FOTBAL  »  NATIONALA  »  GEST

Ce onoare pentru România! Unde a ajuns scrisoarea lăsată de echipa națională, după eliminarea de la Euro

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 13:19 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 16:15

Jucătorii echipei naționale a României au lăsat în vestiarul din München o scrisoare de mulțumire, după ce au fost învinși de Olanda, în „optimile” Campionatului European. Acum, aceasta a ajuns la loc de cinste în Muzeul Fotbalului German, din Dortmund!

Campionatul European din Germania s-a terminat, Spania este noua regină, dar ecourile participării echipei noastre naționale continuă să curgă. Și asta după scrisoarea emoționantă pe care „tricolorii” au lăsat-o în vestiarul de pe Allianz Arena, după 0-3 cu Olanda, în „optimi”.

Philipp Lahm și-a exprimat opinia într-un editorial publicat în The Guardian: „România a captat magia Euro 2024: acum trebuie să le urmăm exemplul. Nu puteai să îți dorești oaspeți mai buni decât România”. Inclusiv cele mai importante ziare ale lumii au rămas și ele impresionate de gestul jucătorilor.

Ce onoare pentru România! Unde a ajuns scrisoarea lăsată de echipa națională, după eliminarea de la Euro

„Scrisoarea și-a găsit drumul către noi, în Muzeul fotbalului”

Acum, la o lună după fluierul de final al Euro 2024, România este din nou în prim-plan. De această dată, Muzeul Fotbalului German, din Dortmund, a recuperat scrisoarea echipei naționale și-a expus-o la loc de cinste în muzeu!

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

„Un mic suvenir al Euro 2024, al acestor săptămâni emoționante pline de bucurie, pasiune și euforie, vine la muzeul fotbalului” a fost mesajul celor care se ocupă de muzeul din Dortmund. Iar unul dintre angajați scoate cu grijă scrisoarea „tricolorilor” dintr-o cutie, apoi o expune la loc de cinste.

Gestul făcut de naționala României după eliminarea de la Euro 2024 a fost emoționant. Echipa a lăsat o scrisoare în vestiarul arenei din München prin care le mulțumea gazdelor. Acum scrisoarea și-a găsit drumul către noi, în Muzeul fotbalului, ca un suvenir al turneului”, au mai notat cei de la muzeu.

Nu a existat această idee la plecarea în Germania. Ea a apărut pe durata EURO și a apărut în contextul în care noi, cei din delegația României, am fost foarte mulțumiți de modul în care organizatorii au livrat tot ce am avut nevoie. Am simțit nevoia să mulțumim organizatorilor pentru condițiile oferite și am făcut această scrisoare spre a o folosi atunci când vom ști că drumul nostru la EURO 2024 s-a încheiat

Cătălin Popescu, managerul Departamentului de comunicare FRF și al echipei naționale

Mesajul lăsat de români în vestiar, după eliminarea de la Euro 2024

„UEFA EURO 2024 a fost una dintre cele mai importante experienţe fotbalistice din istoria noastră şi ne-a bucurat faptul că Germania a fost cea care a oferit scena. Fiecare meci, fiecare emoţie, fiecare experienţă ne-a unit în jurul magiei fotbalului.

Plecăm din Germania ştiind că am dat totul pentru România şi suntem recunoscători pentru tot ceea ce am trăit aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european.

Vă mulţumim mult pentru că ne-aţi făcut să ne simţim ca acasă! Suntem recunoscători pentru toate facilităţile care au fost o mare parte din experienţa noastră pozitivă la EURO 2024”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (9)
HagiNumberOne
HagiNumberOne  •  16 August 2024, 08:34

Un gest elegant, frumos, politicos. Tot respectul pentru Nationala Romaniei! Salutari din SUA.

Nini
Nini  •  15 August 2024, 07:00

Ce vă place circul. O echipă mediocră. Încercați să faceți un mare antrenor din un am de pluton și la propriu și la figurat. Am rămas cu filmulețe,scrisori și declarații de dragoste, doar atât

Liviusport1969
Liviusport1969  •  14 August 2024, 22:41

Întotdeauna o onoare sa va întâlnim ca sportivi și ca nație. Înseamnă ca nu ne-am rătăcit de tot. Respect!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează