FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Cum a fost convins Tamaș să semneze cu U Cluj: „Eram vecini și ne petreceam aproape toate zilele împreună”

Gabriel Tamaș FOTO: facebook.com/FCUCluj
Gabriel Tamaș FOTO: facebook.com/FCUCluj

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 16:02 / Actualizat joi, 06 august 2020 16:13

Directorul executiv de la U Cluj, Daniel Stanciu, a vorbit despre transferul lui Gabriel Tamaș la formația din Ardeal și a dezvăluit ce l-a făcut pe apărătorul de 36 de ani să aleagă „Șepcile Roșii” în detrimentul unor formații ca Dinamo sau Craiova.

”A contat foarte mult relația de prietenie și colaborare pe care am avut-o, pentru că am fost agent de jucători și am participat la transferul lui la Spartak Moscova, la Galatasaray, la West Ham, apoi am petrecut un an și jumătate în Israel. 

Eram vecini, ne petreceam aproape toate zilele împreună și ne susțineam la jocuri reciproc. A contat foarte mult acest lucru și mai ales proiectul pe care i l-am expus și eu și Adi Falub, pentru că a avut un rol important să-l convingă. Mă bucur că a venit, pentru că aveam nevoie de un astfel de jucător. Cred că e cel mai important transfer pe care l-am realizat la cluburile din România ca agent și conducător de club, ținând cont de context.

Gabi Tamaș este unul din primii trei fundași centrali din fotbalul românesc la ora actuală și unul dintre cei mai buni jucători români pe acest post. Critici vor fi tot timpul. Va mai trece ceva timp și va rămâne cel mai important transfer din fotbalul românesc”, a spus Daniel Stanciu.

„Am venit cu gândul de promovare. Trebuie să formăm o echipă și să fim un vestiar unit. Au fost și alte oferte din Divizia A, dar am ales «U» pentru că am și prieteni aici, este o echipă cu tradiție în România, cu mulți fani, mulți suporteri, oameni care iubesc fotbalul cu adevărat. Eu sunt pe final de carieră, cine știe cât mai joc, un an, doi, cinci, zece, mi-am propus să vin aici și să-i ajut să joace în Divizia A, merită”
Gabriel Tamaș, U Cluj

„Din punct de vedere fotbalistic, Tamaș are încă multe lucruri de spus. Eu cred în Gabi Tamaș ca jucător. Din punct de vedere al vieții extrasportive, nu pot să exclud lucrurile pe care le-a făcut de-a lungul anilor. Le știe toată lumea și sunt de notorietate.

Eu cred în jucătorul Tamaș și dacă el a venit la Cluj și are derapaje extrasportive, eu sunt de acord să mi le asum și să fie responsabilitatea mea. Accept să fiu tras la răspundere, dacă Tamaș va avea alt gen de comportament. Dar sper că nu va avea. Eu cred în omul Tamaș și în jucătorul Tamaș”

Adrian Falub, antrenor U Cluj

UPDATE „Cutremur” pentru Rapid! Tribunalul București le-a INTERZIS să mai folosească sigla! + Clubul îi acuză pe judecători: „Protecția drepturilor este încălcată de cei chemați să aplice legea”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  07 August 2020, 00:34

Un pic dezamăgit ca nu a venit la Dinamo, care după plecarea lui Nistor nu are lider in teren, dar ma bucur ca a ales un club de tradiție precum U Cluj. Tamas, la momentul asta, cu toate bubele lui e cel mai bun fundaș central din România. Succes și aduceți U Cluj in Liga 1 unde îi este locul!

sibelius
sibelius  •  06 August 2020, 18:46

Cu inca doi-trei jucatori de valoarea lui si se face echipa.

remarque
remarque  •  06 August 2020, 17:39

la U va fi iubit. Tamas este genul de jucator cu personalitate, un lider si la U aveam nevoie de asa ceva. Se poate redescoperi, isi poate regasi placerea de a fi fotbalist aici. Si daca va reusi promovarea, cu siguranta va fi un motiv de satisfactie pentru un final de cariera pe care i-l dorim cat mai indepartat. La ce gene are Gabi, poate juca inca mult si bine. E din categoria sportivilor daruiti de la mama natura cu gene superioare si pentru acestia varsta e doar un numar. Priviti-l pe Zlatan.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează