FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

FRF desfiinţează campionatul Under 16 după un singur an!

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 19:32

Totuşi, FRF nu renunţă definitiv la scopul de bază aflat în spatele acestei competiţii: acela de a descoperi tineri fotbalişti care pot reprezenta soluţii pentru viitorul naţionalei. Forul care conduce fotbalul romînesc a propus trei idei de reorganizare: prima variantă ar fi organizarea unui campionat cu jucători născuţi în anul 1996, a doua propunere ar fi formarea unei selecţionate din jucători de 14-16 ani numai din Ligile a patra şi a cincea, iar ultima este organizarea unei competiţii rezervate copiilor şi juniorilor din clasele III-IV, V-VI şi VII-VIII, în care Federaţia va premia cîştigătorii.

FRF a luat oficial, în această săptămînă, decizia de a desfiinţa campionatul interjudeţean dedicat fotbaliştilor sub 16 ani. Decizia a fost comunicată abia acum, deşi se ştia de cîteva luni despre faptul că forul condus de Mircea Sandu se gîndeşte să renunţe la această competiţie.

Antrenorii celor 42 de selecţionate judeţene care au participat sezonul trecut la campionatul Under 16 sunt invitaţi să aleagă care dintre aceste variante ar fi cea mai utilă, iar în funcţie de părerile exprimate de aceştia, FRF va alege şi va implementa un nou proiect.

Anul trecut Timiş a luat titlul!

Campionatul interjudeţean Under 16 s-a disputat pe parcursul sezonului 2010-2011, iar titlul a fost adjudecat de Timiş, după ce s-a impus cu scorul general 4-3 (2-1 tur, 2-2 retur) în finala cu Bucureşti.

Contactaţi de ligab.ro, reprezentanţii echipei campioane şi-au exprimat regretul faţă de desfiinţarea prematură a acestei competiţii.

„A fost un proiect foarte bun al Federaţiei. S-au descoperit multe talente din toată ţara, iar din ceea ce ne priveşte pe noi, Timişul, nume ca Dorinel Rotariu, sau Todorov, chiar şi Boldor, dar şi mulţi alţii s-au remarcat aici la selecţionată. Ne pare rău că această competiţie nu va merge mai departe. Am înţeles că a fost numit un nou antrernor federal la această grupă. Poate are el o altă strategie. Cert este că s-a pus capăt prematur unei competiţii frumoase”, ne-a spus vicepreşedintele AJF Timiş, Florian Mierea, cel care a format corpul tehnic al formaţiei campioane, Timişul, alături de antrenorii Cristian Contescu, William Harasim şi Romeo Malac.

Autor: Bogdan FECHITĂ

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează