Articol de GSP - Publicat marti, 14 august 2018 15:04
Știrea de la care pleacă povestea este că SC Regal București, cunoscut și ca Academia Atletico Madrid București, a devenit centrul de excelență al Rapidului. Anul viitor, când probabil giuleștenii vor urca în L2, absorbția va deveni totală și Regal va fi Rapid de-a binelea.
Succesele precedente ale micului club asociat zgomotos și uimitor cu Atletico sunt două titluri naționale, vânzarea lui Radu Drăgușin la Juventus Torino pe 260.000€ și vânzarea unui lot de 5 jucători la FCSB. Plus asocierea cu Rapid!
Povestea a pornit din anomaliile fotbalului nostru de juniori, cândva prin 2011: Claudiu și Mihai erau părinții unor juniori de la Galaxy și erau sătui până peste cap de tumorile sistemului. Mihai Badea, președintele lui Regal, se plimba într-o duminică însorită cu Medeea, soția lui, o tipă smart cu privire vioaie care absorbise zeci de meciuri de juniori. Așadar, cei doi se plimbau prin Piața Sfatului din Brașov când i-a sunat Claudiu, tatăl lui Luca Florică, colegul fiului lor Alex, de la Galaxy. "Băi, eu nu mai suport, punct! Vreau să fac un club pentru copiii ăștia, dar nu mă pricep, te bagi?".
Mihai Badea a avut timp să inspire de două ori și a mitraliat un răspuns ferm: "Sigur că da". Abia se topise frișca din frappe-ul său că deja era în poveste. Așa s-a născut clubul Dimsoft, devenit Regal, devenit Academia Atletico Madrid București și acum Centrul de excelență al Rapidului.
Povestea s-a conturat "ciudat", pe principii de la care nu s-au abătut: familie, educație, fotbal! La un moment dat, un copil foarte talentat a fost lăsat să plece numai din cauza părintelui său care era în trend, stătea pe margine la jocuri și urla la adversari, la colegi, la arbitru, la antrenor și chiar la copilul său. Scene grotești se petrec la fiecare meci de juniori. Părinții văd în copilul lor talentat lepădarea de credite și de sărăcie și se dezumanizează când cred că talentul familiei nu e pus cum trebuie în valoare.
A mai existat un principiu "ciudat", respectat cu strictețe: fără oameni de fotbal, "ăștia din cauza cărora fotbalul este în situația de acum", explica Florică, nuanțând: "ăștia care știu să fure la apa plată". "Oamenii trăiesc în bula lor, ei știu totul, sunt cei mai deștepți, frumoși și înalți și bat câmpii în cor, Și uite unde suntem!". Au acceptat principiul calității: pe Didi Prodan, Viorel Moldovan și Florin Răducioiu.
Știu, o să spuneți: Claudiu Florică nu e cel din dosarul Microsoft?! Da, este, însă cred un lucru: dacă Florică a greșit, va plăti! Dacă a greșit și din felia aceea a rupt pentru copii, e chiar fără precedent!
Până să ne lămurim, asistăm cum, pe lângă minunea lui Hagi de la Ovidiu, mai există și în București un pol de interes și speranță în fotbalul nostru de juniori.
Mai jos, povestea rezumată în sentimente de Claudiu Florică:
Mihai Badea, celalalt inițiator al ideii, e prea timid ca să scrie despre sentimente. A mulțumit că timp de 8 ani a făcut ce i-a placut. Fost poloist la Triumf, bărbatul de 45 de ani a preluat sectia de natație de la CSM. Își cultivă familia cu doi copii crescuți frumos și un câine haios. Tip sentimental, își găsește mereu motivații: s-a apucat cu succes de Triatlon și vrea să devina Ironman. Chiar are principii!