FOTBAL  »  NATIONALA  »  STRANIERI

EXCLUSIV Marius Marin, primul „tricolor” care vorbește despre venirea lui Lucescu la națională: „Mare impact” + Ce spune despre interesul Rapidului: „Aș juca doar la două echipe din România”

Marius Marin. Foto: Intagram
Marius Marin. Foto: Intagram

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2024 15:23 / Actualizat miercuri, 07 august 2024 16:31

Marius Marin e entuziasmat că, din noul sezon, are prilejul să lucreze cu două nume mari din fotbalul mondial: Pippo Inzaghi la Pisa și Mircea Lucescu la reprezentativa României. Mijlocașul de 25 de ani rememorează momentele fantastice de la Euro, își etalează emoțiile înaintea primei întâlniri cu Il Luce și lămurește zvonurile legate de un eventual transfer în Giulești.

Marius Marin a fost punct fix al echipei naționale la Euro, titular în toate cele patru meciuri disputate în Germania.

La 25 de ani, a devenit un jucător exponențial pentru „tricolori”, iar Mircea Lucescu îi va conserva, probabil, același statut din septembrie încolo. Cu peste 200 de meciuri în tricoul Pisei, e și stranierul cu cele mai multe prezențe all-time în istoria clubului de lângă Turnul Înclinat.

- Marius, cum arată viața după Euro?
- Sunt bine. Am petrecut o vacanță cu prietenii și familia. Am mers în Mykonos cu Man și Mihăilă, plajă, multă plajă!, apoi cu ai mei la Timișoara. Aveam nevoie de o perioadă de respiro după 50 de zile de cantonament cu naționala. Am fi vrut să fie mai lung, 60-70 de zile, pentru atmosfera și rezultatele de la turneul final. A fost greu, dar foarte frumos. M-am întors la club între timp, la Pisa, m-am pregătit cu echipa patru-cinci zile, dar ei deja au făcut un cantonament de trei săptămâni.

Marius Marin, primul „tricolor” care vorbește despre venirea lui Lucescu la națională: „Mare impact” + Ce spune despre interesul Rapidului: „Aș juca doar la două echipe din România”
Marius Marin, bucurându-se alături de Nicolae Stanciu și Radu Drăgușin la golul de 1-0 din meciul cu Ucraina (3-0) / Foto: Imago Images

Marius Marin despre oferta din Giulești: „În România aș juca doar la Timișoara sau Rapid, dar acum voi continua în străinătate”

- Ai dat la revenire peste un antrenor cu un nume imens în Italia, Pippo Inzaghi.
- Da. Sezonul trecut cu Aquilani, acum - Inzaghi. A fost un jucător fantastic și sunt convins că voi avea multe lucruri de învățat de la el. E un antrenor cu rezultate importante în Serie B și mă bucur că se bazează foarte mult pe mine. A și declarat că, pe unde a lucrat până acum, l-ar fi încântat să lucrăm împreună. Și pentru mine e acum o plăcere să pot munci cu un nume mare precum Inzaghi.

- Hai să lămurim povestea cu Rapidul! Viorel Moldovan n-a ascuns că ar vrea să te aducă în Giulești, se mișcă ceva pe pista asta?
- Am văzut și eu declarația lui Moldovan. Și m-a bucurat! Le mulțumesc că s-au gândit la mine. Dacă m-aș întoarce în România, aș lua în calcul doar Poli Timișoara sau Rapid. Știu ce înseamnă spiritul și istoria acestor două cluburi. Momentan însă nu se pune problema să fac un asemenea pas. Vreau să-mi continuu cariera în străinătate, să ajung în Serie A sau în prima ligă din alt campionat tare european. Oricum, nici măcar n-a existat vreo discuție concretă sau vreo ofertă.

Mai am doi ani de contract cu Pisa. Încă n-am discutat nimic despre vreo eventuală prelungire. E un pic prea devreme, dar, probabil, vor începe anumite tatonări. Vom vedea. Deocamdată, cert e că venirea lui Pippo Inzaghi pe bancă arată pretențiile și așteptările clubului pentru viitorul sezon
Marius Marin, pentru GSP.ro

Marius Marin: „Când te apuci de fotbal, îți dorești să fii pregătit de cei mai mari antrenori”

- Vorbeam de nume mari și uite că și la națională vei lucra cu un monstru sacru: Mircea Lucescu! Ce provocare, nu?
- Deși, cu părere de rău, ne-am despărțit de Edi Iordănescu, i-am respectat decizia, venirea lui Mircea Lucescu e o veste de mare impact. Va fi o mândrie să lucrez cu dânsul. Nu cred că mai e nevoie de cuvinte când ne gândim la istoricul, experiența și rezultatele lui Mircea Lucescu. Va fi o presiune și mai mare, dar plăcută! Când te apuci de fotbal, îți dorești să joci cu cei mai buni și să fii pregătit de cei mai mari antrenori. Nu-l cunosc personal, dar abia aștept prima întâlnire în septembrie, dacă voi fi convocat!

Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
Mircea Lucescu, prezentat la echipa națională / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+29 FOTO

- Mircea Lucescu face parte din ADN-ul Pisei, unde a lucrat un sezon, imediat după Revoluție, 1990-1991. Se mai vorbește despre el acolo?
- Sigur că da! Face parte din istoria clubului și e iubit de oameni. Chiar a venit aici, la un moment dat, la un eveniment organizat de suporteri.

- La conferința de presă de prezentare la națională, a explicat că va vorbi jucătorilor despre filosofia sa, care începe cu educația și atitudinea. Te regăsești în aceste calități?
- Cu aceste două elemente am ajuns unde sunt acum. Munca, educația, atitudinea și disciplina m-au ajutat să fiu la nivelul actual și să joc la Euro.

Cel mai emoționant moment la Euro a fost la meciul cu Ucraina. Când am intrat pe teren și am văzut publicul, soția, copilul, am simțit că nu m-am sacrificat degeaba în carieră. Am muncit mult ca să ajung la națională. Iar rezultatul final, acel minunat 3-0, a însemnat cireașa pe tort
Marius Marin, pentru GSP.ro

- Urmărești ce fac echipele românești în această perioadă în cupele europene?
- Bineînțeles! Mi-a părut tare rău pentru Craiova. Și m-am bucurat pentru meciul celor de la FCSB la Praga. L-am văzut. Sper să treacă mai departe, pentru că fotbalul românesc are mare nevoie de o echipă în grupele Champions League sau Europa League.

„În Kosovo va fi un joc al nervilor, dar trebuie să ne vedem de treaba noastră”

- Hai să încheiem, te rog, tot cu naționala! Drumul spre Mondiale va fi mult mai complicat decât la Euro. Ce crezi că ne-ar trebui în plus să ajungem din nou la un turneu final suprem, de unde tot lipsim din 1998 încoace?

- Să avem aceeași motivație ca și până acum. Avem înainte traseul din Liga Națiunilor, unde trebuie să câștigăm grupa ca să ne creștem șansele pentru Mondiale. Am terminat pe locul 1 în calificările pentru Euro, la fel în seria cu Belgia, Ucraina și Slovacia la turneul final. Am dovedit că se poate și că acest grup are potențial. Depinde doar de noi să păstrăm ritmul.

- Începeți drumul din Liga Națiunilor în Kosovo, unde se anunță deja o partidă cu scrâșnet din dinți.

- Știm ce fel de echipă e Kosovo. Are jucători importanți în Europa. Iar după scandalul de la București ne așteaptă acolo probabil o tensiune teribilă. Va fi un joc al nervilor. Important va fi însă să ne vedem doar de treaba noastră și să urmăm ideile lui Mister. Probabil vor fi o altă abordare și alt stil decât în mandatul lui Edi.

Marius Marin, primul „tricolor” care vorbește despre venirea lui Lucescu la națională: „Mare impact” + Ce spune despre interesul Rapidului: „Aș juca doar la două echipe din România”
Fanii români au făcut show pe durata Europeanului din Germania

- Veți începe în curând o nouă aventură. Ce mesaj ai avea pentru oamenii care au venit după voi la Euro sau v-au urmărit cu aceeași emoție în fața televizorului?
- Să creadă în continuare în noi și să păstrăm împreună această conexiune formidabilă pe care am câștigat-o în Germania! Am fost foarte impresionat câți oameni au venit să ne vadă la Euro. Și mă gândeam uneori că sunt, probabil, mulți care câștigă salariul minim pe economie, n-au o viață ușoară, dar au făcut niște eforturi fantastice să fie cu noi în Germania. Pentru ei, pentru toți ceilalți, nu trebuie să uităm niciodată experiența fantastică de la Euro și să avem grijă să fim în continuare la fel de uniți. Indiferent dacă vom trece prin victorii sau înfrângeri!

22 de selecțiia adunat Marius Marin în tricoul naționalei, pentru care nu a înscris încă niciun gol

5 echipese află pe CV-ul de jucător al lui Marin: ACS Poli Timișoara, ASU Poli Timișoara, Sassuolo, Catanzaro și Pisa

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Stranieri
Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  08 August 2024, 09:44

„În România aș juca doar la Timișoara sau Rapid, dar acum voi continua în străinătate” ..... sa vedem ce vei zice dupa o oferta de la CFR sau FCSB, de 300-400.000 euro/an! ------- > o sa tin minte acest articol din 07.08.2024 (copy-paste la link url intr-un doc word)

YATO
YATO  •  07 August 2024, 18:27

Sănătate multă și sa fii convocat din nou la nationala.Cu Inzaghi și Lucescu poți creste mai mult.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  07 August 2024, 17:20

...un mare jucator ...la fel de mare ca si Turnul Inclinat din Pisa ...omul trebuie sa aiba parte de odihna ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează