FOTBAL  »  NATIONALA  »  „2 LA 1”

VIDEO / EXCLUSIV „Aș fi fost penibil” » Tătărușanu, totul despre retragerea de la națională: „Simțeam că voi fi în plus”

Ciprian Tătărușanu, goalkeeperul primei reprezentative între 2010 și 2020
Ciprian Tătărușanu, goalkeeperul primei reprezentative între 2010 și 2020

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2024 15:08 / Actualizat luni, 14 octombrie 2024 23:05

Invitat la podcastul GSP „2 la 1”, Ciprian Tătărușanu (38 de ani) a explicat că în 2020 s-a retras de la națională în primul rând pentru că nu evolua la Lyon.

Tătărușanu, goalkeeperul primei reprezentative între 2010 și 2020, susține că nu e de acord ca la națională să joace un portar fără meciuri în picioare la echipa de club.

Totodată, Ciprian motivează retragerea anunțată în urmă cu 4 ani și prin prisma vârstei, mai ales în contextul în care la acea vreme generația care ajungea până în semifinalele Campionatului European de tineret din 2019 se pregătea să facă trecerea la naționala de seniori.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu: „N-am fost de acord ca portarii care nu joacă la echipele de club să fie titulari la națională”

M-am retras pentru că nu am fost de acord ca portarii care nu evoluează la echipele de club să fie titulari la națională. În acel moment, eu nu jucam la Lyon. Și vârsta mea a fost un factor, mă apropiam de 35 de ani.

Majoritatea celor din generația mea nu mai erau la națională, iar generația U21 venea puternic din spate. Simțeam că voi fi în plus dacă mai rămân, așa că a fost momentul potrivit să mă retrag”, a declarat Tătărușanu, 73 de selecții la națională.

Tătărușanu: „Edi Iordănescu m-a întrebat dacă e posibil să revin. Aș fi fost penibil”

„La jucătorii de câmp e altceva: mai intră 10 minute, mai prind câteva minute pe final. Dar ca portar, dacă nu joci, poți sta pe bancă și 2-3 ani fără să nu intri deloc. Și nu mi se pare corect ca un portar care nu joacă deloc la echipa de club să fie titular la națională”, a dezvoltat Tătărușanu.

În același timp, fostul portar de la FCSB, AC Milan sau Fiorentina simțea că trebuie să predea ștafeta portarilor mai tineri: „Noua generație este diferită, trăiesc alte vremuri față de ce am trăit noi, așa cum și noi am trăit vremuri diferite față de generațiile anterioare. Cei tineri veneau cu tot grupul de la U21, unde au avut performanțe bune. Eu aveam 35 de ani și nu mai era nimeni din generația mea, cea din '86-'87. Plus că, repet, eu nu jucam în acel moment”.

Tătărușanu afirmă că Rădoi a încercat să-i întoarcă decizia, la fel și Edi Iordănescu: „Am vorbit cu Mirel și i-am spus că decizia mea nu are legătură cu antrenorul. Este pur și simplu decizia mea, nu am avut niciun conflict cu nimeni. După aceea, doar cu Edi Iordănescu am discutat. M-a întrebat dacă este posibil să revin, dar i-am spus că nu. Odată ce m-am retras, nu m-aș mai fi putut întoarce. Din punctul meu de vedere, ar fi fost penibil să mă întorc”.

Este o mândrie să-ți reprezinți țara. A fost un vis pentru mine să joc pentru România și mă bucur că mi l-am îndeplinit. Să-ți cânte imnul, să fii la națională, este ceva deosebit! Orice tânăr fotbalist ar trebui să-și dorească să evolueze pentru țara lui

- Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu: „Lyon m-a păcălit”

În perioada în care a ales să se retragă de la națională, Tătărușanu traversa un moment dur al carierei. Era doar rezervă la Lyon, club care îi promisese la negocieri că va fi soluția numărul unu între buturi.

„La Lyon n-am apărat deloc, doar în vreo 3 meciuri... Este frustrant, mai ales că nu a fost o decizie luată de mine în mod conștient, cum a fost când am plecat de la Lyon la Milan, atunci știam că voi fi al doilea portar. 

Când m-am transferat la Lyon, trebuia să fiu portarul numărul 1. Directorul sportiv mi-a spus: «Tu vei fi portarul numărul 1, pentru că actualul portar va pleca». Dar între timp lucrurile s-au schimbat”, a povestit Tătărușanu, la podcastul GSP „2 la 1”.

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Diverse
Arena-OZN din România prinde contur! Imagini spectaculoase cu obiectivul de 25 de milioane de euro
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
Nationala
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
A marcat pentru România U20, apoi a făcut tărăboi la interviu: „Nu-mi vine să cred prin ce trec! Antrenorul nu mă ia în considerare”
Nationala
A marcat pentru România U20, apoi a făcut tărăboi la interviu: „Nu-mi vine să cred prin ce trec! Antrenorul nu mă ia în considerare”

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  14 Octombrie 2024, 18:58

E cam fals discursul lui Tata! In primul rand nu a "venit dnimeni de la U21", ca dovada ca titularul postului la nationala e un jucator de 35 de ani! In al doilea rand, e decizia selectionerului daca considera ca altul trebuie sa apere, tu doar trebuie sa-ti arati disponibilitatea. El nu si-a mai aratat aceasta disponibilitate. Eu cred ca motivatia e alta: si anume ca Nationala era intr-un declin de cativa ani, iar venirile la lor nu aduceau nici bani, nici glorie, ci mai degraba injuraturi. El nu a mai crezut in Nationala, si a preferat sa stea deoparte si sa se concentreze pe club. La fel ca si Chivu, Radoi ..si altii. Cam jenant zic eu, dar...treaba lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează