Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 16:26
Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova, a dezvăluit în Fanatik că a avut o întâlnire secretă în iulie cu Mihai Rotaru, finanțatorul CSU Craiova, imediat după ce a pierdut procesul cu FRF, Mircea Sandu și Dragomir.
"A fost un şoc, pentru că nu mă aşteptam la o astfel de decizie. Aveam şi scenarii mai pesimiste, dar nu în acest mod. Astea că am vrut să mă sinucid sunt nişte aberaţii! Eu sunt un om foarte puternic şi nu am cum să mă sinucid. Pentru că ştiu că la final voi câştiga acest război! E doar o chestiune de timp. Asta este, de fapt: am pierdut timpul! Ei au scăpat datorită unei împrejurări fericite. Curtea Constituţională a scos anumite fapte de abuz. Dacă nu era acea hotărâre, altfel vorbeam acum. Dar nu e gata! Am început procesul în civil la Curtea Bucureşti, dar asta nu înseamnă că ei nu vor plăti pentru ce au făcut. Sandu, Dragomir şi ceilalţi nu mai pot răspunde penal, dar nu au fost absolviţi de răspundere civilă.
Nu vă ascund că în luna iulie, disperat după ce am pierdut procesul, l-am sunat pe Rotaru şi m-am întâlnit cu el. Asta nu am spus la nimeni până acum. I-am zis între patru ochi și i-am zis « Omule, lasă-mă în pace! Lasă-mi familia în pace! Nu mă mai bloca!» Mi-a promis că nu va mai continua litigiile, dar nu s-a ţinut de cuvânt deloc. Nu are scrupule.
Ca om nu poate să aibă vreo valoare umană pentru că nu se face aşa ceva unui alt patron. A pus umărul să mă distrugă, să bage în faliment Universitatea Craiova. De fapt şi pe înregistrările de şantaj sunt dovezi că spune treaba asta. Mi-a blocat patru ani de zile afacerile, efectiv banii, m-a făcut să sufăr foarte mult şi eu, şi familia mea. Şi în continuare finanţează o grupare care încearcă zi de zi să-mi ia mie suporterii, suporterii clubului pe care eu l-am cumpărat de la Staicu, să ştiţi.
De patru ani Rotaru îmi blochează un teren intravilan de 500.000 de metri pătraţi. Îl blochează printr-o asociaţie pe care o controlează şi care se numeşte Asociaţia pentru Protecţia Habitatelor Naturale din Bucureşti, care-şi are sediul exact unde-l are şi Rotaru, iar membrii asociaţiei sunt oamenii lui. Terenul putea să constituie o sursă importantă de bani pentru mine. Nu neapărat să-l vând", a spus Adrian Mititelu pentru Fanatik.
Mititelu a vorbit din nou și despre războiul de identitate dintre FC U și CS U:
"Actul de naştere al lui CSU este hotărârea Adunării Generale, a lui Sandu Mircea, în care i se acordă un loc oraşului Craiova pentru a înfiinţa o echipă de fotbal.
Au speculat o chestiune de imagine. Clubul sportiv de drept public, condus de Pavel Badea, care funcţionează pe lângă Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Craiova s-a asociat cu o asociaţie comercială sportivă a lui Rotaru. S-au asociat şi au zis că fac împreună fotbal, dar în campionat este înscrisă asociaţia lui Rotaru. Practic Clubul Sportiv Craiova SA este înscris în campionat, el joacă fotbal. Asocierea cu clubul lui Badea nu este decât de imagine, pentru a deruta publicul. Să spună că de fapt Clubul Sportiv şi-a redeschis secţia.
De ce nu s-a înscris el? El nu poate să se înscrie. El nu poate face fotbal, dar ei folosesc un subterfugiu de comunicare, vechiul club sportiv Universitatea Craiova. Nu e adevărat! În campionat, la Federaţie, evoluează Clubul Sportiv Craiova SA, o asociaţie comercială sportivă înfiinţată în 2013 de Rotaru. Repet, este doar o chestiune de imagine, pentru a crea confuzia că de fapt avem de-a face cu vechiul club.
Echipa mea, U Craiova 1948, este o societate înfiinţată în anul 2013, care s-a înscris în competiţie în anul 2017 şi care şi-a declarat ca şi obiect continuarea activităţii FC Universitatea Craiova. Acea societate care a dat faliment şi-a precizat în statutul ei ce se va întâmpla în caz de faliment, cum se va continua activitatea. Un fel de testament. Să ne conteste cine are o problemă, de ce nu ne contestă? Ei nici măcar nu vor să recunoască FC Universitatea Craiova. Ei au venit cu o teorie care a adus mari prejudicii fotbalului craiovean. Spun că în 1991 s-ar fi înfiinţat Fotbal Club Universitatea Craiova.
Se raportează la perioada anilor 80, dar este o diversiune şi o campanie făcută pentru a atrage cît mai mulţi dintre suporterii noştri. Au reuşit să atragă o parte, dar nu pe suporterii fanatici, dar care sunt extrem de ataşaţi de aceste valori, care înseamnă continuitate, istorie. Dar oamenii merg la meci, nu sunt atraşi de scandaluri, nu-i interesează ce mi s-a întâmplat mie. Ei vor să vadă fotbal cu orice preţ, indiferent cum se cheamă echipa. Că e FC Craiova, CS Craiova... Oricum, am auzit că Popeci le-a cumpărat vreo 2.000 de abonamente la clonaţi. Deci despre ce vorbim?"
Mititelu despre...
...situația lui financiară: "Nu ştiu cine zice treburile astea, dar nu e adevărat că sunt falit. Din punct de vedere patrimonial nu am fost niciodată falit. Eu am fost un personaj care am chivernisit banii, dar am avut însă parte de răutăţi, de oameni care mi-au blocat afaceri serioase. Şi nu lucruri simple, ci afaceri de circa 50 de milioane de euro. Asta pe lângă faptul că mi-au furat un club de fotbal în care am investit peste 20 de milioane de euro pe vremea când milionul chiar era milion.
Trei afaceri mi-au intrat în faliment, iar două dintre ele chiar erau importante din punct de vedere al patrimoniului. A trebuit să accept situaţia în care am ajuns. Am sperat totuşi că procesul penal se va termina cu un deznodământ fericit, să recuperez măcar o parte din bani, dar ştiţi foarte bine că nu a fost să fie. Am început uşor, uşor să încerc să mă deblochez. Mai au copiii nişte bunuri, nişte imobile, am mai vândut din ele".
... procesul în cazul transferului lui Mihai Costea la Steaua: "Ne judecăm, probabil că în două-trei luni de zile se va da sentinţa. Eu sunt optimist! Mă gândesc că dacă Sandu şi Dragomir au fost anchetaţi şi au scăpat pentru că au luat 39 de jucători... Judecătorul a spus că nu se pot sechestra jucătorii de fotbal! Mă gândesc că nu poate să mă condamne pe mine pentru un jucător!"