Articol de Marius Mărgărit - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 14:51 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 16:22
La capătul înfrângerii cu U Cluj, a doua pentru Rapid în acest campionat, în Giulești, Cristiano Bergodi acuza lipsa de maturitate a echipei sale.
„Am picat acest test. De la 2-0 nu ar trebui să pierdem. Am jucat pe contre, o ocazie ei, una noi. Trebuia să fie mult mai echilibrat. A fost un meci spectaculos, dar i-am lăsat să aibă prea multe ocazii. Ne-am dezechilibrat, a doua repriză este una de uitat. Nu putem lua gol așa, pe contraatac, cu echipa desfăcută, mai ales acasă. I-am avertizat pe băieți, dar eu sunt primul vinovat. Nu ar trebui să mai jucăm așa, la 2-0 aveam meciul la îndemână", spunea dezamăgit tehnicianul italian.
Cristiano Bergodi acuză fotbalul „fierăstrău”
Un discurs aproape la indigo cu cel de după partida cu Poli Iași, tot de acasă, din urmă cu două runde, când elevii săi s-au impus cu 3-2. Atunci, Bergodi semnala aceleași probleme:
„A fost un meci pe care l-am trăit periculos, am jucat bine. Am creat ocazii, păcat de aceste două goluri pe faze fixe. În prima repriză s-a jucat mult pe contre, am fost prinși pe câteva contraatacuri, nu se poate mereu așa.
Cred că aici, în Giulești, ne împing suporterii, eu îmi doresc să văd o echipă care-și creează ocazii de atac. În general sunt bucuros, mai bine o mentalitate ofensivă decât să stăm acolo. Dar nu există să joci întotdeauna ofensiv și gata”.
Cel mai bun atac, cea mai slabă apărare din zona play-off
Rapidul rămâne echipa contrastelor, în comparație cu același moment din campionatul trecut. Atunci, după 17 runde, marcase 20 de goluri și primise 14. Acum are cu 13 mai multe reușite, adică cel mai bun atac din Liga 1. Însă și cea mai slabă defensivă dintre formațiile din zona play-off, cu 20 de goluri încasate.
În condițiile în care încheiase sezonul regulat cu 40 de goluri marcate și 26 încasate.
Anul trecut, defensiva era formată din Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais. Acum, doar căpitanul Rapidului se mai regăsește printre titulari, alături de el apărând Iacob, iar în benzi jucând Braun, respectiv Borza.
La prima vedere nu pare deloc o linie defensivă mai slabă, însă cifrele arată o scădere de randament. Tocmai fiindcă Rapid nu reușește să găsească pragmatismul, ci joacă deschis, pe contre, spre nemulțumirea antrenorului său.
Rapid, mai multe înfrângeri acasă decât în deplasare
Se spunea că Rapidul își trage forța din entuziasmul și devotamentul galeriei, la partidele din Giulești. Deocamdată, în acest sezon, lucrurile nu mai stau chiar la fel.
O ciudățenie: vișiniii au pierdut o singură dată în deplasare în 8 partide (1-2 la Voluntari), dar de două ori pe propriul teren în 9 dispute (0-2 cu Petrolul și 2-3 cu U Cluj). De aceea, nici diferența dintre punctele adunate acasă (30) nu e chiar atât de mare față de cele din deplasare (23), raportul de victorii fiind de 5 la 3.
VIDEO Rapid - U Cluj 2-3 » Cristiano Bergodi a tras concluziile după înfrângerea cu U Cluj
Citește și:
Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”