FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - U CRAIOVA

Cum își ține Ioan Ovidiu Sabău elevii sub presiune: „Nu avem voie să ne admirăm prea mult” » Ce-i motivează pe jucătorii lui U Cluj

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2024, 15:45 / Actualizat vineri, 20 septembrie 2024 17:26

Ioan Ovidiu Sabău a explicat cum reușește să se mențină pe locul 1 alături de jucătorii săi de la U Cluj, a prefațat meciul cu echipa fostului său coleg de la națională, Costel Gâlcă, și a detaliat ce îi motivează pe elevii lui.

Universitatea Cluj - Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 21:30, într-unul duel tare al etapei a 10-a a Superligii. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău este una dintre cele două echipe neînvinse în campionat, alături de Oțelul Galați, echipă ce joacă vineri seară cu Dinamo.

Formația lui Constantin Gâlcă este în cădere liberă. Universitatea Craiova a fost pe locul 1, dar a obținut doar un punct în ultimele trei etape. Remiză cu Rapid, acasă. În rest, eșecuri cu Dinamo și cu Poli Iași, în deplasare.

Ioan Ovidiu Sabău despre atenția pe care a captat-o U Cluj în acest sezon: „Nu întâmplător suntem pe primul loc”

Neluțu Sabău a prefațat confruntarea cu un alt component al Generației de Aur, Constantin Gâlcă. Și a vorbit despre cum U Cluj a ajuns pe locul 1 în clasament și, mai ales, cum se poate menține în top.

„Nu e vorba de motivație, ci de continuitate, adică să înțelegem că nu avem voie să ne admirăm prea mult. Am primit ceea ce merităm: atenție, respect, apreciere.

Trebuie să țină nu mai mult de două zile, acestea au trecut și acum trebuie să o luăm de la capăt. Aici e tot secretul, ca eu să-i conving că nu avem voie să ne mulțumim cu puțin.

Să înțelegem ce am făcut bine de am ajuns să fim pe primul loc și să continuăm cu aceeași modestie, aceeași stare de spirit, care ne-a caracterizat și ne-a făcut să fim niște luptători.

Trebuie să muncim ca o echipă, valoarea jucătorilor să se pună în slujba echipei, să nu iasă ei în evidență, ci echipa. Când am reușit să îi conving și au reușit să se convingă să trimită unul celuilalt acest mesaj, eu cred că am fost destul de puternici. Nu întâmplător suntem pe primul loc”, a comentat Sabău la conferința de presă de azi.

Pe mine mă bucură că se pune presiune pe noi. Așa putem progresa, așa putem crește, ca echipă, eu ca antrenor, ei ca jucători. Doar așa putem crește, cu presiune, cu obiective îndrăznețe. Presiunea există, nu poți să faci performanță fără presiune. Depinde de noi ce vom face

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău despre Universitatea Craiova: „Să-i acordăm atenție atât cât trebuie”

„Cu Craiova va fi greu, foarte greu. Ei vin după o perioadă destul de grea. Au o echipă competitivă, în care s-a investit, cu un antrenor foarte bine pregătit, cu jucători care, dacă sunt lăsați și prind încredere, pot să facă diferența.

Mitriță e un jucător în formă în momentul de față, s-a întors la echipa națională. Trebuie să pregătim foarte bine meciul, să le acordăm atenție atât cât trebuie. În același timp, noi trebuie să avem încredere în ce suntem capabili să facem, în calitățile noastre.

Până la urmă i-am convins pe jucătorii mei că au valoare. Au calitate și sunt pregătiți. Au grijă de viața lor, se odihnesc și trebuie să se alimenteze bine, ca să ajungem la ora jocului bine din punct de vedere fizic.

E clar că și încrederea este foarte mare, în așa fel încât să ne dominăm adversarii”, a mai spus Sabău.

Cei de la Craiova vor să demonstreze că nu sunt acei jucători care au evoluat în ultimele meciuri. Dar ca antrenor, nu e ușor de gestionat nici una, nici alta. E mai ușor atunci când câștigi totuși. Să vedem cum vor arăta și ei ca formă sportivă, cum vom arăta noi, cum am reușit săptămâna aceasta să gestionăm antrenamentele, cum i-am refăcut

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău se bucură că se vorbește tot mai mult de U Cluj

Sabău este satisfăcut că microbiștii și specialiștii apreciază tot mai mult echipa lui.

„Nu există niciun secret, doar un grup frumos, care se antrenează foarte bine și atunci când vine jocul, știu să lupte pentru noi, că de fapt suntem o familie și ne apărăm interesele noastre. Așa va trebui să arătăm și duminică: multă atenție, inteligență, să pregătim foarte bine jocul.

Este foarte bine că s-a vorbit mai mult de noi, pentru că ne responsabilizează. Pentru mine e un avantaj faptul că în meciul cu Dinamo am fost puși în dificultate, am câștigat, dar lumea a fost nemulțumită.

Vorbesc de majoritatea care apreciază, iubesc această echipă și suferă pentru ea. Și când ne critică, e pentru că ne vor binele și sunt afectați, tocmai pentru că sunt preocupați de această echipă și, până la urmă, îi reprezentăm pe ei", a completat antrenorul Universității.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
traian_v
traian_v  •  20 Septembrie 2024, 17:04

Se termina si cu asta cu Sabau dupa 0-3 cu Craiova duminica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează