FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ

Cu ce idee vine liderul clasamentului, U Cluj, în Giulești: „Să avem curaj, să nu ne intimideze atmosfera”

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2024 20:23 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2024 21:27

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul clujenilor, așteaptă cu încredere meciul important de luni, din Grant, cu Rapidul lui Marius Șumudică, fostul coechipier cu care a câștigat campionatul în 1999

La două săptămâni distanță de la ultimul meci oficial, "U" se deplasează pe terenul Rapidului pentru meciul din cadrul etapei a 9-a a Superligii, ce va începe luni la ora 21:00.

Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău ocupă poziția de lider în clasament. Este neînvinsă în acest sezon de Liga 1.

Ioan Ovidiu Sabău, mesaj public către jucătorii săi: „Să alergăm mai mult, să ne câștigăm duelurile, să nu fim timizi”

Neluțu Sabău se va duela cu unul dintre foștii săi colegi din perioada Rapid, fostul mijlocaș și Marius Șumudică au făcut parte din echipa campioana în 1999, sub comanda lui Mircea Lucescu.

„Va fi dificil în Giulești. E primul joc al lui Șumudică acasă. Vine după două meciuri în deplasare, o victorie și un egal. E clar că își va dori foarte mult ca echipa lui să arate bine, să câștige în fața propriilor suporteri. Ne așteaptă un meci greu.

Trebuie să arătam bine, să avem curaj, să nu ne intimideze atmosfera, e foarte important și începutul de joc. Și sper să îi fi adus pe jucători într-o formă bună, pentru că am gândit mult aceste două săptămâni. La fel, abordarea să fie corectă, cum ne gândim să abordăm acest joc, cu pressing sus sau mai retras”, a comentat Sabău la conferința de presă dinaintea întâlnirii.

Trebuie să putem să alergăm mult, să ne câștigăm duelurile și în atac și în apărare. Nu trebuie să mergem timizi, chiar dacă jucăm cu un adversar care și-a fixat ca obiectiv câștigarea campionatului. Știm ce ne așteaptă și nu trebuie să reacționăm, ci să acționăm. Să înțelegem cum trebuie să pregătim jocul și să avem curaj
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
Dinamo - U Cluj, 2 septembrie 2024 . FOTO: Imago
+2 FOTO

Ioan Ovidiu Sabău despre faptul că U Cluj este încă trecută cu vederea

Neluțu Sabău se bucură de atmosfera creată de fanii lui U Cluj la meciurile echipei sale, știe ce impact au fanii în partidele favoriților.

„Rapid a strâns foarte puține puncte pentru obiectivul pe care și l-a propus. La ce jucători are și la investițiile făcute, e clar că sunt foarte puține puncte. Va fi un vacarm și vor pregăti bine jocul. Și jucătorii, nu numai staff-ul și suporterii. Joacă cu echipa care e pe primul loc, și nu e întâmplător acolo.

Se vorbește destul de puțin despre noi, dar e ok, e foarte bine. Se vorbește despre echipele care în fiecare an își fixează ca obiectiv câștigarea campionatului și e normal.

Noi venim încet din spate și încercăm pas cu pas să construim o mentalitate de învingători. Vedem dacă anumiți jucători până în iarnă fac față la ce vrem noi să facem. Mi-aș dori foarte mult ca toți să se adapteze", a analizat antrenorul Universității.

Am discutat și cu jucătorii și le-am spus că pe mine mă motivează să știu că suporterii noștri, fanii noștri adevărați, sunt nemulțumiți când câștigăm, dar nu arătam bine ca joc. Pe mine mă motivează și asta le-am transmis și jucătorilor, să îi motiveze și pe ei. Asta înseamnă că am crescut nivelul și sunt alte așteptări
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Cum e situația văzută din interior la U Cluj: „Caracterul”

Neluțu Sabău continuă să vorbească despre țeluri importante la U. Departe de mijlocul clasamentului, nici vorbă de luptă pentru evitarea retrogradării.

„Deja sunt opt meciuri, suntem pe primul loc. Nu mai suntem o echipă oarecare. E o echipă care încet încearcă să schimbe ADN-ul acestui club. Să ne obișnuim suporterii să nu mai accepte, la fel noi ca staff și ei, ca jucătorii, să se lupte la mijlocul clasamentului.

Cred că putem mult mai mult. Trebuie să fim foarte bine pregătiți, să fim capabili să suferim la fiecare antrenament și fiecare joc. Atmosfera e bună, care se datorează și rezultatelor.

Avem un grup foarte bun, majoritatea sunt familiști, iar cei care nu sunt, se înțeleg foarte bine. Se completează se pare și în joc, se simt bine. Nu a fost ușor, pentru că și noi am schimbat foarte mulți jucători și uite că am reușit.

Depinde foarte mult de caracter, cred că principalul motiv al rezultatelor e caracterul, faptul că ești responsabil, lupți pentru cei care vin la stadion și pentru interesele familiei tale, dar și pentru cei care te plătesc. Dacă am mulți astfel de jucători, e mult mai ușor pentru mine", a completat Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău despre jucătorii convocați la naționale: „E important să ai internaționali”

În pauza competițională, Alexandru Chipciu și Iulian Cristea au fost convocați la naționala României, în timp ce Edvinas Gertmonas și Vadim Rață au făcut parte din loturile Lituaniei, respectiv Republicii Moldova. Vladislav Blănuță a fost și el convocat la lotul României U21.

Gertmonas a jucat lunea trecută în meciul cu România (1-3) de pe Ghencea.

„Alex și Iulian s-au întors foarte mulțumiți. Au un grup foarte bun (la națională). Sunt o echipă națională care arată bine, cu un antrenor deosebit, care știe să îi pregătească. Au avut doar de câștigat prin faptul că au fost prezenți acolo, au discutat cu un antrenor cu atât de mare experiență.

Pentru Alex e o performanță totuși, la 35 de ani să revii la echipa națională. Înseamnă că se respectă pe el și e profesionist. Chiar dacă nu a jucat, a fost acolo și este printre cei mai buni.

La fel și Cristea, după o perioadă de doi ani de zile în care a jucat foarte puțin și a avut probleme cu accidentări. Nici el nu s-a gândit probabil că o să fie convocat. Nu au jucat, e o alegere pe care o face selecționerul. Nu e nicio problemă.

E important să ai internaționali. E clar că au calitate, valoare, experiență și nu mai sunt timizi atunci când joci meciuri puternice, iar rolul meu este să îi pregătesc mental, fizic și tactic și sper să greșesc cât mai puțin”, a mai comentat Sabău.

Depinde și de echipă, iar Gertmonas nu avea ce face la golurile României. Și el este într-o formă foarte bună. Și pe el îl văd schimbat, a avut nevoie de o adaptare puțin mai lungă, dar acum este OK
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Campionate
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
Adi1919
Adi1919  •  16 Septembrie 2024, 23:31
Postat de lefter_popescu pe 14 Septembrie 2024, 23:50

Unde?

*** U i-a bătut iarăși, povestea merge mai departe...Haide U !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  15 Septembrie 2024, 10:35
Postat de lefter_popescu pe 14 Septembrie 2024, 23:50

Unde?

In preliminariile CL (Cupa Lipiei) alaturi de Rapid !! ;)))

lefter_popescu
lefter_popescu  •  14 Septembrie 2024, 23:50
Postat de rav410wrc pe 14 Septembrie 2024, 22:21

Hai U Cluj !!!

Unde?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează