FOTBAL  »  Superliga  »  REVENIRI

Pot doar în Liga 1! 24 de jucători s-au reîntors în fotbalul românesc în acest an după ce nu s-au adaptat afară

Paul Anton, unul dintre jucătorii reveniți în vara aceasta în Liga 1
Paul Anton, unul dintre jucătorii reveniți în vara aceasta în Liga 1

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2017 09:00

În acest sezon s-au întors în Liga 1 24 de jucători români sau străini cu trecut în fotbalul românesc, într-o proporție covârșitoare fiind fotbaliști neadaptați la echipele din afara României.

Un film pare să se tot repete în Liga 1 în ceea ce privește jucătorii români sau străini plecați peste hotare pentru a "trece la un alt nivel": de cele mai multe ori ajung să se întoarcă în campionatul României după perioade petrecute în campionate teoretic mai puternice în care au reușit să prindă câteva meciuri pe sezon, fără să fie decisivi sau să se ridice la nivelul arătat în Liga 1.

Printre cei mai reprezentativi jucători din această categorie este portarul Giedrius Arlauskis, 29 de ani, care în afară de perioadele Unirea Urziceni și FCSB, din 2010 până în prezent a bifat doar 11 meciuri! În această perioadă și-a trecut în CV formații precum Rubin Kazan, Watford și Espanyol până la întoarcerea în Liga 1, la CFR, în această vară.

24 de reveniri

Nu mai puțin de 24 de jucători care au un trecut în Liga 1 au hotărât să vină din străinătate la un club din prima ligă din România după experiențe, în mare parte, neîncununate de succes. Clubul care a promovat cel mai intens această strategie a "repatrierilor" a fost CFR Cluj, care a decis să aducă la echipă nu mai puțin de 8 jucători cu istoric în Liga 1: 4 străini și 4 români.

În acest clasament urmează Astra, formația giurgiuveană bazându-se în actualul sezon pe 4 nume noi care s-au întors în Liga 1 după experiențe "afară". Juventus București și Sepsi au adus câte 3 astfel de jucători, CSU Craiova și Chiajna câte 2, Gaz Metan și Dinamo câte unul.

Deși în aproape toate cazurile jucătorii s-au întors fără glorie din străinătate, există și câteva contraexemple din acest punct de vedere. Ovidiu Hoban, 34 de ani, a decis să părăsească Israelul, unde a jucat pentru Hapoel Beer Sheva, echipă alături de care a câștigat campionatul, închizătorul fiind unul dintre cei mai importanți jucători din echipă.

Un alt fotbalist cu o performanță notabilă este Paul Anton. Acesta a evoluat în sezonul trecut pentru Getafe, în Segunda Division, alături de care a reușit să promoveze în prima ligă spaniolă. Cu toate acestea, Getafe n-a dorit să îl păstreze pe mijlocașul lui Dinamo, care a bifat peste 30 de partide în perioada petrecută în Spania.

În total, 8 fotbaliști dintre cei reveniți în Liga 1 au bifat peste 20 sau mai multe partide în stagiunea anterioară, aceasta fiind o dovadă a faptului că nu au reușit să se ridice la nivelul pe care l-au arătat în România. Emmanuel Culio este un alt caz interesant.

Deși argentinianul a jucat în 35 de partide în stagiunea trecută, echipa sa, Mallorca, nu a putut să reziste în Segunda Division și a retrogradat în eșalonul al treilea! Un alt jucător cu o evoluție decentă a fost Mihai Roman II, ajuns la Craiova de la Maccabi Petah Tikva, formație care a terminat campionatul din Israel pe locul 4, bifând 7 goluri în 35 de meciuri. 

clipboard01

Save

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (3)
1779502482283942
Emil Nae  •  10 Septembrie 2017, 13:42

nu este vorba ca nu sau adaptat NU AU VALOARE.aSTA ESTE SI CEA MAI CORECTA MASURA A VALORII CAPIONATULUI NOSTRU ce nu are valoare afara este foarte bun este transferul bomba in romania.Ce vreti mai mult de atit.Cine-i vinovat daum ca nu ne-a calificat la mondiale dar nimeni nu s-a intrebat CU CINE SA NE CALIFICAM .sAU STIM DAR NE FACEM CA NU STIM.Sa plece daum sa vina gastile noastre ziaristi-anterenori conducatori cu toti pusi pe vopsit ca sa manince si gura noastra ceva.ca de calificat este doar o poveste . Unde nu-i valoare nu-i nici calificare. campionat numai cu expirati, ratati si pe afara numai lustruitori de banca cu sa te califici nu ai cum.

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  10 Septembrie 2017, 11:45

Asta le este valoarea. Pretenții multe (la bani, stimă, etc) - prestații de duzină. Și nici dintre cei care încă zac pe acolo, pe la echipe de mâna a șaptea...

xpslx
xpslx  •  10 Septembrie 2017, 09:53

Pot doar in liga 1.Alt articol je se pe ,hartie de impachetat peste.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează