FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TÎRGU MUREŞ - FC BRAŞOV 0-1

Vali Badea a stricat sărbătoarea mureşenilor la revenirea în Liga I » Start strîmb

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2010 00:00

La Tg. Mureş se respiră fotbal. Primul meci în elită după 18 ani de mediocritate în ligile inferioare a paralizat ieri "Oraşul Florilor".

Tracul şi-a spus din plin cuvîntul în jocul gazdelor în debutul partidei, iar Vancea (17), scăpat din marcajul lui Majernik, s-a pierdut cu firea şi a tras alături, singur cu Mincă. Braşovenii au preferat contraatacurile. Dănălache a fost solicitat prima dată la capul lui Cristescu (24) din 10 metri. Portarul mureşenilor s-a evidenţiat apoi la torpila lui Ionescu (35) de la 35 de metri şi la imprudenţa lui Bălău (36), aproape de autogol la o pasă înapoi. Finalul reprizei le-a aparţinut elevilor lui Falub, dar Mincă a făcut minuni. S-a întins providenţial la voleul lui Onicaş (40) şi a parat, în extremis, lovitura de cap a lui Roman (41).

Oaspeţii au forţat în startul reprizei secunde. Şutul lui Cristescu (49), puţin pe lîngă bară, a electrocutat tribunele. Ilyes (61) a ratat şi el ţinta, însă nu şi Vali Badea. Atacantul Braşovului a marcat la prima atingere de balon, "cap" din 9 metri (68), deviat uşor de mîna lui Moldovan. Rămaşi în 10 după eliminarea lui Majernik, braşovenii au tremurat la mingea ricoşată din genunchiul lui Bălău (80) în bară şi la reluarea aceluiaşi Bălău, milimetric pe lîngă poartă, dar au terminat victorioşi. Mureşenii au ratat startul la revenirea în prima ligă şi par a avea viaţă grea în lupta pentru supravieţuire. 

"Vali Badea avea nevoie de această reuşită. A trecut printr-o perioadă mai grea. Sper să continue să marcheze"
Daniel Isăilă, antrenor FC Braşov

"Îmi aduc aminte că tot aici, la Tîrgu-Mureş, am debutat cu gol în liga secundă. Jucam la Jiul. Atunci a fost 1-1. Sînt fericit că am revenit cu gol, după o perioadă în care am fost măcinat de probleme personale"
Vali Badea, atacant FC Braşov

"În ciuda înfrîngerii, cred că am făcut un joc bun. Am luat însă un gol nepermis pentru acest nivel. Mergem mai departe, campionatul nu s-a terminat aici"
Adrian Falub, antrenor FCM Tg. Mureş

- Numărul mare de spectatori prezenţi la meciul de ieri i-a determinat pe organizatori să renunţe la sistemul de intrare prin turnicheţi cu o jumătate de oră înainte de startul jocului.
- Oficialii mureşeni au reuşit să modernizeze arena Trans Sil pe ultima sută de metri pentru a putea găzdui meciuri de Liga 1. Ieri, muncitorii încă lucrau la nivelarea locurilor de parcare.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
claudiano
claudiano  •  27 Iulie 2010, 16:01

bravo baieti tot asa se poate mult mai bn...u cluj,steaua va veni si ziua voastra :)) forzza steagu !!!!

sbon
sbon  •  27 Iulie 2010, 11:20

mai cfr-istule vezi-ti tu de aranjamentele vostre cu arbitrii, poate ai uitat ca ati trebuit sa faceti blat campionatu trecut ultimele etape cu echipe la retrogradare. Tot ati furat, asa ca faceti pasi ca mi-e sila

lazarmc
lazarmc  •  27 Iulie 2010, 09:44

Mai fratilor mureseni !!! Daca nu poti bate o echipa fantoma( a Brasovului ) din care a plecat in vara jumatate din lot,si care in ultimul sfert de ora a jucat in inferioritate numerica,atunci ...........te lasi de football. Mi-a placut imaginea transmisa la TV in care a aparut primarul Florea ranjind alaturi de Neculaie zis " piratul " in faliment. A fost o imagine sugestiva. Concluzie : mureseni au jucat in carje ,iar brasovenii cu o echipa carpita au jucat la ciupit.Scor : 0-1.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează