FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - OȚELUL

LIVE DE LA ORA 21:00 U Cluj - Oțelul, duel pentru șefia Superligii în etapa #13! Echipele probabile + Cele mai tari cote

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2024, 10:21 / Actualizat vineri, 18 octombrie 2024 10:54

U Cluj - Oțelul a ajuns duelul pentru șefia Superligii, având în vedere parcursul din acest sezon al celor două combatante. Va fi un meci foarte tare vineri, de la ora 21:00, pe Cluj Arena, iar detaliile le veți găsi liveTEXT pe GSP.ro, meciul fiind live la TV la Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Programul complet al etapei #13 din Superliga

Duel pentru podium, nu doar pentru play-off, între doi membri respectați ai „Generației de Aur”. Reluarea campionatului propune din prima zi un meci tare: U Cluj - Oțelul Galați, două formații de podium, care au impresionat în prima parte a stagiunii.

„Este o RUȘINE!” » A ieșit public în presa din Scoția să-l apere pe Ianis Hagi: „Să ai un jucător capabil de așa ceva...”
SCOȚIA
„Este o RUȘINE!” » A ieșit public în presa din Scoția să-l apere pe Ianis Hagi: „Să ai un jucător capabil de așa ceva...”

Sunt pe podium, spaima adversarelor, multe remize în ultimele etape și pentru U Cluj, și pentru Oțelul

Meciul va fi pe Cluj Arena diseară, de la ora 21:00. Liderul clasamentului se duelează cu singura formație neînvinsă din Superligă, Ioan Ovidiu Sabău versus Dorinel Munteanu, o confruntare între doi membri marcanți ai Generației de Aur.

U Cluj vine după o serie de trei meciuri fără victorie în prima ligă. Chiar dacă ocupă în continuare prima poziție a clasamentului, cu 3 puncte în fața Universității Craiova. Formația lui Sabău a bifat doar două puncte în ultimele trei etape: remize cu oltenii și cu Unirea Slobozia, eșec în Copou cu Poli Iași.

U Cluj - Oțelul, live de la ora 21:00

Echipele probabile la U Cluj - Oțelul Galați

U Cluj (4-3-1-2): Gertmonas - Boboc, Mitrea, I. Cristea, Chipciu - Silaghi, G. Simion, Bic - Nistor - Thiam, Berto
Rezerve: Gorcea, D. Moldovan, Oancea, Ov. Popescu, Tchassem, Miranyan, Rață, Oaidă, Blănuță, Van der Werff, Codrea, Lasure
Absent: Masoero (suspendat)
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

Oțelul (4-3-3): I. Popescu - Maftei, Zivulic, Stevanovic, M. Silva - Cisotti, Lameira, Teles - Maciel, Juric, Al. Pop
Rezerve: Kovaliov, Adăscăliței, Hofman, Djuric, N. Roșu, Jelev, Andronache, Tomasevic, A. Rus, I. Neagu, R. Tănasă
Absenți: -
Antrenor Dorinel Munteanu

Stadion Cluj Arena
Arbitru Florin Chivulete (București). Asistenți Ferencz Tunyogi (Zalău), Andrei Constantinescu (București)
Arbitru VAR Sorin Costreie (Voluntari). Asistent VAR Mircea Orbuleț (București)

Clasamentul la zi în Superliga

U Cluj - Oțelul, duel pentru șefia Superligii în etapa #13

Oțelul Galați a impresionat în multe etape ale campionatului, nu degeaba este singura echipă neînvinsă din Liga 1. În ultimele cinci etape, Dorinel Munteanu a bifat o victorie și patru remize consecutive.

Pierdere importantă pentru formația lui Sabău: Lucas Masoero, 4 cartonaș galbene, unul dintre cei mai buni stoperi ai campionatului, este suspendat pentru această confruntare.

VIDEO. Ioan Ovidiu Sabău vrea să schimbe ADN-ul celor de la U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a reiterat faptul că vrea o echipă care să lupte doar pentru victorie și obiective importante.

„Trebuie să fim concentrați, să evităm fazele fixe că și acolo sunt destul de periculoși și să acordăm o oarecare atenție unor jucători, lui Juri Cisotti, de exemplu, pe care îl consider unul din cei mai buni mijlocași din campionatul nostru. E un jucător foarte dinamic, apare și la finalizare, face și faza defensivă foarte bine.

Jucătorii mei de valoare trebuie să joace la nivelul lor, așa cum au făcut-o la meciurile importante, când au arătat calitate. Dacă joacă la nivelul lor, noi vom câștiga jocul. Dacă ei sunt așa cum trebuie, nu vom avea probleme. Trebuie să își asume, au făcut-o de multe ori și așa trebuie și la acest joc, nu cu teamă și emoții.

Noi suntem pe un drum bun. Venim după trei jocuri în care nu am câștigat, dar suntem acolo, suntem bine. Am surprins pe toată lumea, acum sigur lumea nu se mai mulțumește să mergem pe 2-3-4. Toată lumea ne consideră o echipă importantă, care are calitate, și nu mai este întâmplător că suntem acolo.

Sunt alte așteptări și noi trebuie să acceptăm acest lucru, laudele atunci când le-am meritat și când vor veni și acele critici, nemulțumiri, la fel trebuie să le acceptăm și să învățăm”, a mai spus tehnicianul ardelenilor.

Oțelul are acea omogenitate, acea stare de spirit. Din ce am văzut, fiecare jucător dă totul în teren, aleargă foarte mult. E o echipă organizată. E important ca noi să luăm cele trei puncte. Vreau să îi vad mulțumiți și fericiți pe fanii noștri, iar noi să ne continuăm parcursul bun și să rămânem acolo pe primul loc.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

VIDEO. Dorinel Munteanu prefațează meciul U Cluj - Oțelul

Cele mai interesante informații despre U Cluj - Oțelul Galați

13 aprilie 2024, Universitatea-Petrolul 1-2 a fost singura partidă pierdută de clujeni din ultimele 12 meciuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest şapte victorii şi patru remize.
De partea cealaltă, gălăţenii au 12 jocuri de clasament (nu este inclus meciul de baraj pentru Conference League) fără înfrângere, aceasta fiind cea mai lungă serie de invicibilitate pe prima scenă din istoria Oţelului (cinci succese, şapte rezultate de egalitate).

 Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 35 de ori, de 13 ori s-au impus ardelenii, de 14 ori au câştigat moldovenii, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Universitatea Cluj gazdă: 17 jocuri - 11 succese U Cluj - 4 remize - 2 victorii Oţelul.

  • Prima partidă a avut loc pe 7 decembrie 1986, Oţelul-U Cluj 1-3, antrenori Constantin Rădulescu, respectiv Remus Vlad.

  • Două remize albe s-au îregistrat de-a lungul timpului, dintre care una cu U Cluj gazdă (29 noiembrie 2014).

  • Cea mai mare diferenţă de scor: 12 septembrie 1998, Oţelul-U Cluj 5-0 (triplă Viorel Tănase, dublă Viorel Ion).

Partida va consemna şi un duel de gală între doi foşti colegi din Generaţia de Aur, Ioan Ovidiu Sabău şi Dorinel Munteanu. Din postura de antrenori, aceştia s-au mai confruntat în toate competiţiile de 14 ori, de trei ori a câştigat ,,Moţul", de şase ori s-a impus ,,Neamţul" şi de cinci ori au remizat.

Ambele echipe au folosit în acest sezon câte 24 de jucători, dintre care Edvinas Gertmonas, Alexandru Chipciu, respectiv Iustin Popescu sunt integralişti.

În runda precedentă, Dan Nistor a bifat meciul cu numărul 454 în Superligă, egalându-l la număr de prezenţe pe Cornel Dinu. Cei doi mai sunt depăşiţi în clasamentul all-time doar de alţi şapte jucători.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Campionate
Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
Superliga
Doliu în fotbalul românesc » A murit Constantin Anghelache, fostul președinte de la Dinamo și Rapid
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu” care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”
Superliga
5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu” care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

România, 99% sigură de locul ei » Cum arată urnele pentru preliminariile Campionatului Mondial în acest moment + variantă de grupă grea și grupă ușoară

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează