FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Oficialii lui CFR îi spulberă visul lui Dan Petrescu de a ajunge la națională: „Nu are clauză”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 22:42 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 22:58

În cazul în care Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României, FRF trebuie să se reorienteze pentru a găsi un alt selecționer. Nume constant pe lista posibililor înlocuitori, Dan Petrescu are șanse minime să ajună la cârma României.

Dacă Mirel Rădoi pleacă, noul antrenor ar urma să înceapă grupele Ligii Națiunilor în iunie 2022, o competiție de plan secund, în care ar putea să facă reglajele, iar apoi să intre în preliminariile Euro 2024, din martie 2023. 

Acolo unde avantajul este că formațiile clasate pe primele două locuri din cele 10 grupe se califică direct la turneul final continental. Lor li se adaugă Germania, țara gazdă, și alte trei formații din Liga Națiunilor, necalificate din preliminariile clasice.

Dan Petrescu are ușile blocate

Marius Bilaşco, oficialul celor de la CFR Cluj a vorbit despre posibilitatea ca Petrescu să meargă la naționala României și anunță că „Bursucul” nu are o clauză care să-i permită să devină selecționer în contractul pe care l-a semnat cu CFR, unul pe o perioadă lungă.

„Nu are clauză. Nu ştiu, s-a negociat cu patronul, a fost o înţelegere între ei doi. Când s-a bătut palma, s-a bătut pe o perioadă mai lungă. E nevoie de continuitate”, a declarat Bilașco potrivit Telekom Sport.

Avantaje și dezavantaje pentru aducerea lui Petrescu pe banca României

Avantaje:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.

Dezavantaje:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.
  • A declarat recent că nu este interesat de funcția de selecționer, acuzând FRF că „nu m-a căutat nimeni când am fost liber. Acum sunt aici, la CFR! Asta nu e problema mea, că FRF caută selecționer!”.

Favoritul e Mutu

La ora actuală, cine vine ar trebui să cunoască foarte bine jucătorii. Și orice antrenor român știe foarte bine jucătorii. Așa, continuitatea s-ar face mai ușor. 

Dacă îi cunoști pe jucători, atunci ai timp să te ocupi mai mult de adversar. Orice antrenor român apreciat la nivel național și care prezintă premisele unei performanțe reprezintă o variantă. Avem antrenori foarte buni în România”.

Pe lista scurtă a celor de la Casa Fotbalului sunt mai multe nume: Adrian Mutu, Gheorghe Hagi, Edward Iordănescu, Dan Petrescu, Ladislau Boloni sau Costel Gâlcă. Pe culoarele Casei Fotbalului se știe că, după despărțirea de Rădoi, principalul favorit ar fi Adrian Mutu, care a rămas într-o relație bună cu conducătorii FRF.

Citește alte știri despre echipa națională:

Rădoi a confruntat un oficial FRF: „Trebuie să înceteze!”

Mirel Rădoi, întrebat direct de jurnalistul GSP: „Dacă ați fi șeful FRF acum, ați insista ca antrenorul să continue?”. Ce a răspuns selecționerul

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
126274606358117
Tony Bryder  •  14 Noiembrie 2021, 08:04

Da stim cunoastem smecheria oricum la nationala va veni o alta petarda mai slaba ca Mirel

vasileroaita
vasileroaita  •  14 Noiembrie 2021, 07:45

Dan Petrescu nu este ascultator. Face doar ce crede el că e bine. Iar la Națională e nevoie de antrenor fără coloană vertebrală, care execută ordinele patronilor agreati de FRF și ale impresarilor. De aceea, niciodată nu a fost, sau nu va fi chemat un Lucescu, un Boloni, un Dan Petrescu...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează