FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA U21

Decizie categorică! Daniel Pancu SCHIMBĂ la meciul decisiv pentru Euro 2025: „Unul dintre ei va sta pe bancă. Deja am mari bătăi de cap”

Daniel Pancu, 47 de ani, selecționerul naționalei U21 // foto: Imago Images
Daniel Pancu, 47 de ani, selecționerul naționalei U21 // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2024, 21:25 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2024 23:00

Daniel Pancu, 47 de ani, selecționerul naționalei U21, a comentat victoria entuziasmantă cu Muntenegru, 6-2, prefațând și ultimul meci al campaniei de calificare la EURO 2025, cu Elveția, programat marți seara, ora 19:00.

  • Elveția a egalat-o pe Finlanda în prelungirile partidei, iar duelul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1
  • În aceste condiții, România conduce grupa, cu un punct peste Elveția și două peste Finlanda.
  • Pentru calificarea la Euro, elevii lui Pancu au nevoie de un succes cu Elveția pe Giulești, în condițiile în care scandinavii au un duel facil pe teren propriu cu Muntenegru.

„Tricolorii” au deschis scorul la Niksic, s-au văzut egalați, apoi s-au descătușat, cu alte 5 goluri în poarta adversă, o jumătate dintre ele semnate de Louis Munteanu.

Rezultatul o pune pe România într-o poziție bună înaintea ultimei etape a campaniei, dar selecționerul Daniel Pancu admite că iminentul duel cu Elveția îi provoacă „mari bătăi de cap”.

Pancu ia în calcul o schimbare de sistem pentru meciul de marți contra elvețienilor, ceea ce înseamnă că unul dintre jucătorii de atac de astăzi va ieși din schemă. Cel mai probabil, unul dintre Rareș Ilie, Ianis Stoica sau Octavian Popescu va fi lăsat pe bancă pentru a face loc altui inter în sistemul 4-3-3.

FCSB l-a ratat pe titularul din Superligă! Oferta a fost refuzată: „Nu se poate să plătim atât!”
FCSB
FCSB l-a ratat pe titularul din Superligă! Oferta a fost refuzată: „Nu se poate să plătim atât!”

Daniel Pancu, după 6-2 cu Muntenegru: „Atât de mulți jucători de o asemenea calitate nu prea am mai avut la o echipă națională”

„Orice s-ar întâmpla, oricare ar fi rezultatul, dacă jucătorii se prezintă la cel mai înalt nivel ca implicare, atenție, disciplină tactica, nu poți decât să fii mulțumit. Asta s-a întâmplat astăzi.

Am recâștigat spiritul de echipă, care ne-a lipsit foarte mult la ultima acțiune. Plus valoarea celor din față, o calitate... atât de mulți jucători de o asemenea calitate nu prea am mai avut la o echipă națională, cred eu.

A fost totul în slujba echipei. Sunt jucători de mare calitate, dar trebuie demonstrat pe teren. Nu mai sunt tineri, inconstanța în evoluții trebuie să fie cât mai rară și mai puțină.

Cu Louis am o relație foarte bună. Nu doar cu el. Și cu Tavi Popescu, chiar dacă s-a întâmplat să nu mai fie convocat. Sper să dea în continuare câte 3 goluri și la echipa de club. Tuturor încerc să le transmit că și eu am fost considerat un jucător de mare calitate la anii lor.

Eram capricios și inconstant, dar cu cât mi-am rezolvat mai rapid problemele de inconstanță, să fiu mai puțin capricios, cu atât am avut șansa imediat de a ajunge la echipa națională, o echipă mare a Turciei și să joc la cel mai înalt nivel, în cupele europene și Champions League. Cred că sunt mesaje care ajung la ei, sunt jucători care au calitatea și capacitatea de a ajunge la un nivel mult mai înalt”, a afirmat Pancu la emisiunea „DigiSport Special”.

Daniel Pancu anunță o schimbare în echipa de start pentru meciul cu Elveția

„Am schimbat sistemul astăzi, am jucat 4-2-3-1 și a fost bine, foarte bine. Doar că din ultimele minute deja mă gândeam la jocul cu Elveția. E un joc care-mi da mari bătăi de cap încă de pe acum. Întâlnim un sistem 4-3-1-2 cu o Elveție foarte puternică în zona centrala.

Asta înseamnă că unul dintre jucătorii de atac, care au avut o evoluție foarte bună astăzi, probabil va sta pe bancă. Trebuie să decid până marți care va fi acela, să intre și să ne ajute pe parcurs.

Mă gândesc la meciul cu Elveția de când ne-am adunat, de duminica trecută. Nu ne așteptam ca astăzi să avem un meci atât de ușor, dar am fost noi foarte bine. Pentru Elveția am mai multe variante, mă gândesc și la un sistem pe care nu l-am mai jucat până acum.

Nu putem să pregătim meciul la egal, este o echipă care nu se menajează deloc, atacă în continuu, dar lasă și spații foarte multe. Am bătăi mari de cap cu sistemul. Astăzi am schimbat, pentru că în mare parte a campaniei am jucat 4-3-3”, a adăugat selecționerul de la U21.

Sper ca toți bucureștenii și chiar suporteri din țară să vină în număr cât mai mare. Plus și suporterii Rapidului, dacă vor fi și ei alături de noi ar fi extraordinar.

- Daniel Pancu, selecționer România U21

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România U21 a făcut spectacol cu Muntenegru! Final DRAMATIC în Elveția - Finlanda: golul din prelungiri a schimbat clasamentul în grupă
Nationala
România U21 a făcut spectacol cu Muntenegru! Final DRAMATIC în Elveția - Finlanda: golul din prelungiri a schimbat clasamentul în grupă
Mircea Lucescu a răspuns! Reacție tăioasă când a fost întrebat despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea: „Nu pot să fac asta. Nu am nicio garanție”
Nationala
Mircea Lucescu a răspuns! Reacție tăioasă când a fost întrebat despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea: „Nu pot să fac asta. Nu am nicio garanție”
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Campionate
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (1)
nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  11 Octombrie 2024, 23:07

După 1-1 Elv Fin egalul cu elvețienii nu ne ajută!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează