FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Fundașul olandez care a impresionat în Liga 1 a fost cucerit de un detaliu al României: „Alte echipe ar putea învăța de la voi!”. Ce pronostic oferă

Cine transmite la TV România - Olanda. Foto:  Cristi Preda (GSP)
Cine transmite la TV România - Olanda. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 09:18 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 09:24

Bart Meijers s-a despărțit în această vară de Petrolul și a semnat cu campioana Bosniei, FK Borac Banja Luka. Olandezul crede în calificarea naționalei țării sale, însă a fost impresionat de ceea ce a văzut la „sufletiștii” lui Edward Iordănescu

Olandezul Bart Meijers a evoluat vreme de patru ani în România. A urcat cu Petrolul din divizia secundă până în prima ligă și a fost unul dintre remarcații Superligii în ultimele sezoane. Totuși, cu toate că a fost monitorizat de diverse formații din țară, fundașul batav de 27 de ani a decis să părăsească România, fiind atras de campioana Bosniei, FK Borac Banja Luka.

Dacă vor trece de Egnatia Rrogozhine, din Albania, Meijers și bosniacii se vor duela în preliminariile Champions League cu PAOK Salonic. Momentan, Meijers s-a duelat, în amicale, cu UTA (2-1) și cu Corvinul (2-0). Bart este conectat la meciurile de la Euro 2024 prin TV și citind media pe internet. Inclusiv site-urile de specialitate din România, nu doar din țara sa.

35de meciuri a adunat Meijers pentru Petrolul în ediția precedentă. În total, are 117 partide, 2 goluri și un assist pentru ploieșteni

Bart Meijers este impresionat de România: „Au luptat ca niște frați. Niță a făcut ceva wow"

Meijers a fost unul dintre căpitanii "găzarilor" în ultimul sezon. Și foarte apreciat de către suporterii galben-albaștrilor. Acum, fostul lider al apărării "lupilor" a făcut o avancronică a partidei România - Olanda, de marți, de la Munchen, meciul unei generații, în optimile Euro 2024.

"Olanda n-a fost perfectă până acum. OK, a învins Polonia, dar nu și-a arătat adevărata față. Cu Franța a fost în regulă, însă cu Austria... De uitat! Să iei trei goluri nu este bine împotriva nimănui.

De obicei, apărarea noastră este puternică, Van Dijk, De Vrij, Ake... Sunt supernume. Foarte puternici. Dar au avut o cădere.

Ceea ce am văzut la România, mi-a plăcut până acum. A arătat ca o echipă. Au luptat ca niște frați! Și au făcut ca lucrurile să se întâmple. Alte echipe ar putea învăța din spiritul acestei formații. România a arătat bine de tot, a făcut o treabă minunată. Iar Niță a făcut ceva wow!", a comentat Meijers pentru Gazeta Sporturilor.

Nu v-aș putea spune punctele slabe ale naționalei Olandei, nu ar fi corect din partea mea. OK, în ultimul meci, cu Austria, linia mediană nu a funcționat cum trebuie
Bart Meijers, fundaș FK Borac Banja Luka

Bart Meijers vede un mare avantaj pentru Olanda: „Era mai greu dacă meciul se juca sâmbăta trecută, așa va avea timp să rupă ritmul României"

Tricolorii pleacă azi spre Munchen, cu trenul, pentru a pregăti ultimele detalii. Vor avea antrenament în partea a doua a zilei, în baza celor de la Bayern Munchen, în timp ce batavii vin de la Wolfsburg și se vor pregăti pe Allianz Arena.

"Va fi un meci extrem de dificil. Este bine că Olanda a avut mai multe zile de a se odihni, după eșecul cu Austria, astfel va putea rupe ritmul României. Dacă ar fi fost meciul direct sâmbătă, nu ar fi fost bine pentru Olanda, ar fi avut România un avantaj.

Cred că Olanda va trece mai departe, se va trezi la realitate. Memphis Depay nu a impresionat până acum, dar va purta echipa spre succes. Și Gakpo se va impune, va avea un rol important. Totuși, va fi un duel strâns, chiar dacă Olanda se va impune. Vom mai vorbi miercuri dimineață, dar cred că Olanda se va califica", a declarat Bart.

10victorii are Olanda în 13 meciuri directe cu România. Plus trei remize și o singură înfrângere

Citește și:

Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat” » Probleme și la golul 3
Nationala
Penalty refuzat României? Legendarul Michael Ballack se revoltă: „Pentru mine e clar! Nici n-au analizat” » Probleme și la golul 3
Dan Alexa, tranșant la GSP Live: „Ați văzut acel detaliu din minutul 40? E incredibil! Am avut o problemă foarte gravă”
Nationala
Dan Alexa, tranșant la GSP Live: „Ați văzut acel detaliu din minutul 40? E incredibil! Am avut o problemă foarte gravă”
După 3-0 cu România, Koeman numește slăbiciunile pe care le-a sesizat la echipa noastră: „Românii au avut probleme mari în acea zonă”
Nationala
După 3-0 cu România, Koeman numește slăbiciunile pe care le-a sesizat la echipa noastră: „Românii au avut probleme mari în acea zonă”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
bajescu
bajescu  •  01 Iulie 2024, 09:38

Interesanta matematica: 13 meciuri au avut loc intre cele doua echipe, dintre care 10 au fost victorii ale Olandei, 3 au fost egaluri si Romania a castigat un meci !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează