FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Mihai Stoichiță, despre viitoarea adversară a României: „Belgia este mai bună decât Olanda”

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță
Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 13:39 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 16:45

Mihai Stoichiță (70 de ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a analizat la GSP Live adversara României din optimi. A oferit detalii despre titularizarea lui Ianis Hagi și despre cine îl va înlocui pe Nicușor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonașe.

România va înfrunta Olanda în faza eliminatorie a competiției. „Tricolorii” au terminat grupa pe prima poziție, iar Olanda a reușit să termine pe locul 3 în grupa D.

VIDEO. Mihai Stoichiță a prefațat la GSP Live duelul cu Olanda din „optimile” EURO 2024: „Am încredere că putm avea o șansă cu ei. Mai greu era cu Franța, Spania, Belgia”

Directorul tehnic al FRF a semnalat faptul că Belgia este o echipă mai puternică decât Olanda și consideră că „tricolorii” pot ajunge în „sferturile” competiției.

„Eu am avut o mare încredere că o să trecem de faza grupelor, nu mă așteptam de pe primul loc, dar mă așteptam să trecem. E bine, bucuria trece după o zi și încep grijile pentru Olanda. Eu am spus că îmi doresc să jucăm cu Olanda.

Putem să avem o șansă în fața lor, poate mai greu era cu Franța, cu Spania, cu Germania, cu Belgia, pentru că asta a fost, ne-a bătut cu niște supereroi. Olanda nu este o echipă care să îl aibă pe Mbappe sau pe nu mai știu care de la ceilalți”.

Mihai Stoichiță: „Olanda nu e o echipă meschină, dar nici nu te surprinde foarte mult”

Mihai Stoichiță a identificat stilul de joc al olandezilor și consideră că echipa condusă de Virgil Van Dijk nu este surprinzătoare.

„De ce să nu speculezi momentul bun în care ești? Olanda e o echipă care joacă un fotbal bun, corect, un fotbal curat, nu e o echipă meschină, e o echipă care nu te surprinde foarte mult, ci te macină cu același stil de joc, cu aceeași interpretare.

Avantajul este că avem un selecționer care citește foarte bine jocul echipelor adverse și sper să fie inspirat și la meciul acesta să reușim să îi contracarăm cu arma noastră principală - jocul reactiv, poate să și înscriem”, a transmis directorul tehnic al FRF.

Mihai Stoichiță: „Belgia este veșnica promisiune neîmplinită”

Mihai Stoichiță consideră că naționala Belgiei este mai puternică decât selecționata Olandei.

Întrebat dacă este de părere că Belgia este mai bună decât Olanda, Mihai Stoichiță a răspuns: „Paradoxal, da. Mi se pare că Belgia este o echipă extrem de puternică care nu confirmă, dar la ce valori are, la ce fotbal, ce echipă are, este veșnica promisiune neîmplinită”.

Mihai Stoichiță a vorbit despre titularizarea lui Ianis Hagi

Mihai Stoichiță, despre viitoarea adversară a României: „Belgia este mai bună decât Olanda”
Ianis Hagi a obținut penalty-ul din care Răzvan Marin a marcat golul calificării României în optimile Euro 2024. Foto: Imago

„În primul rând este vorba de prospețime, am vorbit cu el și știam că o să îl introducă, înainte de meci, el a vrut să aducă mai multă prospețime după cele două meciuri epuizante pe care le-am avut cu Belgia și cu Ucraina.

Eu zic că bine a făcut, a fost inspirat, Hagi a scos din joben faza aia superbă, driblingul acela în careu. A jucat și în apărare foarte bine, venea și îl ajuta foarte mult pe Rațiu în partea aceea pentru că erau periculoși acolo slovacii”, a declarat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță despre înlocuitorul lui Bancu: „Are soluții”

Nicușor Bancu va fi suspendat în meciul cu Olanda din cauza cumulului de cartonașe. La Euro 2024, la două cartonașe primite în faza grupelor, jucătorul va fi suspendat o etapă, iar Bancu a încasat câte un „galben” în meciul cu Belgia și cel cu Slovacia.

„Sorescu a fost introdus pe teren să întărească zona laterală pe fază de apărare la 1-1, un rezultat care ne califica oricum. Poate să fie o soluție și el și Mogoș în zona aia. Are soluții până îi expiră suspendarea lui Bancu, nu sunt îngrijorați din cauza asta”.

VIDEO. Gigi Becali spune că nu i-a dat mesaj lui Edi Iordănescu după calificarea în „optimi”: „O sa îl sun probabil. Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile și l-a băgat pe Coman”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (6)
mateodamiano7
mateodamiano7  •  27 Iunie 2024, 23:54

Noroc ca-l avem pe Lippi de Dambovita! Viata e pustiu fara asa un expert!

parpalache
parpalache  •  27 Iunie 2024, 19:20

Sa insemne asta ca vor avea doar vreo 30 de „atingeri ale mingii in careul nostru”-fața de cele 41 ale belgienilor?Gata,ne-am liniștit!Ne bat numai cu 1-0!

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  27 Iunie 2024, 18:25

E sub demnitatea unui ziarist sa ia interviu lui Stoichita... in calitate de ce? El e un fel de mana stanga a lu'mana dreapta. Un impostor insurubat la federatie

Vezi toate comentariile (6)
Comentează