FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA 1-1

CORESPONDENȚĂ DIN FRANKFURT Un slovac l-a chestionat pe selecționerul Calzona: „Ca și cum eram la București. Cum v-ați simțit?”

Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei // foto: Imago Images +49   FOTO
Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 10:33 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 10:33

Francesco Calzona (55 de ani), selecționerul Slovaciei, a comentat meciul cu România, scor 1-1, inclusiv atmosfera senzațională creată de români, care au fost cu zecile de mii în tribunele stadionului.

Dintre cei 45.000 de spectatori care au asistat la Slovacia - România, peste 30.000 de au fost români. Aceștia începuseră spectacolul în oraș, în inima Frankfurtului, și l-au continuat la stadion, purtându-și favoriții către un rezultat mare, o remiză care le-a confirmat calificarea în optimile competiției.

Un slovac l-a chestionat pe selecționerul Calzona: „Ca și cum eram la București. Cum v-ați simțit?”

Atmosfera i-a făcut pe slovaci să se simtă ca la un meci pe tărâm românesc. A spus-o chiar un jurnalist slovac, în întrebarea pe care i-a adresat-o selecționerului Francesco Calzona:

„Ce părere aveți despre atmosferă, despre fanii din stadion? Au fost mulți fani slovaci, dar mai mulți români, a fost ca și cum eram în București. A adus asta o presiune suplimentară?”.

„Nu, deloc, nu am simțit deloc presiune. Am văzut că majoritatea fanilor erau români, dar îmi plac românii, am mulți prieteni români în Italia. Dar și noi am avut un public numeros. Suntem o țară mică, sunt foarte fericit că le-am făcut o bucurie prin realizarea obiectivului. Dar nu a fost presiune din acest motiv, presiunea a fost creată de rezultat mai degrabă decât de spectatori”, a răspuns italianul de pe banca reprezentativei Slovaciei.

Calzona s-a arătat mulțumit de prestația elevilor, chiar dacă aceștia nu au obținut cele 3 puncte și, implicit, prima poziție în grupă:

„Evident că sunt fericit că am avansat în optimi, dar și cu prestația băieților mei. Am făcut un meci foarte bun, am jucat stilul nostru de fotbal pe toată durata partidei și sunt foarte bucuros, pentru că asta cer echipei mele. Vom avea în continuare adversari de clasă mondială, dar va fi o sărbătoare pentru noi. Vom da totul pentru a pregăti următorul meci și a le face viața cât de grea se poate”.

Selecționerul Slovaciei a avut și câteva cuvinte de laudă pentru adversara de miercuri: „În opinia mea, am jucat bine, am avut posesia în cea mai mare parte a meciului. Dar îmi place România, îmi place cum joacă. Au jucători de calitate, sunt o echipă fizică”.

  • În optimi, slovacii vor da piept cu selecționata Angliei. Meciul va avea loc duminică, 30 iunie, ora 19:00.

VIDEO. Florinel Coman s-a filmat în vestiar cu Denis Drăguș după meciul cu Slovacia

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează