FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Olandezii sunt impresionați de povestea unui „tricolor”: „A lucrat la fabrică, iar acum e cel mai bun la Campionatul European!”

Florin Niță (36 de ani) are în spate o poveste de film. Și a fost dezvăluită în exclusivitate de Gazeta Sporturilor în 2018, atunci când pleca de la FCSB la Sparta Praga pentru 2 milioane de euro. +49   FOTO
Florin Niță (36 de ani) are în spate o poveste de film. Și a fost dezvăluită în exclusivitate de Gazeta Sporturilor în 2018, atunci când pleca de la FCSB la Sparta Praga pentru 2 milioane de euro.

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 00:23 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 16:31

Florin Niță (36 de ani) are în spate o poveste de film. Și a fost dezvăluită în exclusivitate de Gazeta Sporturilor în 2018, atunci când pleca de la FCSB la Sparta Praga pentru 2 milioane de euro. Jurnaliștii olandezi au fost impresionați de drumul portarului.

Tranzacţia a bifat la acel moment cea mai scumpă vânzare all-time a unui portar plecat de la FCSB, dar și un boom financiar incredibil pentru un goalkeeper: 1,8 milioane de euro, exclusiv din salariu, pentru trei ani.

O viață de film, dezvăluită de Gazeta Sporturilor

„Cum ai defini pe scurt viaţa ta?” a fost întrebat Florin în 2018. „Viaţa mea? Pfuuu...Nu cuprinde prea multe lucruri. A însemnat muncă, muncă și iar muncă!”, a fost răspunsul. O viață de film, cu multe momente grele.

„Cred că atunci când am rămas singur a fost cel mai greu moment din viața mea. Singur, singur.... Fără părinți, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viața-n piept de unul singur”, spune Florin.

+19 FOTO

Povestea lui Florin Niță: dintr-o fabrică de cozonaci, MVP la Euro

„Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng... Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci! Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești”, declara Niță pentru GSP.RO.

Olandezii sunt impresionați de povestea unui „tricolor”: „A lucrat la fabrică, iar acum e cel mai bun la Campionatul European!”
Pagina 1 din Gazeta Sporturilor, din 2018

Povestea lui Florin a impresionat atunci o țară întreagă, iar acum Niță a fost omul numărul 1 al României la Campionatul European. Parade impresionante în cele trei meciuri din grupă, iar acum portarul de 36 de ani speră să învingem și Olanda și să ajungem în sferturile de finală de la Euro 2024.

Florin va apăra poarta României cu o zi înainte să împlinească 37 de ani! Iar povestea sa de viață i-a impresionat și pe jurnaliști batavi care au făcut coadă la un interviu cu portarul român.

Florin Niță: „Dumnezeu m-a ajutat să iau deciziile pe care le-am luat”

„Am auzit că ai avut o poveste specială!”, i-au transmis olandezii. „Sunt om normal, bucureștean. Am avut o ascensiune în viața mea, dar începuturile nu au fost strălucite. Dumnezeu m-a ajutat să iau deciziile pe care le-am luat. Sper că am făcut bine, m-am ținut de treabă și-am ajuns unde sunt”, spune Florin pentru presa din Olanda.

Despre cum a reușit în carieră, Niță a răspuns: „Multă muncă, seriozitate și să fiu umil!”.

A lucrat la fabrică, iar acum e cel mai bin penalty killer la Campionatul European

- jurnaliștii de la NOS

Olandezii l-au citit pe Niță, care este un specialist al loviturilor de la 11 metri. Iar meciul de marți cu Olanda se poate tranșa la loviturile de departajare.

„Dumnezeu mă inspiră să iau deciziile bune în acele facțiuni de secundă. Mă documentez și înaintea fiecărui meci, îmi iau notițele de care am nevoie, exersez penalty-urile cu colegii mei”, a răspuns acesta.

Dacă pot decide eu un meci?! Îmi doresc să nu ajungem acolo! Vreau să jucăm bine și să câștigăm meciul în cele 90 de minute. Dacă o vom face, sper să-mi ajut echipa cât pot eu de bine

- Florin Niță, portar România

VIDEO. Florin Niță prefațează meciul din optimile Euro 2024 cu Olanda: „Vreau să câștigăm în 90 de minute, am încredere în echipă”

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (3)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  30 Iunie 2024, 13:23

Respect, Nita!

bozo76
bozo76  •  30 Iunie 2024, 06:19

Nitza este mai mult decat un jucator foarte bun. Este un adevarat model de urmat. Rar lucru in romania de azi.

manu_one
manu_one  •  30 Iunie 2024, 00:40

Povestea lui, povestea multor Români. Strângem din dinți și mergem mai departe. Dumnezeu sa ne ajute! Vom fi acolo sa ajutăm la rândul nostru!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează