FOTBAL  »  NATIONALA  »  CIPRU - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN LARNACA Strategia pe care mizează Mircea Lucescu în Cipru - România » Atenția lui s-a îndreptat către doi jucători

Cum a pregătit Mircea Lucescu meciul Cipru - România. Planul selecționerului la ultimul antrenament. Foto: Ionuț Iordache, GSP
Cum a pregătit Mircea Lucescu meciul Cipru - România. Planul selecționerului la ultimul antrenament. Foto: Ionuț Iordache, GSP

Articol de , - Publicat sambata, 12 octombrie 2024, 09:16 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 09:16

Mircea Lucescu se va afla în Cipru - România la cel de-al treilea său meci pe banca echipei naționale, în noul mandat, iar așteptările de la jucători sunt din ce în ce mai mari. Selecționerul a pregătit în detaliu partida ce se va disputa la Larnaca și la ultima ședință de pregătire a pus la punct planul final pentru o nouă victorie.

  • Cipru - România din Liga Națiunilor este azi, de la ora 21:45

  • Meciul va fi transmis la TV pe Prima și în format liveTEXT pe GSP.ro

  • Reporterii George Nistor și Ionuț Iordache transmit de la fața locului cele mai importante informații și imagini pentru cititorii Gazetei

Gazeta Sporturilor a analizat antrenamentul oficial premergător duelului din Liga Națiunilor și a pus cap la cap indicațiile tehnico - tactice oferite de către „Il Luce”.

Cipru - România, din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor » Echipa superofensivă pregătită de Mircea Lucescu
CIPRU - ROMÂNIA
Cipru - România, din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor » Echipa superofensivă pregătită de Mircea Lucescu

Trei grupe la încălzire. Posesie și joc simplu în Cipru - România

Antrenamentul de vineri seară, susținut la AEK Arena din Larnaca, a fost solicitant și a început cu un scurt discurs al lui Mircea Lucescu, în care a prezentat jucătorilor, timp de două minute, ce urmărește să vadă la ei.

Nicolae Stanciu & co. s-au adunat în jurul antrenorului și au ascultat cu atenție toate sfaturile, pentru ca mai apoi asistenții să preia sarcina de a-i distribui pe „tricolori” în trei grupe de lucru, în funcție de starea fizică a acestora.

Interesant este că, la un interval considerabil de timp, Lucescu a „rupt” structura și i-a amestecat pe componenți pentru a spori în rândul lor atât intensitatea, dar mai ales dorința de a fi competitivi.

În grupul de lucru al portarilor Ștefan Târnovanu, Horațiu Moldovan și Florin Niță s-au aflat George Pușcaș, Darius Olaru, Deian Sorescu și Alexandru Pașcanu - toți netitulari de drept și cu minute multe în picioare, în ultima vreme, la echipele de club.

După încălzirea bazată pe sprinturi și alergare ușoară, s-a trecut la jocul de pase rapide, doi câte doi, la 15 metri distanță, efectuat dintr-o singură atingere, iar ulterior a fost exersat cel cu preluare, semn că Mircea Lucescu nu are de gând să renunțe la ideea lui fundamentală: posesie și simplitate în construcție.

Antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Răzvan Burleanu la antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Radu Vișan la antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Antrenamentul oficial al echipei naționale din Cipru FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

Staff-ul i-a monitorizat parametrii lui Mihăilă

Titular în primele șase etape din Serie A și trimis din primul minut în meciurile cu Kosovo și Lituania, Valentin Mihăilă a început să resimtă uzura, astfel că staff-ul tehnic i-a cerut să poarte pe sub tricou, încă de la început, vesta de monitorizare prin GPS a indicilor de performanță.

Extrema stângă a Parmei are șanse mici de a prinde echipa de start în Cipru - România, în locul său fiind preferat Florinel Coman.

Menajat ar putea fi și Alexandru Mitriță, care a suferit o întindere la începutul săptămânii, la Mogoșoaia.

Așteptări de la Stanciu și Marin. Defensiva, cu fața la joc

Atenția selecționerului s-a îndreptat și spre mijlocași, în special Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, de la care așteaptă să dicteze tempo-ul.

Mircea Lucescu le cere constant să ducă mingi în careu, să redea o dinamică bună circulației balonului și să construiască inteligent fazele de atac, indiferent dacă sunt poziționale sau pe contratac.

În ceea ce privește apărarea, insistențele tehnicianului merg în aceeași direcție și sunt similare ca cele exprimate la antrenamentul de luni, deschis publicului. Radu Drăgușin și Andrei Burcă nu au voie să facă o obișnuință în a sta îndreptați către propriul portar, întrucât se expun sub presiunea adversarului direct.

La urcarea în autocarul echipei, jucătorii au oferit autografe celor aproximativ 20 de suporteri care i-au așteptat în parcarea stadionului. Și Lucescu s-a apropiat de fani și a semnat zâmbind tricourile aduse de fani.

Vom întâlni o echipă a Ciprului foarte ambițioasă. Ne-au impresionat prin forța lor de joc, cu agresivitatea cu care au făcut pressing, cu modul în care s-au apărat. Au avut ghinionul în meciul cu Kosovo de a primi acel gol din penalty. Toate echipele au șansa lor să câștige grupa. Am făcut 6 puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu câștigăm încă 6 puncte.

- Mircea Lucescu, selecționerul României

5000de fani români sunt așteptați la Cipru - România pe stadionul AEK Arena din Larnaca, cu o capacitate de 8050 de locuri

Echipele probabile în Cipru - România

CIPRU (4-2-3-1): Mall - Andreou, Karo, Gogic, Ioannou - Kousoulos, Artymatas - Loizou, Kastanos, Tzionis - Pittas;
Rezerve: Dimitriou, Michail - Stylianou, Antoniou, Laifis, Panagiotou, Pileas, Mamas, Chrysostomou, Charalampous, M. Ilias, Sotiriou;
Selecționer: Sofronis Avgousti;

ROMÂNIA (4-1-4-1): Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, F. Coman - Drăguș;
Rezerve: Târnovanu, Moldovan - Alibec, Mihăilă, V. Ghiță, I. Hagi, C. Manea, Mitriță, Olaru, Chipciu, Sorescu, Pușcaș;
Selecționer: Mircea Lucescu;

Stadion: AEK Arena - Georgios Karapatakis (Larnaca);
Arbitru: Sascha Stegemann (Germania);
Asistenți: Marco Achmuller și Christof Gunsch (ambii din Germania);
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania); Asistent VAR: Katrin Rafalski (Germania);

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Nationala
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
Tenis
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  12 Octombrie 2024, 12:14
Postat de CiprianBirtea_84 pe 12 Octombrie 2024, 11:13

Cam repede se uzează Mihăilă.

Si-a si pierdut locul de titular la Parma... au preferat sa bage inca un mijlocas dreapta si sa-l mute pe Man in stanga. Are vreo 10 ratari singur cu portarul campionatul asta... cu golurile alea Parma se batea acum la locurile de CL.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  12 Octombrie 2024, 11:13

Cam repede se uzează Mihăilă.

Bogdan85
Bogdan85  •  12 Octombrie 2024, 10:23

Ce strategie ii trebuie împotriva ciprioților? Le dai un 3-0 și gata, asta dacă ești o echipă cu pretenții. Dacă nu, stai acasă! Vai de mama noastră, am ajuns să ne speriem de toate echipele mici!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează