Articol de Marius Mărgărit - Publicat luni, 18 iunie 2018 10:14
Procurorii DNA continuă cercetarea lui Răzvan Burleanu, după ce mai mulți membri afiliați au făcut plângeri penale, în frunte cu Napoleon Tudor Spartacus Iacov.
DNA a cerut mai multe documente și detalii la Ministerul Tineretului și Sportului despre statutul juridic al Federației Române de Fotbal și despre Comitetul Executiv al FRF pentru a clarifica dacă se află în ilegalitate. Conform Legii Sportului, MTS poate verifica Federația Română de Fotbal.
FRF a încercat de-a lungul timpului să obțină în instanță recunoașterea Comitetului Executiv, dar Tribunalul București și Curtea de Apel le-au respins definitiv cererile.
Pe lângă Iacov, despre a cărui plângere Gazeta a scris încă din martie 2018, mai multe Asociații Județene de Fotbal și diverși conducători de fotbal au făcut plângere penală împortiva FRF și a lui Răzvan Burleanu.
Printre acuzațiile aduse lui Răzvan Burleanu și celor de la FRF se numără ilegalitatea Comitetului Executiv, zecile de decizii luate de acesta, contractul lui Daum, centrele de excelență și modalitatea în care au fost introduse în competiții, cheltuirea bugetului FRF din perioada 2014-2018, sumă cuprinsă între 14 și 25 de milioane de euro anual.
Mai mult Burleanu, potrivit Prosport, ar fi suspectat că ar fi primit 300.000 de euro din fondurile europene pentru un program de integrare a tinerilor discriminaţi, bani pe care i-ar fi cheltuit fără angajarea a 13 oameni, așa cum scria în contractul semnat.
"cUM A LUAT Comitetul executiv decizii?"
Napoleon Tudor Spartacus Iacov, președintele clubului de fotbal feminin Progresul București, care activează în Liga a 2-a, a vorbit pentru GSP.RO despre cercetarea făcută de DNA și a dezvăluit că a mai făcut o plângere penală, după alegerile din aprilie.
"Da, este vorba de plângerea făcută de mine încă din septembrie 2017. De-a lungul timpului am tot notificat FRF că nu are recunoașterea Comitetului Executiv în instanță. Le-au fost respinse demersurile încă din 2015, și de Tribunal, și de Curtea de Apel. Cum au luat decizii în tot acest timp? Pe ei nu îi interesează ce zice justiția. E adevărat că Burleanu a fost recunoscut ca președinte, dar doar în perioada 2016-2018. Și tot e o problemă. El, conform statutului, poate semna contracte doar până în 50.000 de euro.
După alegerile din aprilie, am cerut celor de la FRF să îmi dea lista cu cei care au votat. Aveam acest drept ca membru afiliat. Din informațiile mele, sunt peste 90 de persoane care nu aveau drept să voteze. Am fost refuzat pe motiv că sunt informații confidențiale. Dar eu am cerut doar numele, nu date cu caracter confidențial. În plus, e vorba și de violarea votului secret. Am făcut plângere și în acest caz și acțiunea e în derulare. Vom vedea ce va fi. AJF Gorj și AJF Vrancea au făcut și ele plângere cu privire la alegeri
Mai mult, FRF nu a făcut niciun demers după alegeri pentru înregistrarea Comitetului Executiv și a noului președintele, chiar dacă este tot Răzvan Burleanu", a declarat Tudor Iacov pentru GSP.RO.