Articol de GSP - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 14:42 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 15:03
Costel Enache (48 de ani), antrenorul Universității Cluj, i-a dedicat victoria cu CSM Slatina, scor 4-2, regretatului Remus Câmpeanu, stins din viața sâmbătă, 3 aprilie, la vârsta de 82 de ani.
„Pentru noi este o zi tristă, am pierdut o legendă, un model pentru noi, un reprezentant al unui spirit. Probabil că oameni de valorea și de calitatea lui nea Remus - și spun «nea Remus» pentru că sună mult mai intim, dar nu scade cu nimic respectul - sunt rari. Cred că amintirea lui ar trebui să creeze un model pentru noi, cei care rămânem, să îi ducem spiritul în continuare. Mă bucur că am avut prilejul să îi aducem în fața camerelor amintirea, tricoul cu care dânsul a jucat.
A fost un joc deschis, în care aș vrea să laud și adversarul, nu am văzut nimic care să fie contra spectacolului fotbalistic. Terenul bun, condițiile bune de joc, sper că a ieșit un spectacol frumos, măcar cu atât să rămânem”, a declarat antrenorul „șepcilor roșii” la microfonul Digisport.
Remus Câmpeanu a scris istorie pentru „U”
Câmpeanu a fost autorul golului care a adus singurul trofeu din istoria Universității Cluj. Pe 11 iulie 1965, după victoria cu 2-1 în fața lui Dinamo Pitești pe vechiul "Republicii" din București, era purtat pe brațe după o finală de poveste a Cupei României. El, ardeleanul get-beget, aducea trofeul pentru Știința Cluj, înscriind un gol, iar colegii și oamenii din oraș l-au tratat ca pe un erou.
Generația lui, din care mai făceau parte Moguț, Neșu, Ivansuc, Adam și Suciu, depășea en fanfare Piteștiul lui Dobrin, Stoenescu, Ţârcovnicu și David. Anii au trecut, dar el a rămas dedicat unei singure mari iubiri, cea pentru U Cluj.
328meciuri a jucat Câmpeanu pentru clujeni, a marcat și 3 goluri. A evoluat pentru Flamura Roșie, Rapid, Știința și Universitatea, prima partidă jucând-o în 1960, ultima în 1974
Eu am crescut în Cluj, născut aici, iar fotbalul mi-a intrat în sânge. Dar sportul face și victime, nu toți pot fi superjucători sau antrenori. Eu am încercat să muncesc, ca să fiu bine, eu și familia, nu miliardar, ci bine, om de omenie. Eu am fost și copil de mingi, ca mulți alții, am trăit pentru U de mic. Și apoi, n-am căzut în tentația banului sau a plăcerilor efemere. Eu am mers pe drumul meu
- Remus Câmpeanu
Remus Câmpeanu, eroul uitat de autorități
Ultima parte a vieții lui Remus Câmpeanu nu a fost însă una pe care ar fi meritat-o un erou local. În 2019, fostul mare fotbalist povestea, la GSP Live, chinurile prin care a fost nevoit să treacă.
În mai 2019, după ani de teamă, la o vârstă înaintată, gloria lui U Cluj fusese evacuată din casa în care locuise șase decenii. După o lungă perioadă de timp în care a fost plimbat cu vorba, Remus Câmpeanu se mutase într-un apartament închiriat de club, în decembrie 2019. "Inițial, clubul U Cluj a promis că va cumpăra un apartament și-l va da în folosință lui Remus Câmpeanu pe durata vieții. Nu era vorba de un cadou, un contract de închiriere, atât", povestea la acel moment Romulus Câmpeanu, fiul legendarului fotbalist.
Mai multe știri din Liga 2:
Golul anului în România?! Execuție în stilul lui Roberto Carlos în Liga 2