FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Cum explici faza golului 2 din meciul cu Olanda?” » Radu Drăgușin a dat răspunsul, în premieră, la 5 zile de la eliminarea României

Radu Drăgușin, în duel cu Cody Gakpo, foto: Imago Images +50   FOTO
Radu Drăgușin, în duel cu Cody Gakpo, foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2024 19:35 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 20:31

Radu Drăgușin (22 de ani) a vorbit pentru prima dată despre faza golului 2 din meciul României cu Olanda, din „optimile” Euro 2024. „Tricolorii” au pierdut, scor 0-3, iar echilibrul s-a rupt în minutul 83, atunci când Donyell Malen (25 de ani) a înscris în urma unei greșeli comise de Drăgușin.

Olanda conducea în acel moment cu 1-0. Cody Gakpo (25 de ani), starul lui Liverpool, a pătruns în careul României și s-a duelat pentru balon cu Drăgușin. Fundașul României a crezut că mingea va ieși în afara terenului, Gakpo a fost pe fază și i-a centrat lui Malen, care a înscris.

Radu Drăgușin, despre golul 2 din România - Olanda: „Am avut impresia asta”

La 5 zile de la meciul cu Olanda, întrebat de moderatorul Vali Moraru, Radu Drăgușin a explicat cum a interpretat faza respectivă.

„Am avut impresia că nu mai ajunge la acea minge (n.r. - Gakpo). Am zis că iese! Din păcate, a ajuns, vorbim de jucători foarte valoroși. Nu trebuie să-i lași să «respire», dar așa s-a terminat acea fază”, a explicat Radu Drăgușin, la DigiSport Special.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Fundașul lui Tottenham a explicat cum a trăit Campionatul European din Germania. A povestit trăirile pe care le-a avut și așteptările pe care le are de la națională, dar și de la echipa de club în sezonul viitor. Apărătorul este în vacanță în acest moment, după un sezon complicat.

„O vacanță binemeritată, mă întorc pe 24 iulie la echipă. Am vreo trei săptămâni bune. Am rămas cu momentul încheierii primului meci în care tot stadionul a fost o explozie de fericire. Am făcut acel tur al terenului să-i salutăm pe fanii noștri. Am fost impresionat, m-a marcat acel moment. «Camera adevărului» numim camera în care facem ședințele la Mogoșoaia.

Mă antrenez să joc mai mult la Tottenham, să arăt că pot să evoluez la acest nivel. Decizia revine antrenorului, vreau să arăt că merit să joc. Mă consider un fotbalist foarte determinat și care este corect cu fotbalul. Am această zicală «hard work» (n.r. - muncă din greu). Fără muncă talentul este nimic, pe acest lucru mi-am clădit întreaga carieră.

Peste 2 ani mă văd la Campionatul Mondial. Asta sper, acesta este obiectivul nostru, sperăm să fim acolo peste 2 ani”, a adăugat fundașul echipei naționale.

Match Preview. Olanda - Anglia » Semifinală Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (13)
petre47
petre47  •  08 Iulie 2024, 19:10

In meciul cu Olanda au gresit, decisiv, cei pe care i-am considerat cei mai buni: Ratiu, Nita, Dragusin. Dar, olandezii au fost mult peste noi si, dintre ai nostri, cineva trebuia sa greseasca. Sa nu uitam ca au gresit si Stanciu (des) si ceilalti mijlocasi, iar atacantii nu s-au vazut. Am ridicat prea mult stacheta pentru o nationala ..... subtire.

torque07
torque07  •  08 Iulie 2024, 16:29
Postat de REDKING19 pe 08 Iulie 2024, 10:02

Mai mult se acuza domnia sa,pai cu atat mai mult ai gresit si ai comiso,pentru ca STIAI ce va urma si l-ai lasat pur si simplu sa isi faca de cap,profesionistule care te pretinzi ca esti,iar cat priveste mondialele din SUA,un citat super din emisiunea ,''Copii spun lucruri trasnite",citez "Ciuciu steagul Romaniei"asta ca sa va potoliti cu aspiratii din astea extravagante.

Ce vroiai sa spuna? "m-am dus pe muntele Athos si m-am biciuit 3 saptamani"? Nu se pretinde ca e profesionist. ESTE profesionist. Da e greu sa te bucuri si sa fi mandru ca ai totusi un roman in Premier League. In fine, zi un fotbalist care nu greseste. Care joaca meci de meci fara greseala. Esti destept tu..esti din aia clarvazatori. Tu nu erai pe aici si cand a iesit grupa de calificare si aratai spre locul 4?? Nu erai pe aici facand pe comediantul cu glume cu autorcarul dupa ce a iesit grupa??? Acum o luam de la inceput cu mondialul.."copii spun lucruri traznite"...bine zici...copile.

lucianmc2001
lucianmc2001  •  08 Iulie 2024, 12:13

Fotbalul jucat în campionatul de la noi este ceva gen medieval în raport cu ce se joacă în prezent de către alții ! Edi Iordănescu a spus un singur lucru real și a recunoscut clar că e greu să vii din urmă cu cel puțin 40 de ani ca mod de joc practicat in fotbalului românesc, perfect adevărat ! Iar in ceea ce privesc titulaturile "Generația de aur " sau "Generația de suflet " sunt egale cu zero ! Rămâne de văzut și cu calificarea pentru Campionatul Mondial, presupun că vor trebui aduse multe ofrande zeiței Fortuna !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează