Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 21:09 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 21:41
ROMÂNIA - ARMENIA. Liță Dumitru (71 de ani), legenda celor de la Steaua, a fost emoționat la vederea noului stadion din Ghencea.
- România - Armenia, totul AICI!
- Naționala României revine în Ghencea după 12 ani. Ultima partidă: România – Austria 1-1, 9 septembrie 2009, preliminarii CM 2010.
Liță Dumitru nu a fost prezent la meciul dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, evenimentul prin care s-a inaugurat noua arenă din Ghencea. Fostul mare fotbalist a fost invitat astăzi în postura de analist al postului Digi Sport și a fost vizibil emoționat de primul contact cu stadionul.
Liță Dumitru, emoționat înainte de România - Armenia
„Nici nu mă gândeam să ajung vreodată să văd acest stadion. Trebuie să fii norocos să ai șansa, ca fotbalist, să vii și să joci pe un asemenea teren și pe un asemenea stadion. Probabil vor fi și mulți spectatori, o atmosferă frumoasă. Ar fi păcat ca echipa noastră să nu câștige.
Trebuie să ai mare noroc în viață. E senzațional! Trebuie să ai mare noroc să joci pe un asemenea stadion, senzațional! Mi-au dat lacrimile. Și Giuleștiul a însemnat mult pentru mine, dar cele mai mari performanțe aici le-am avut”, a spus Liță Dumitru, la „Digi Sport Special”.
Liță Dumitru, legendă a fotbalului românesc
Liță Dumitru, astăzi în vârstă de 71 de ani, a jucat la Steaua vreme de 8 ani, între 1972 și 1980, perioadă în care a câștigat 4 trofee, dintre care două au fost titluri de campion.
A fost declarat în două rânduri cel mai bun fotbalist al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor, în 1973 și 1975, când i-a devansat, printre alții, pe Dobrin, Dumitrache, Iordănescu, Cornel Dinu, Mircea Lucescu.
Clasamentul grupei J
Programul în finalul grupei J:
- 11 noiembrie: România - Islanda, Germania – Liechtenstein, Armenia - Macedonia de Nord
- 14 noiembrie: Liechtenstein - România, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda
Ce îl așteaptă pe Mirel Rădoi la barajul pentru Campionatul Mondial
Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. În acest moment, pe configurația actuală, aceste două formații sunt Țara Galilor și Austria.
- Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.
- Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
- Acum, cu 3 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6! Dacă nu am prinde statut de favorită, atunci am juca în deplasare cu una dintre: Serbia, Rusia, Suedia, Elveția, Scoția, Polonia. În schimb, dacă am fi cap de serie, am juca acasă împotriva uneia dintre: Cehia, Norvegia, Ucraina, Polonia, Austria, Țara Galilor. Lupta e încă strânsă în majoritatea grupelor pentru accesul la baraj și mai pot surveni modificări.
- Varianta cea mai la îndemână pentru România ar fi să prindă urna capilor de serie, să joace în primul baraj acasă cu o formație gen Țara Galilor, iar în finală, tot acasă, cu un adversar precum Scoția!
- Cele 6 meciuri din primul baraj vor avea loc pe 24-25 martie - Cele 3 meciuri din al doilea baraj se vor disputa pe 28-29 martie. Aici nu vor mai exista capi de serie, iar gazdele vor fi stabilite prin tragere la sorți