FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionuț Lupescu știe de ce echipa națională nu are succes: „Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2021 21:11 / Actualizat sambata, 05 iunie 2021 21:26

Ionuț Lupescu (52 de ani), fost jucător emblematic la Dinamo, dar și la echipa națională a explicat care sunt problemele cu care se confruntă în acest moment echipa națională.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

„Lumea nu înțelege ca să fii selecționer e diferit față de echipa de club. Multă lume l-a blamat pe Pițurcă la echipă națională, dar nu înțelegea ce înseamnă să fii selecționer. Este cu totul altă muncă decât cea de antrenor. 

Nea Mircea acum la bătrânețe îmi dă dreptate după ce-a fost selecționer la turci. Nu i-a ieșit și simțea că nu-i place ceea ce face. Pe Răzvan când l-am adus nu-i plăcea. Sunt oameni care vor să fie activi zilnic. Să fie zilnic pe teren”, a spus Lupescu la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Acesta a explicat și ce îi trebuie unui tehnician pentru a conduce prima reprezentativă. „Ca selecționer nu antrenezi. Antrenezi o zi sau două. Problema e că mereu trebuie să ai planul A, planul B și planul C, pentru data respectivă. Pentru că la fiecare dată îți trebuie un plan, o echipă. 

Duminică când ai convocarea se accidentează unul, doi. În timpul antrenamentului a doua zi se mai accidentează încă unul. Astea sunt lucruri pe care, tu ca selecționer, trebuie să le ai în avans. Dacă nu previi atunci ai o problemă. Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni! Dar ca selecționeri e greu...”, a mai declarat „Kaiserul”.

„Astăzi nu mai poți să faci așa ceva pentru că nu e timp. S-a terminat!”

Ionuț Lupescu a fost omul care l-a adus pe Răzvan Lucescu la prima reprezentativă. Lupescu era directorul general al Federației Române de Fotbal și l-a convins pe Lucescu jr. să vină în 2009 să preia cârma echipei naționale. Antrenorul a demisionat în 2011, după România-Bosnia 3-0, iar la două luni distanţă și Lupescu a plecat din FRF la UEFA.

„Cu Răzvan nu ne-am calificat, a muncit foarte bine, dar a demonstrat acum unde este. Poate ca selecționer nu este atât de bun ca antrenor sau invers. Nea Mircea, când a fost selecționer la turci, nu mai era ce a fost la echipa noastră națională în anii '80.

În anii '80 pleca două săptămâni în America de Sud cu lotul și antrena. Astăzi nu mai poți să faci așa ceva, pentru că nu e timp. S-a terminat! Nea Mircea când mă suna era plictisit, e foarte greu să fii selecționer”, a mai spus Lupescu, la emisiunea lui Ioanițoaia.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor” și îi dă un sfat: „Așa se câștigă un meci”

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează