FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

GALERIE FOTO Se pregătește construirea unui stadion de 100 de milioane de euro! Orașul nu are echipă în primele două ligi

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 12:16 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 12:50

Oradea va beneficia de un stadion modern, după cum a anunțat Primăria. Valoarea investiției va fi de 472 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Orașul încă nu are echipă în primele două ligi, dar va avea un stadion cu nici formații din Superligă nu au. FC Bihor, locul 1 în Seria 8 din Liga 3, va putea evolua în viitor pe o arenă ultra modernă, de 16.000 de locuri.

Stadionul ar urma să fie gata în 2027.

FOTO. Stadion de aproape 100 de milioane de euro la Oradea

Așa va arăta noul stadion de la Oradea
Așa va arăta noul stadion de la Oradea
Așa va arăta noul stadion de la Oradea
Așa va arăta noul stadion de la Oradea
Așa va arăta noul stadion de la Oradea
+10 FOTO

Primarul Florin Birta le-a dat vestea fanilor. Primăria Oradea și Guvernul României au realizat un parteneriat pentru a construi un stadion care se ridică la cele mai înalte standarde. „Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării - Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a transmis primarul.

Noul stadion va avea 16.000 de locuri. Va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă. Valoarea totală a investiției se ridică la 972 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Incredibil: cu cine a semnat fotbalistul care era să provoace falimentul lui Dinamo! Fostul căpitan al naționalei de juniori este coleg la județ cu un brazilian care a impresionat în Superligă
TRANSFER
Incredibil: cu cine a semnat fotbalistul care era să provoace falimentul lui Dinamo! Fostul căpitan al naționalei de juniori este coleg la județ cu un brazilian care a impresionat în Superligă

Primarul Florin Birta anunța că „Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”.

În prezent, Oradea are un stadion construit în 1924 și modernizat în 2004, numit după legendarul Iuliu Bodola. Are o capacitate de 12.376 de locuri.

FC Bihor Oradea speră la promovare

Cu 15 meciuri jucate, FC Bihor Oradea e lider în Seria 8 din Liga a 3-a. Are 37 de puncte (11 victorii, 4 egaluri) și un avans de 7 de puncte față de Poli Timișoara.

Pentru a promova în Liga 2, FC Bihor trebuie să termine sezonul regulat (18 etape) în primele patru. Apoi va juca un play-off și dacă va termina play-of-ul între primele două, va intra la baraj. La baraj vor fi două echipe din fiecare serie. Vor fi 20 de formații în total, care vor fi împărțite în 10 meciuri. Câștigătoarele vor fi împărțite în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, iar echipele câștigătoare vor promova.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Nocturna mobilă, instalată la stadionul din Oradea înaintea meciurilor de Cupă cu FCSB și Dinamo

Citește și:

Lovitură dată de Florin Talpan în procesul cu FCSB! CSA păstrează marca Steaua încă 10 ani

Veste bună pentru Rapid! Preferatul lui Dan Șucu a semnat

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Nationala
Ce noroc! România, șansă uriașă la tragerea pentru preliminariile CM 2026 » „Tricolorii” pot scăpa de PATRU adversari de foc
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Nationala
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României după victoria la „masa verde”. Anunțul incredibil: „Federația a făcut apel”
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga
Superliga
Ninsori la Botoșani, înainte de meciul cu FCSB » Cum arată terenul cu 9 ore înaintea restanței din Superliga

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (33)
zorrozabal
zorrozabal  •  04 Martie 2024, 16:24
Postat de alexh pe 04 Martie 2024, 13:56

Nu ne-a obligat nimeni sa demolăm industria. Am demolat-o singuri. În orașul de provincie unde locuiesc au fost demolate/tăiate unele întreprinderi doar de către noi. Imediat după revoluție. Marea industrie comunistă a fost fondată pe bazele industriei așa-zis burgheze(vezi combinatele de la Galați, Hunedoara, 23 august București, etc). A fost îmbunătățită, mărite capacitățile de producție. Nu puteau să lase capacitățile de producție la nivelul 7 iunie '47. Au fost dezvoltate capacități de producție noi. Nu aveam tehnologie cu care să ieșim în lume. Eram buni in 2-3 sectoare. Ce fac ucrainenii acum( preturi de dumping cu produse agricole), făceam noi atunci. Agricultura era baza exportului. De-aia aveam cartele. Aveam tractoarele U 650, care la vremea lor au fost bune. Dar s-au perimat. Nici o îmbunătățire după vreo 30 de ani de producție. Au apărut apoi U 1010 și 180 cu 11o cp( sau 101) și 180 cp, cele din urmă facute la Craiova. Dezastre. Toată lumea se moderniza, vorbim de tractoare, mașini agricole. Deutz, Same, Lamborghini, John Deere,etc au scos o mulțime de modele, noi unul. Și logic, vindeam ălora mai subdezvoltați ca noi. Industria ușoară(cea textilă) este înfloritoare in regiunea mea. Într-adevăr, marii patroni sunt străini. Dar și cu cei români, nu mi-e rușine. Comunismul era bazat pe o industrie energofagă. Și pe (ne)concurență. Și vesticii au avut într-un anumit timp industrii energofage dar le-au îmbunătățit pentru că erau banii lor în joc. Concurența e baza

Și in timpul lui Ceaușescu ne„mâncau”occidentalii!SUA cu taxele vamale ...penalizatoare(pe considerente ideologice) puse pe marfurile industriale din„blocul comunist”(nu și pe materii prime),Europa Occidentala cu barierele vamale protecționiste(Piața comuna)-la produsele agricole-unde cvasimonopolul il avea Franța-masuri care faceau ca produsele noastre sa fie...necompertitive!Luam nimica toata pe pantofi,pe mobila,pe textile!Iar tractoarele...Aveam doua marci de tractor in top zece,dar nu puteam sa le comercializam decât...sub licența!Care luau grosul incasarilor!Utilajul petrolier nu putea fi comercializat-in vest- decât cu avizul Institutului de tehnologie din Philadelphia!De aceea staruința lui Ceaușescu pentru a obține„clauza națiunii celei mai favorizate”(care nu insemna decât ridicarea parțiala a acelei taxe penalizatoare),sau pentru obținerea Preferințelor generalizate-adica permisiunea de a patrunde cu niște cantitați„contingentate”-adica limitate-de produse agricole pe Piața comuna!Și peste toate interdicția tuturor țarilor NATO de a transfera tehnologie in „blocul comunist”!Fapt pentru care când mai se construia câte o fabrica cu utilaje importate,acelea erau deja expirate tehnologic,demontate de la fabricile din Vest!Interdicție care in mod semnificativ-pentru România nu a fost ridicata mult timp nici dupa revoluție!Adica pâna ne-am demolat industria naționala!Grea viața unei antilope in savana africana!Acum ințelegi aversiunea mea fața de Occident?

tristan
tristan  •  04 Martie 2024, 14:28
Postat de Draconian pe 04 Martie 2024, 13:14

mai omule.. UNU la suta plateste Oradea pentru acest nou stadion, unu la suta, nu 66% ... precizez din nou ca eu NU sînt contra construirii de noi stadioane... ba chiar invers, oriunde s-ar construi noi stadioane la noi eu sustin chestia asta, sa ramîna acolo ceva concret... la fel si cu orice investitie în infrastructure, nu conteaza unde în Tara, lasa acolo sa se faca... cît despre Valahia eu asa stiam ça Valahia NU e Oltenia sau Dobrogea sau Delta Dunarii, poate gresesc..

Ba voi ăștia din SUD sunteți tare grei de cap.Eu făceam referire la articolul asta care subliniază faptul că se construiește din banii statului un stadion intr un oraș fără echipă în primele 2 ligi.Ceea ce pe mine m a infuriat pt că până acum în Ardeal nu a fost construit niciun stadion. 100% din fondurile statului cum s a întâmplat deja în Sud.Asta de la Oradea ar urma să fie primul și posibil și ăla de la Hunedoara Eu ii explicam altui prostănac ,care s a băgat în seamă,că spre deosebire de sudul țării tot ce s a construit până acum în Ardeal s a făcut în mare parte cu fonduri locale.Ti e clar acum?

alexh
alexh  •  04 Martie 2024, 13:56
Postat de zorrozabal pe 04 Martie 2024, 12:30

1.-Japonia incepuse școlarizarea și tehnologizarea inca de la 1864(revoluția me i ji ) iar in al doilea razboi mondial era deja o mare putere!Dupa capitulare, a fost retehnologizata de SUA-in cadrul concurenței generata de„razboiul rece”!2.-Italia și Germania aveau o tradiție meșteșugareasca și apoi industriala, de sute de ani-cu o populație urbana și școlarizata!$.Nu am zis nici unde ca industria noastra era performanta!Dar era a NOASTRA!Și daca nu ar fi fost pactul Bush-Gorbaciov(tratatul de la Malta)și am fi fost lasați in pace- acum am fi recuperat mult din decalaj- cu muncitori la a doua și la a treia generație!Cât despre bunele intenții ale„vesticilor”-poți sa-mi zici, de ce nu pun niște criterii clare despre ce inseamna un„proiect eligibil”?Și de ce niciodata industrializarea nu este eligibila?Și de ce ne-au obligat sa demolam industria- sub pretextul luptei impotriva...incalzirii globale?De acord-vorba lu Dinescu:„Niciodata n-o sa facem noi mașini ca nemții”-dar cu industria ușoara ce-au avut?

Nu ne-a obligat nimeni sa demolăm industria. Am demolat-o singuri. În orașul de provincie unde locuiesc au fost demolate/tăiate unele întreprinderi doar de către noi. Imediat după revoluție. Marea industrie comunistă a fost fondată pe bazele industriei așa-zis burgheze(vezi combinatele de la Galați, Hunedoara, 23 august București, etc). A fost îmbunătățită, mărite capacitățile de producție. Nu puteau să lase capacitățile de producție la nivelul 7 iunie '47. Au fost dezvoltate capacități de producție noi. Nu aveam tehnologie cu care să ieșim în lume. Eram buni in 2-3 sectoare. Ce fac ucrainenii acum( preturi de dumping cu produse agricole), făceam noi atunci. Agricultura era baza exportului. De-aia aveam cartele. Aveam tractoarele U 650, care la vremea lor au fost bune. Dar s-au perimat. Nici o îmbunătățire după vreo 30 de ani de producție. Au apărut apoi U 1010 și 180 cu 11o cp( sau 101) și 180 cp, cele din urmă facute la Craiova. Dezastre. Toată lumea se moderniza, vorbim de tractoare, mașini agricole. Deutz, Same, Lamborghini, John Deere,etc au scos o mulțime de modele, noi unul. Și logic, vindeam ălora mai subdezvoltați ca noi. Industria ușoară(cea textilă) este înfloritoare in regiunea mea. Într-adevăr, marii patroni sunt străini. Dar și cu cei români, nu mi-e rușine. Comunismul era bazat pe o industrie energofagă. Și pe (ne)concurență. Și vesticii au avut într-un anumit timp industrii energofage dar le-au îmbunătățit pentru că erau banii lor în joc. Concurența e baza

Vezi toate comentariile (33)
Comentează