Articol de Aurelian Botezatu - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 14:50 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 17:28
Patronul lui CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, încă nu poate numi un antrenor, deoarece încă n-a fost finalizat litigiul cu Laurențiu Reghecampf. Dosarul e în pronunțare la CNSL, însă oricine pierde are dreptul să facă recurs, în termen de 5 zile. „Interimarul” Corneliu Papură este contestat vehement de fani, care vor aducerea unui antrenor „demn de Știința”.
UPDATE 16:00 Universitatea Craiova a câștigat litigiul cu Reghecampf, care e obligat să plătească clauza de 300.000 de euro, prevăzută în contractul semnat în vară cu clubul. De asemenea, trebuie să achite și taxa de procedură. Decizia nu este deocamdată executorie, întrucât antrenorul are dreptul de a face recurs în termen de 5 zile.
- CNSL a publicat astăzi decizia în dosarul nr. 753/CL/2023: U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA VS. REGHECAMPF LAURENȚIU
- Admite în parte cererea reclamantului.
- Constată încetarea raporturilor contractuale, în temeiul art. VII lit. f) din Contractul de Activitate Sportivă nr. 326 din 26.07.2023, începând cu 18.09.2023.
- Obligă pârâtul la plata sumei conform art. VII lit. f) din Contractul de Activitate Sportivă nr. 326 din 26.07.2023, precum și taxa de procedură.
- Cu recurs în 5 zile de la comunicare.
Știrea inițială
Corneliu Papură a condus, marți, antrenamentul Universității Craiova și așa va fi și în perioada imediat următoare.
Deși suporterii s-au inflamat după eșecul cu Petrolul (1-3), de duminica trecută, și au amenințat că nu vor susține echipa pe 29 octombrie, în Giulești, contra Rapidului, dacă nu aduce "un antrenor demn de Știința", patronul Mihai Rotaru nu le poate da satisfacție.
Mihai Rotaru nu poate numi un nou antrenor deoarece litigiul Laurențiu Reghecampf - Universitatea Craiova nu e finalizat
Motivul? Surse ale Gazetei din FRF au dezvăluit că litigiul cu fostul tehnician, Laurențiu Reghecampf, încă nu este finalizat. Practic, în acte, Reghe este și acum antrenorul principal al alb-albaștrilor! Astfel că, oficial, clubul nu poate angaja pe nimeni. Și cu atât mai puțin un tehnician străin, cum își dorește Rotaru.
La despărțirea de juveți, pe 18 septembrie, Reghecamf a solicitat ruperea unilaterală a contractului, demers confirmat atunci și de patronul Mihai Rotaru, pentru Fanatik: „Am primit o cerere de reziliere cu plata clauzei”. Una cifrată la 300.000 de euro, pe care Laurențiu, acum pe banca lui Al-Tai, în Arabia Saudită, se pare că n-ar vrea s-o achite. Sau încearcă să iasă pe cât posibil mai ieftin.
Dosarul a fost amânat, la solicitarea antrenorului Laurențiu Reghecampf
Ajuns pe masa Comisiei Naționale de Rezolvare a Litigiilor, la ședința din 28 septembrie 2023, dosarul nr. 753/CL/2023, U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA VS. REGHECAMPF LAURENȚIU a primit un nou termen, pe 12 octombrie 2023.
Surse federale au dezvăluit atunci pentru GSP.ro că antrenorul ar fi fost cel care a cerut amânarea soluționării, pentru a avea timp „să-și angajeze un avocat”!
Învinsul poate să facă recurs în termen de 5 zile
Însă la următorul termen, cel din 12 octombrie, Reghecampf a solicitat o nouă mânare, fixată pentru 19 octombrie. Dată la care CNSL a amânat pronunțarea pentru 24.10.2023.
Până la această oră, pe site-ul FRF nu s-a publicat lista soluțiilor în dosarele aflate pe rol. Dar oricine pierde are la dispoziție 5 zile ca să introducă recurs.