Articol de Andrei Crăiţoiu - Publicat sambata, 24 august 2024 12:13 / Actualizat sambata, 24 august 2024 19:38
Mihai Stoica (59 de ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a explicat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cât de mult și-a schimbat stilul alimentar, în ultimii ani.
- Acesta nu este un sfat medical, ci reprezintă un obicei de consum. Efectele postului intermitent pot fi diferite de la persoană la persoană și înainte de a opta pentru acest obicei de alimentație e indicat să consulți un medic.
MM Stoica este adeptul metodei fasting, care se bazează în principiu pe abstinență. Ideea de bază e să prelungești cât mai mult distanțele dintre mese. „Azi n-am mâncat și e foarte bine”, a spus MM.
„De aproape cinci ani de zile mi-am schimbat radical stilul de viață și mă simt mult mai bine. Înseamnă că în fiecare zi nu mănânc 18-20 de ore. Fac sport în intervalul ăsta. Câteodată, mănânc o dată în zi. N-am pus bani la CEC. E un foarte mare efort financiar să mănânci sănătos. Foarte mare! E mult mai scump, e înfiorător...”, a explicat oficialul FCSB.
Mihai Stoica: „Am exclus prăjelile, am exclus mezelurile, pâinea”
Întrebat de alimentele pe care le consumă, MM spune că „mănânc destul de variat, însă am grijă ce mănânc”. „Am exclus prăjelile, am exclus mezelurile, pâinea. În ultimii ani n-am mâncat de trei ori pizza! Poate câte o felie...”, susține acesta.
„Am o energie extraordinară! Fac 60 de ani și sunt mult mai bine cardio decât unii care au 30 și ceva, 40 și ceva. Se vede!”, a mai punctat președintele campioanei.
El susține că există zile cu meciuri de fotbal-tenis, unde „efortul e unul foarte mare”.
„Echipele de bază sunt Pintilii, Filip și cu mine. Dincolo Elias Charalambous, cu Alin Stoica și cu Marius Popa. Când Marius Popa iese, pentru că el mai trebuie să aibă genunchi întregi și trebuie să antreneze portarii, atunci intră analistul video Zotu. Cine câștigă? E echilibru, doar nervi sunt mulți”, a mai completat MM Stoica.
Mihai Stoica a ținut 90 de ore de fasting
Președintele Consiliului de Administrație de la FCSB a dezvăluit la un moment dat pe pagina personală de Facebook că a ținut 90 de ore de fasting și că a consumat doar apă și cafea.
„90 ore de water fasting care m-au adus de la 81,5 la 77 kg. În ultima oră de fasting am avut glicemia 55 și cetonele 4,7”, scria MM.
Care continua să noteze: „Prima masă – supă de legume și piure de mazăre. A doua masă (după 2 ore) – cartofi dulci la cuptor și pastă de avocado cu foarte puțin usturoi. Cafeaua n-am postat-o, a fost o cantitate enormă. Recomand această experiență!”.
Ce este fastingul?
Postul intermitent sau fastingul este atunci când alternezi perioadele în care mănânci și perioadele în care te abții din a mânca. „Postul intermitent nu înseamnă să te înfometezi, ci presupune o reducere a caloriilor pentru perioade scurte de timp”, notează cei de la nord.ro.
Postul intermitent poate fi o metodă eficientă pentru controlul glicemiei, mai ales pentru persoanele cu risc de a dezvolta diabet.
„Decizia de a face fasting te poate ajuta să pierzi în greutate și grăsime corporală fără a fi nevoie să restricționezi în mod conștient caloriile. Această metodă funcționează prin creșterea perioadei de timp în care organismul este în stare de ardere a grăsimilor”, mai susține sursa citată.
Mezelurile fac parte din meniul românilor
O cercetare ISense Solutions relevă faptul că românii din mediul urban sunt consumatori de mezeluri și că acestea reprezintă o alegere gustoasă, sățioasă și rapidă pentru 51% dintre aceștia.
„Consumate în anumite ocazii, evenimente festive și diferite momente ale zilei, mezelurile fac parte din meniul românilor din mediul urban utilizatori de internet, 7 din 10 consumând cel puțin o dată pe săptămână”, sună concluzia studiului.
Când vorbim despre ocazii de consum, mezelurile sunt alese pentru o gustare rapidă (de către 51% dintre consumatori) sau la micul dejun (50%).
„De asemenea, mezelurile sunt consumate cu ocazia deplasărilor în afara localității (31%), dar și ca momente de răsfăț/ când le este poftă (30 %) sau când au musafiri (18 %), încercând să îi impresioneze prin diferite platouri, grătare care includ cârnăciori și o gamă largă de specialități din carne”, notează cei de la meat-milk.ro.
85 la sutădin gospodăriile cu copii declară că preparatele din carne și mezelurile sunt consumate inclusiv de către cei mici, aceștia mâncând mezeluri, în medie, de 3 ori pe săptămână