FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO / EXCLUSIV Dan Alexa, tranșant la GSP Live: „Ați văzut acel detaliu din minutul 40? E incredibil! Am avut o problemă foarte gravă”

Radu Drăgușin, fundașul de fier al naționalei României, foto: Imago +49   FOTO
Radu Drăgușin, fundașul de fier al naționalei României, foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 02 iulie 2024 21:13 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 12:16

Dan Alexa, 44 de ani, antrenorul celor de la CS Tunari, a analizat „la cald” situația naționalei României, eliminată de la Campionatul European, după 0-3 în „optimi” cu Olanda.

Prezent în studioul GSP Live, alături de Raul Rusescu și Leo Grozavu, Dan Alexa crede că România a fost copleșită pe flancul stâng și că naționala Olandei a dominat categoric partida.

Dan Alexa, la GSP Live: „Uitați-vă ce s-a întâmplat fără Bancu, multă vreme criticat”

„Am avut foarte mari probleme în momentul în care nu am mai reușit să facem presingul sus, în momentul în care au fost liberi și au putut să ducă mingea spre poarta noastră, i-au eliberat ușor pe Simons și pe Dumfries, care a jucat ca o extremă dreaptă. Ne-au dominat în situații de 1 la 1.

Nu am reușit să facem dublaj pe faze laterale. Plus că am avut o mare problemă la nivelul fundașului stânga. Trebuie adus cineva măcar la nivelul lui Bancu! Uitați-vă ce s-a întâmplat fără el, deși a fost multă vreme criticat! Fundașii lor centrali nu au avut niciun moment de înfruntat un contraatac.

Van Dijk a fost superconcentrat, olandezii au fost foarte încărcați, au fost mult mai prezenți în joc și nu pot să trec cu vederea un aspect.

Am avut 20 de minute extraordinare, cele mai bune de la acest Euro, dar în minutul 40, dacă suntem atenți, ei aveau 10 cornere! Asta spune multe despre calitatea lor, despre valoarea lor. Suferim mult când înfruntăm astfel de echipe. Olanda a fost peste Belgia”, a explicat Dan Alexa din studioul GSP Live.

13-4a fost raportul cornerelor pentru Olanda

Ne-am depășit cu mult condiția. Nu ar trebui să existe nicio dezamăgire, deși în seara asta au fost mulți băieți care nu s-au ridicat la nivelul de optimi. Felicitări pentru ce am obținut, probabil și lipsa experienței a contat. Micile detalii au făcut diferența. Flancul stâng a fost o improvizație. Rămâne o calificare la un Campionat European și una dintr-o grupă facilă. De aici abia a început Euro, au fost multe lucruri care n-au funcționat

- Leo Grozavu, la GSP Live

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (10)
gabriel.negrila
gabriel.negrila  •  03 Iulie 2024, 10:48

Asta cu partea stanga a devenit plictisitoare. TOATE golurile au fost primite dupa ce ei au pasat din centru pe partea DREAPTA a apararii noastre. Din DREAPTA s-a pasat, din DREAPTA s-a marcat. Si daca va uitati pe statistici, au atacat echilibrat pe ambele flancuri cu 1 sau 2 procente mai mult pe DREAPTA apararii noastre. Dar asa suntem noi, cautam un acar Paun aiurea, fara sa vedem cine si unde a fost depasit. Este adevarat ca fundasul stanga a fost TOT TIMPUL depasit, dar din acea zona nu au fructificat nimic din avantajul creat. Meciul s-a pierdut LA CENTRU, cei 4 mijlocasi plus inchizatorul (din fata fundasilor) au fost depasiti de 3 mijlocasi. Asta trebuie sa ne dea de gandit, in zona cu superioritate numerica am fost depasiti clar.

supereduardo10
supereduardo10  •  03 Iulie 2024, 09:15

Meciul l-am pierdut din cauza lui Nitza, primul gol parabil si pe scurt mai era si acolo iar la golul 2 nu stiu ce a vrut sa faca mingea era pe linie deci exista posibilitatea doar de centrare si el tine bara? In fine a am luat 2 goluri de portar in momente estrem de importante. O sa ziceti ca ne-a scos de n ori dar nu e asa 90% din intervntii au fost pe el.

Danpinalty
Danpinalty  •  03 Iulie 2024, 06:26

daca juca autostrada Bancu luam 4-5

Vezi toate comentariile (10)
Comentează