FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Adrian Porumboiu a analizat cea mai fierbinte fază din România - Belgia: „Nu se impunea penalty la Tielemans” + Ce a spus despre golul lui De Bruyne

Adrian Porumboiu apreciază că România a avut un arbitraj corect cu Belgia
Adrian Porumboiu apreciază că România a avut un arbitraj corect cu Belgia

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2024 13:11 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 16:04

Fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu (73 de ani) susține că nu se impunea acordarea unui penalty pentru România în partida cu Belgia când, în urma pătrunderii lui Dennis Man, mingea degajată de Faes a atins mâna lui Tielemans, în suprafața de pedeapsă.

Faza a creat o vie polemică pe internet, printre cititorii GSP.ro, mulți considerând că România a fost văduvită de o lovitură de pedeapsă clară.

Porumboiu a explicat că „distanța dintre cei doi jucători belgieni era prea mică și chiar dacă mingea l-a lovit în mână pe Tielemans, nu trebuia acordat penalty. Mai ales că mingea i-a venit din degajarea unui coleg. Mâna nu era lipită de corp, dar era într-o poziție firească. Iar Tielemans nu a avut nicio intenție să o joace cu mâna".

„Nici pomeneală de fault în atac la golul lui De Bruyne!”

Porumboiu a adăugat că "arbitrajul lui Szymon Marciniak a fost foarte bun. Trebuie să recunoaștem că prezența lui Răzvan Burleanu și a lui Kyros Vassaras la vârful UEFA ne-a adus acest bonus în ultimul timp, arbitraje corecte. În plus, la acest Euro, chiar au fost arbitraje bune, n-au existat greșeli flagrante! Și sistemul VAR, foarte performant și rapid, a ajutat mult. Se depistează imediat poziții de ofsaid de centimetri".

Referindu-se și la golul al doilea marcat de Belgia, când De Bruyne l-a învins pe Niță, Porumboiu a precizat că "dacă ar fi fost vorba de ofsaid, sunt convins că VAR ar fi intervenit, așa cum s-a întâmplat la reușita anulată lui Lukaku. Am văzut că au fost păreri că ar fi fost fault în atac, fiindcă l-a lovit pe Niță. Nici pomeneală! De Bruyne a jucat primul mingea și apoi, din inerție, s-a ciocnit cu Niță. Gol valabil, nu era cazul să se fluiere fault în atac".

Imediat după meci, fostul internațional Ciprian Marica spunea la ProTV că i-a scris fostul arbitru internațional Cristi Balaj. Cel care susținea în mesajul său că De Bruyne "a jucat mingea într-o manieră imprudentă, asta e la regulament. A venit cu talpa pe tibia lui Niță".

VIDEO Leo Grozavu și Dan Alexa au dat note după Belgia - România 2-0: „A fost inexistent: 4,5”

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (6)
zb59
zb59  •  24 Iunie 2024, 00:35

Poate citeste si domn’ director Ovi. Nu de alta, dar este in propria-i gazeta.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  23 Iunie 2024, 21:38
Postat de Calin1000 pe 23 Iunie 2024, 17:33

”Mâna nu era lipită de corp, dar era într-o poziție firească. Iar Tielemans nu a avut nicio intenție să o joace cu mâna". Ok, deci nu e de 11 metri, am inteles asta, dar daca mingea i-a lovit mana, nu se impunea lovitura libera din careu pentru Romania? Sau in care cazuri daca nu se acorda penalty, se da lovitura libera din careu? Ca nu pricep! Astept un raspuns de la cine cunoaste mai bine regulamentul.

Amice, hai s-o lăsăm balta...Jucam ca niște cizme care se așează pe doua rânduri în propria jumătate și doar Niță ne salvează de un 6-7 la 0 . Cat despre Man care a scăpat singur cu portarul ne-a arătat de ce a jucat 3 ani în liga a II-a.

Cristyan71
Cristyan71  •  23 Iunie 2024, 18:22

Din inertie putea sa-i facă praf genunchiul lui Niță,sa-i încheie cariera,asa din inerție cu talpa sus cum sa dus De Bruyne.......ce naiba......

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close