FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMANIA, 26 MARTIE, LA ZENICA, DE LA ORA 20:15

Mutu i-a sunat pe cei de la echipa naţională: "E foarte dispus la efort şi fericit că se întoarce la lot" » 10 revine la "Briliant"

Meciul de la Zenica e primul pentru Mutu în noul tricou roşu al “naţionalei”  Foto: Alex Nicodim
Meciul de la Zenica e primul pentru Mutu în noul tricou roşu al “naţionalei” Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 martie 2011 03:14

Mutu îşi reia numărul. Dacă linia de mijloc va fi Torje - Florescu - Alexa - Deac, nici unul dintre ei nu a jucat vreodată cu Adrian în tricoul României

Pentru acţiunea Bosnia avem parte de un Adrian Mutu în formă, dar şi fericit să revină la echipa naţională. Vedeta Fiorentinei pare mult schimbată în bine, lăsînd în urmă comportamentul de vedetă.

S-a interesat dacă mai are echipament la Mogoşoaia!
După ce a fost informat oficial că e convocat şi s-a convins că nu e numai un zvon al presei, i-a sunat imediat pe oamenii din stafful echipei naţionale. În trecut se întîmpla să nu răspundă cu zilele la telefoane. "A fost foarte prietenos, fără fiţe, fericit că revine. Şi părea foarte montat. S-a interesat dacă mai are ceva la magazia de la Mogoşoaia, ghete sau apărătoare, să ştie ce îşi aduce la el", au dezvăluit surse federale.

În Bosnia, Mutu îşi va relua tricoul cu numărul 10, de care a fost deposedat în urmă cu 17 luni, după coşmarul de la Belgrad, 0-5 cu Serbia. De atunci, numărul a trecut pe la Florescu, cel care joacă acum cu 19, Tănase şi Bogdan Stancu.

Alexa titular
Dincolo de certitudinea Mutu, Răzvan Lucescu are cîteva semne de întrebare în ceea ce priveşte formula de start pentru Zenica. Mai ales la mijlocaşii laterali. Torje pe dreapta şi Deac în stînga sau Deac în dreapta şi Zicu pe stînga?

Cert este că în centrul liniei mediane se vor regăsi Florescu şi Alexa. Căpitanul lui Poli are atuul celor două goluri marcate în turneul de pregătire din Cipru contra Ucrainei. Şi faptul că e în formă. Ropotan, celălalt om pe post, e încă suspendat la Dinamo Moscova şi nu are nici un meci oficial în acest sezon. În cazul în care mijlocul va fi Torje - Florescu - Alexa - Deac, observaţia ar fi că Mutu nu a jucat niciodată la echipa naţională cu vreunul dintre ei!

Intră Goian?
O altă dilemă e legată de Goian. Reintrarea spectaculoasă cu golul victoriei în faţa marelui Milan e pusă în balans cu faptul că Tamaş rămîne rezervă la WBA, fără vreun minut bifat în 2-2 cu Arsenal, sîmbătă.

Goian a revenit la Palermo după cinci luni de accidentări, pierzînd 20 de etape din cele 29 disputate pînă în prezent.


Echipa probabilă
Pantilimon - Săpunaru, Tamaş, Chivu, Raţ - Torje, Florescu, Alexa, Deac - Mutu, Marica

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (10)
redsef2005
redsef2005  •  23 Martie 2011, 09:46

Mai lasati-ma cu Zicu!!! L-a vazut o tara intreaga cu Franta, cand a fost absolut penibil, s-a miscat in teren ca o gaina beata si a trebuit schimbat! Faptul ca da goluri cu Branestiul si Urziceniul, cu jucatori de B in fata, in viteza "incetisor si pe loc", nu il recomanda pentru meciuri internationale!! In afara de stelisti, nimeni nu il cere pe Tatarusanu in poarta: e evident mult mai bun Pantilimon, oricine are creier vede asta! La mijloc pe zona centrala sunt toti o apa si-un pamant: Alexa, Florescu, Ropotan si Muresan, toti distrug si nici unul nu are habar de faza de constructie! Nu ca variantele dinainte, cu Radoi, Ghioane sau Apostol aveau vreo noima...

decebal2dac
decebal2dac  •  21 Martie 2011, 12:05

eu as schimba tamas- radu stefan, alexa - muresan, marica - bogdan stancu

andriy7
andriy7  •  21 Martie 2011, 11:08

Eu nu mai înțeleg nimic din teoria acestui Răzvan Lucescu... De-atâtea ori l-a adus la națională pe acest băiat, Florescu, iar el săracu n-a confirmat niciodată, a avut un meci mediocru spre bunicel, dar n-a strălucit, dar TOTUȘI Răzvănel insistă cu el. Chiar și atunci când rușii îl dau afară. Pe motiv că vezi-doamne au prea mulți străini în echipă... dacă era bun îl țineau pe el și dădeau alt jucător afară. Ce facem aici, ne calificăm și noi la vreun turneu final sau ținem cu dinții de ambiția de a promova un jucător mediocru??? Chiar nu avem alt mijlocaș central mai bun decât Florescu????

Vezi toate comentariile (10)
Comentează