FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA-ROMÂNIA, 26 MARTIE

O nouă problemă pentru Răzvan Lucescu înaintea meciului cu Bosnia: vîrsta jucătorilor români » Bătrîni şi slabi

Răzvan Lucescu nu e un fan al jucătorilor tineri Foto: Cristi Preda
Răzvan Lucescu nu e un fan al jucătorilor tineri Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 09:54

Înaintea partidei din 26 martie, România are cei mai puţini jucători sub 23 de ani din grupă. Ultimele 6 echipe care ne-au învins erau mai tinere decît "tricolorii"

Răzvan Lucescu va avea o grijă în plus înaintea meciului cu Bosnia: vîrsta jucătorilor.O statistică inedită arată că ultimele 6 înfrîngeri ale României în partide oficiale au fost suferite în faţa unor echipe mai tinere decît "naţionala" noastră! De la meciul cu Bulgaria din noiembrie 2007, cînd am fost învinşi de o echipă mai "bătrînă", media de vîrstă a României a fost în toate meciurile pierdute mai mare decît a adversarilor.

Fără tineri, fără puncte
Nici faptul că în grupa de calificare sîntem pe penultimul loc, sub Franţa, Belarus, Albania şi Bosnia, nu ar trebui să mire prea mult. De la începutul preliminariilor, România a avut în lot şi a folosit cei mai puţini jucători sub 23 de ani, doar trei! Din aceştia, doar Torje şi Bogdan Stancu au debutat în mandatul lui Răzvan Lucescu, Pantilimon fiind convocat şi utilizat în două partide şi de Victor Piţurcă!
Debuturi tîrzii, "bătrîni" testaţi în amicale

Venirea lui Răzvan Lucescu a însemnat debutul unor jucători în tricoul "naţionalei" şi revenirea altora, însă cu siguranţă nu e vorba de o întinerire. Cu excepţia celor doi jucători sub 23 de ani, Torje şi Stancu, media de vîrstă a "noutăţilor" din mandatul lui Lucescu este de 26 de ani şi o lună!

Nici partidele fără miză nu au fost pentru selecţioner un prilej să încerce tineri fotbalişti. Din cei 30 de jucători convocaţi exclusiv pentru meciuri amicale, 22 au avut o vîrstă de peste 24 de ani!


4 echipe a învins România în meciuri oficiale, în ultimii trei ani şi jumătate: Luxemburg, Albania, Feroe şi Lituania

"Încă din 2010 am transmis Federaţiei şi antrenorilor că e nevoie de o revigorare rapidă a echipei, de jucători tineri. Mi s-a spus că trebuie conservat palmaresul, apoi să ţinem de grupa valorică. Dar lucrurile astea nu se amînă"
Emeric Ienei, fost selecţioner România

346758-jucatoritineribosniaci730-220.jpg
346759-noutatirazvan622-130.jpg
346760-ultimele-6-infringeri730-205.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (21)
doru5
doru5  •  28 Martie 2011, 10:55

Deci .... macar acum ca nu mai avem sanse la calificare ar rebui sa dea mai mult credit tinerilor!!! E bine ca l-a bagat pe Torje , dar ar trebui sa insiste mai mult cu Stancu si sa mai aduca din tinerii Craiovei...eu cred ca Dina , Ologu , Gangeoveanu ar trebui sa pprimeasca sansa sa joace. Sant footbalisti talentati si Nationala ar fi pentru ei o oaza de speranta de a scapa din circul de le Craiova , nu ar veni la Nationala sa mai dea o fuga in club cu Mutu care ar putea sa-i prezinte "lumii bune" !!!!

redsef2005
redsef2005  •  20 Martie 2011, 12:16

danalexu: Critic selectia psuedo-selectionerului si vin si cu argumente (daca mai e nevoie pentru cineva!): Pantilimon, Rapa, Papp, Gaman, Barboianu, Gardos, Torje, Costea, Alexe, Stancu, Ganea trebuiau convocati mult mai devreme la Nationala!! Si sa nu indraznesti sa spui ca "sunt capabili sa joace la Nationala" batranii pe care i-a tot adus el: Mara, Danciulescu, Radoi, Ghioane, Apostol, Maftei, Bilasco sau Contra!!! Ce pretentii si ce asteptari poti sa mai ai de la jucatori de 29 de ani, care in nici un caz nu au cum sa mai creasca valoric??! Nu ne-a ajuns celebrul debut al lui Reghecampf la 29 de ani in Nationala pe vremea lui tata Puiu (alt antrenor fricos !) ???

dr0gba
dr0gba  •  19 Martie 2011, 12:45

Deci Rapa ,Ilie ,Gaman ,Papp,Neagu,Alexe,Alibec,etc

Vezi toate comentariile (21)
Comentează