FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

CORESPONDENȚĂ DIN MUNCHEN Omul meciului România - Olanda 0-3 explică cum i-a răpus pe „tricolori”: „Demonstrație de forță!”

Cody Gakpo, în faza golului de 1-0 // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Cody Gakpo, în faza golului de 1-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 02 iulie 2024 23:32 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 04:24

Cody Gakpo, 25 de ani, a fost declarat cel mai bun om al meciului România - Olanda 0-3, în care a înscris primul gol și a creat reușita de 0-2. La final, a explicat unde simte că batavii au câștigat partida.

Cody Gakpo, extremă stânga, a continuat astăzi seria de prestații foarte bune la acest Campionat European. După ce marcase la 2-1 cu Polonia și 2-3 cu Austria, fotbalistul lui Liverpool a punctat și astăzi. A semnat golul de 1-0 cu România, după o acțiune individuală.

El a fost desemnat omul meciului de către UEFA, distincție care l-a „forțat” să vină la conferința de presă. Cu un aer degajat, mulțumit, Gakpo a explicat unde simte că batavii au câștigat partida.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Cody Gakpo, omul meciului România - Olanda 0-3: „Era important să facem o demonstrație de forță”

„A fost un joc bun per ansamblu, am încercat să dominăm și ne-a ieșit foarte bine pe alocuri. Știam că România este un adversar dificil, dar eram pregătiți să luptăm și am demonstrat asta.

Evident, fanii au fost uimitori. Toate aceste elemente au ajutat. Dar până la urmă, a trebuit să înscriem și asta am făcut. Per total, a fost o evoluție bună.

Astăzi am avut o conexiune bună cu Xavi (n.r. - Simons). Am încercat să îmi asum câteva acțiuni pentru echipă. Avem un antrenor nou, un stil nou de joc, e nevoie de timp pentru adaptarea la aceste lucruri.

Această victorie înseamnă mult. Înseamnă că am vrut să avem o reacție pozitivă după ultimul meci. Știm cât de buni putem fi individual și ca echipă și este dezamăgitor când nu o putem arăta.

Toată lumea are așteptări mari de la noi, și noi a fel. A fost important să facem o mică demonstrație de forță astăzi. Dar a fost doar un joc, sperăm să continuăm așa”, a afirmat olandezul.

Cody Gakpo, despre golul înscris în poarta lui Florin Niță: „Colțul lung era acoperit, așa că...”

Gakpo a descris faza golului de 1-0, cel care a tăiat avântul pe care-l avuseseră „tricolorii” în startul de meci:

„A fost o fază bună, am primit o pasă bună printre linii din partea lui Xavi. M-a lăsat în situație de 1 la 1 cu adversarul, am intrat în centru, colțul lung era acoperit, așa că a trebuit să șutez la colțul scurt”.

„Încerc mereu să dau tot ce am mai bun pentru țara mea, echipa mea. Până acum a mers bine. Colegii mă ajută, sunt realizări colective pentru care sunt foarte bucuros”, a mai spus Cody.

Pentru el și colegii lui urmează prezența în „sferturile” competiției. Adversară le va fi una dintre Austria și Turcia, câștigătoarea ultimei optimi de finală.

VIDEO. Concluziile lui Răzvan Marin după România - Olanda 0-3

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri” » UEFA a luat o măsură radicală

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  03 Iulie 2024, 01:08

Felicitari Gakpo pentru aceasta seara minunata. Sper ca Liverpool sa arunce gloaba Salah la gunoi iar tu sa ajungi noua vedeta acolo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează