Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 10:20 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 10:46
CSA Steaua i-a fixat lui Daniel Oprița drept scop să păstreze echipa în „B” și în sezonul următor. Fotbaliștii lui CSA Steaua au în contracte alt obiectiv, clasarea pe una dintre primele patru poziții.
CSA Steaua încă nu știe clar pentru ce joacă în sezonul acesta din eșalonul secund. Nou-promovata nu are dreptul să promoveze, ar fi nevoie să fie modificată societatea pentru ca „militarii” să capete dreptul acesta și încă nu a fost pornit vreun demers concret pentru trecerea de la o societate de drept public la una de drept privat.
Criteriul e unul impus de Legea sportului, pe care Clubul Sportiv al Armatei speră s-o modifice pentru a nu mai fi nevoie să-și privatizeze echipa.
Conducerea lui CSA Steaua a setat obiective diferite pentru Daniel Oprița față de cele ale jucătorilor
Situația juridică e complicată. Simple nu sunt nici detaliile sportive. Pentru că nu le-a fost clar care ar trebui să fie obiectivul pentru stagiunea aflată în desfășurare, conducătorii i-au impus lui Daniel Oprița în contract să salveze formația de la retrogradare.
Antrenorul chiar spusese înainte să înceapă campionatul: „Nu avem dreptul pentru promovare, dar îl avem pe acela pentru retrogradare!”.
4.000 de eurocâștigă, în medie, un fotbalist de la Steaua. Salariile sunt la nivelul primei ligi, echipa e clasată a 6-a în „B”, ultimul loc ce permite participarea în play-off
Contractele cu jucătorii nu au fost corelate cu acela al tehnicianului. Conform înțelegerilor semnate, fotbaliștii trebuie să se claseze pe una dintre primele patru poziții ca să nu riște sancțiuni la sfârșitul sezonului. Clubul le-a cerut să prindă un loc dintre primele patru tocmai în ideea că va reuși să obțină până la vară aprobarea de a urca în eșalonul de elită.
Campioana și vicecampioana din „B” promovează direct, echipele de pe al 3-lea și de pe al 4-lea loc joacă meciuri de baraj cu a 14-a, respectiv cu a 13-a din Liga 1.
Eu nu spun să fie modificată legea doar ca să promoveze Steaua, știu că în trecut au mai existat cluburi care nu aveau dreptul de promovare din aceleași motive. Legea să fie modificată doar dacă toată lumea ajunge la concluzia că e bine pentru campionat să urce echipe cu suporteri, cu tradiție, cu condiții bune!
- Gabi Balint
VIDEO Conflict aprins între Daniel Oprița și un mare rapidist » Înjurături și tensiuni la antrenamente: „Nu mi-a plăcut modul lui de abordare”
Citește și alte articole despre Liga 2:
FOTO Un model în probe la fosta campioană a României » N-a nimerit din prima orașul: „Unde ești?!”