FOTBAL  »  LIGA 2  »  ARE 15 ANI

Tinerii români pleacă în Vest» Portarul Ignat a semnat cu Valladolid!

Articol de GSP - Publicat luni, 29 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 august 2011 13:06

Plecat de două săptămâni în Spania, portarul albaiulian Vlad Ignat a semnat pentru trei sezoane cu Real Valladolid, formaţie ce activează în Segunda Division.

Pentru început, goalkeeperul va activa la echipa secundă, în cursul săptămânii trecute fiind integralist într-o partidă de verificare cu CF Palencia (scor 3-0). Stagiunea propriu-zisă (Division de Honor Juvenil), va debuta pe 4 octombrie, primele jocuri fiind cu Getafe, Atletico Madrid şi Real Madrid.

Talentatul portar a decis să facă acest pas decisiv al carierei întrucât consideră că la Alba Iulia nu poate progresa, iar FC Unirea a refuzat să ofere dezlegarea în ciuda ofertelor venite în acest an de la echipe precum Nottingham Forest, West Ham United sau Atletico Madrid. "Consider că îm momentul de faţă Unirea nu poate să-i ofere condiţii fireşti de pregătire, practic nu are viitor aici. N-am nimic cu conducerea clubului, înspă trebuia să- l transfere când era cazul. Fiecare îşi urmăreşte propriu interese, iar spaniolii i-au rezolvat inclusiv situaţia şcolară", a declarat tatăl acestuia, Ironim Ignat.

Doar pe indemnizaţie de formare?

Cum portarul naţionalei Under 17 (pregătită de Cristian Sava) va împlini 16 ani abia în 16 octombrie, cazul său este unul special. Fiind minor, fotbalistul ar trebui să semneze un contract abia după acea vârstă, situaţie de care pot profita spaniolii.

"Unirea nu are cum să mă suspende, nu am semnat niciun contract cu clubul. Cei de la Valladolid s-au interesat la FIFA, la Federaţia spaniolă şi au demarat deja acţiunea pentru obţinerea «cărţii verzi». Cu orice risc, nu mă mai întorc, am apucat pe acest drum, vreau performanţă. La Alba Iulia am jucat într-un an competiţional 3 meciuri la juniorii B şi ei vor să primească sute de mii de euro pentru mine.Nici n-am fost folosit, nici nu mi-au dat drumul", a spus Vlăduţ.

Trecerea de la «alb- negru» la «alb-violet» (culorile formaţiei iberice) se va dovedi o cale lungă şi complexă... Valladolid a intenţionat să plătească imediat în această vară suma de 12.000 euro urmând ca în următorii trei ani, în funcţie de performanţele individuale ale jucătorului în conturile Unirii să intre până la 175.000 euro, dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Vlad Ignat ar trebui să participe cu reprezentativa tricoloră la turneul de calificare pentru Campionatul European 2012, în perioada 23-30 octombrie, cu Finlanda, Rusia şi Portugalia (ţara gazdă).

Litigiu serios

Se joacă tare de ambele părţi, FC Unirea Alba Iulia susţine că dreptatea este de partea sa, iar în luna octombrie îi va oferi lui Vlad Ignat contractul prevăzut în regulament (sumă de 180 Ron lunar) şi acesta va fi obligat să semneze până la încheierea junioratului. În schimb, partea spaniolă speră să rezolve situaţia într-un mod tranşant, mizând pe faptul că talentatul goalkeeper va continua studiile în patria lui Cervantes (un articol în regulament, ce poate fi exploatat favorabil fiind mutarea părinţilor în Spania).

În cazul în care va câştiga, Real Valladolid va achita o sumă modică, undeva la 6.000 euro, însă n-ar fi exclus ca subiectul să ajungă chiar pe masa UEFA. Ca şi comparaţie, pentru transferul lui Laurenţiu Brănescu (17 ani) la Juventus Torino, CSM Râmnicu Vâlcea a încasat în iarnă 400.000 de euro, alte bonusuri fiind prevăzute în contract dacă portarul va debuta la echipa mare şi va ajunge la echipa de seniori a României.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Superliga
Anunță un sponsor nou imediat după FCSB - Petrolul: „Sunt discuții avansate. Vor primi bonus de victorie pentru acest meci!”
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului
Superliga
Gigi Becali a făcut praf un jucător, apoi s-a răzgândit și a criticat arbitrajul » Ce arată imaginile de la cel mai încins moment al jocului

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează