off tot în august. E foarte puțin probabil ca Octavian, o piesă vitală în echipa roș-albaștrilor, să lipsească în acea perioadă.

Mihai Stoica: „Școala e factor perturbator”

În vara trecută, atunci când Popescu a sărit peste Bacalureat, primul care a ieșit pentru a-l susține public a fost chiar managerul general al clubului său. Mihai Stoica a avut un discurs vehement: 

„Cel mai important pentru Tavi acum este fobalul. Am avut un jucător care a vrut să îl învoiesc ca să meargă la școală. L-am învoit și nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte multe calități. Pe mine mă interesează fotbalul. De exemplu, Alexandru Pantea nu e bun la școală, dar dacă îl intrebi cine e fundaș stânga la Bayern Munchen și când e născut, știe. Eu, între a studia nu știu ce materie, chimie, și a studia Bayern, prefer să studieze Bayern. Nu mă interesează niciun factor perturbator, iar școala poate fi un factor perturbator!".

Ștefan Pănoiu s-a pierdut

Fotbalistul Rapidului e aceeași generație cu Octavian Popescu. Născut tot în 2002, el a terminat liceul anul trecut și nu doar că a susținut examenul de Bacaluareat, dar a luat 10 pe linie la testarea susținută la Liceul "Nicolae Iorga" din București la probele matematică, chimie și limba română. Mama lui Ștefan Pănoiu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Rm. Vâlcea.

BAC-ul nu joacă fotbal: paradox sau regulă? Cum arată duelul dintre Tavi Popescu și elevul rapidist de 10 din Liga 1
Ștefan Pănoiu

Pe teren, însă, în sezonul trecut, Pănoiu a fost la distanță uriașă de nivelul lui Popescu în privința fotbalului. A fost rezervă la Rapid, a bifat doar 6 meciuri ca titular, de aproape 6 ori mai puțin decât Tavi, a marcat un singur gol și naționala în care a evoluat a fost cea Under 20, în vreme ce jucătorul FCSB-ului a fost atât la U21, cât și la cea de seniori. 

Ultimul sezon, progres imens

Popescu a debutat în Liga 1 în 2020, însă în sezonul precedent a făcut un salt spectaculos raportat la ceea ce a produs în primul lui an la FCSB:

  • a jucat 34 de meciuri ca titular, față de 26 câte bifase cu un an înainte
  • a marcat 10 goluri, în 2020-2021 reușise doar 4 
  • a debutat în echipa națională de seniori, în care are deja 5 prezențe, dintre care 3 sunt în meciuri oficiale, nu amicale

Tavi Popescu vs Fane Pănoiu:

  • 6,11 a fost media GSP a notelor încasate de Octavian Popescu în sezonul trecut 
  • 4,60 a fost media GSP a lui Pănoiu în 2021-2022 
  • 4 milioane de euro e cota pe care o are Tavi în acest moment, față de 1,2 milioane în iunie anul trecut 
  • 300 de mii de euro e valoarea lui Pănoiu pe transfermarkt, față de 125.000 euro în vara lui 2021 
  • 9 selecții are Popescu la naționalele U21 și de seniori ale României pe parcursul anilor 2021 și 2022 
  • 0 selecții are Pănoiu la aceleași naționale. A bifat doar 5 meciuri în reprezentativa U20

Eu am avut un jucător, nu are importanță numele, care a vrut să-l învoiesc. I-am spus: «Ai 18 ani și ești la prima echipă. Vrei să te învoiești ca să te duci la școală? OK». L-am învoit, dar nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte mare talent
- Mihai Stoica

Salariu 3.000 euro, Mercedes de 30.000

Octavian Popescu rulează la FCSB pe un contract mic, păstrat special la un nivel foarte scăzut, de numai 3.000 de euro net lunar, tocmai pentru a-l ține pe fotbalist cu picioarele pe pământ. În schimb, la începutul anului, clubul i-a pus la dispoziție o mașină, după care Tavi și-a luat permisul auto. 

Becali i-a luat un Mercedes CLA model 2020, cu care Popescu s-a și lăudat pe rețelele de socializare. Mașina respectivă are prețul în jur de 30.000 de euro.

40 de mii de elevide clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, conform datelor Ministerului Educației

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Dawa, avertizat după transferul la FCSB: „Să nu facă vreo chiflă, iar după să-l vedem pe bancă”

VIDEO UTA era condusă cu 1-0 în minutul 67, apoi a ieșit la rampă Virgiliu Postolachi » Gol fabulos și rezultat neverosimil

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Nationala
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (61)
weissburgund
weissburgund  •  29 Iunie 2022, 09:50

Educație de Poarta Albă!

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Iunie 2022, 18:50

Ca sa ajungi un mare campion trebuie sa fii educat. Priviți la Popovici cum vb cum se comporta la ce liceu învață. Pai voi comparați aiurea și în primul rand Gaga asta Tăvi e zero barat și la fotbal e umflat de presa și nea Jiji sa ia bani pe el. Pai ce jucător ești u sa nu dai 2 pase cu Macedonia va zic eu dragi habarnisti zero barat zero școală. Panoiu poate nu are talent dar are șanse nai mări sa ajungă mult mai departe de cât euglena voastră. De Rareș I lie nu mai spun.

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Iunie 2022, 18:43

Da e explodat de nu mai poate. E un zero barat. Și tocmai când nu ai minte nu ai cum sa ajungi mare fotbalist. Dar asta e tara în care trăim se promovează și ne conduc nonvalori.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează