FOTBAL  »  NATIONALA  »  KAZAHSTAN - ROMÂNIA

Furt de 5 stele » Suma care i-a fost furată lui Toșca înseamnă salariul pe jumătate de an al unui kazah

În timp ce Dragoș Grigore era la antrenamentul de dimineață, hoții își făceau de cap în camerele fotbaliștilor // Foto FRF
În timp ce Dragoș Grigore era la antrenamentul de dimineață, hoții își făceau de cap în camerele fotbaliștilor // Foto FRF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

Românii au avut o surpriză neplăcută: angajaţii hotelului le-au luat bani din camere. 250 de euro, cât a pierdut Toşca, înseamnă salariul unui kazah pe jumătate de an.

Luxul din hotel nu oferă suficiente garanţii. Românii s-au convins în Astana că bancnotele lăsate în camere îi tentează şi pe angajaţii unui stabiliment de 5 stele dintr-un oraş în care e greu să numeri clădirile de sute de milioane de euro fiecare.

Au observat după antrenament

Jucătorii au efectuat o ședință de pregătire, dimineaţa, într-o sală din hotel. Daum a stabilit acest program, cu antrenament în ziua meciului, deoarece partida a avut loc de la 22:00, ora locală, adică târziu. Germanul nu a dorit ca echipa să aibă prea mult timp între ultima şedinţă de pregătire şi joc.

Programul nu a constituit o surpriză pentru fotbalişti, uimirea a fost rezervată pentru mai târziu. La revenirea în camere au observat că le lipseau sume de bani. Angajaţi ai hotelului au fost implicaţi în furt, din moment ce camerele nu fuseseră sparte, ci descuiate normal.

3 dolari pe zi!

Toşca a pierdut cei mai mulţi bani, 250 de euro. Altor 5 jucători le-au mai fost subtilizate diverse sume, de până la 100 de euro. Plus o tabletă a unui fizioterapeut. Sumele care lipseau nu erau mari pentru fotbaliştii români, însă i-au tentat pe kazahii plătiţi cu salarii lunare şi de 5-6 ori mai mici decât suma care-i lipsea lui Toşca.

Salariul mediu în Astana e în jur de 150-200 de dolari, însă angajaţi ai hotelurilor şi ai restaurantelor, cum sunt ospătarii, iau 3 dolari pe zi. Ceea ce înseamnă 45-60 de dolari pe lună, în funcţie de numărul zilelor lucrate. Salariile nu sunt la nivelul peisajului spectaculos din Astana, cu clădiri uriaşe şi strălucitoare.

Două oraşe cu economie OK

Sărăcia face ca aproape oricare maşină din oraş să funcţioneze ca un taxi undercover. Faci semn, şoferul opreşte şi te duce dintr-un punct în altul. Tariful general: 500 de tenge, cam 1,3 euro. Oamenii întorc din drumul pe care îl făceau în mod normal şi te duc pentru 6 lei oriunde în oraş.

"În Astana, bogaţii sunt extrem de bogaţi. Iar noi, săracii, suntem foarte săraci. Şi în capitală tot se trăieşte bine. Exceptând Almatî, vechea capitală, sărăcia e mult mai mare în restul ţării", explică un taximetrist de ocazie.

Taxiurile reale fac doar curse mai lungi, ca de la aeroport în centru. Oraşul e pentru locuitorii-taximetrişti. Motorina e echivalentul a 1,5 lei, de trei ori mai ieftină decât la Bucureşti. Kazahilor li se pare mare şi preţul ăsta când îl raportează la câţi bani câştigă ei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (8)
graph
graph  •  12 Octombrie 2016, 09:16

Kazahii i-au furat pe jucatori cum furam noi strainii in anii '90. Asta e viata.

dinudanez
dinudanez  •  12 Octombrie 2016, 11:56

Fiți cuminți,nici vorba ca au salarii mici,în urma cu trei ani am fost la ei în orașul Oskemen aproape de granița cu China într-o uzina mecanica,au salarii mult mai mari ca și noi în România. Seara ni s-a recomandat,însă să nu ieșim neînsoțiți pe străzi. Societatea lor a rămas cu sechelele sovietice de pe vremuri,cei mai în vârstă va dă-ți seama ce vreau sa spun!

dubluv
dubluv  •  12 Octombrie 2016, 10:05

in Astana, cladiri de sute de milioane? Dar ce fel de cladiri sunt alea? Sunt toate Pentagoane sau Case ale Poporului?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează